Di sagigireun Brazil: pariksa kaluar 15 nagara nu nyarita Portugis

John Brown 19-10-2023
John Brown

Kahiji, 15 nagara nu nyarita Portugis salian Brazil ditambahkeun alatan kolonisasi Portugal. Hartina, maranéhna ngaliwatan prosés invasi jeung dominasi jangka panjang ku nagara Éropa. Balukarna, maranéhna miboga runtuyan adat istiadat, nu ngawengku basa.

Dina harti ieu, basa Portugis di ieu bangsa béda-béda nurutkeun sakumpulan ajén-inajén. Kusabab kolonialisasi Portugis maksakeun adat-istiadat Éropa dina komunitas-komunitas anu mibanda tradisi sorangan, basa éta diadaptasi jeung basa-basa tradisional masarakat asli.

Salajengna, ayana imigran saterusna, saperti anu lumangsung di Brazil, malah ngabalukarkeun parobahan anu leuwih. dina basa Portugis Éropa. Kusabab ieu, aksen, dialék sareng daérah muncul, anu ngajelaskeun bédana antara Portugis Brasil sareng Portugis Lusitanian.

Salain éta, diferensiasi ieu disababkeun ku adaptasi budaya anu nyiptakeun seueur cara pikeun komunikasi sareng basa anu sami. Ku alatan éta, basa Portugis diucapkeun di kiduleun Brazil teu sarua jeung di kalér-wétan, sanajan mibanda sababaraha kamiripan. Diajar langkung seueur di handap:

Naon 15 nagara anu nganggo basa Portugis salian ti Brazil?

Komunitas Nagara Bahasa Portugis (CPLP) nyaéta organisasi internasional anu dibentuk ku nagara asal-usul lusofon dunya. Dina rasa ieu, éta ngajamin deepening tina hubungan jeung gawé babarengandi antara anggota, ngaliwatan unifikasi anu disababkeun ku basa.

Dijieun dina bulan Juli 1996, dibiayaan utamana ngaliwatan anggaran Sekretariat Eksekutif, tapi dibiayaan ku kontribusi wajib ti unggal bangsa anu ilubiung dina Komunitas. Ku kituna, 15 nagara nu nyarita Portugis, anggota CPLP nyaéta:

Tempo_ogé: Obsesi atanapi obsesi: kumaha cara nyerat anu leres?
  1. Brazil, di Amérika
  2. Angola, di Afrika
  3. Tanjung Verde, di Afrika
  4. Guinea-Bissau, di Afrika
  5. Guinea Khatulistiwa, di Afrika
  6. Mozambik, di Afrika
  7. São Tomé jeung Príncipe, di Afrika
  8. Timor Timur, Asia, Afrika
  9. Portugal, Eropa, Afrika

Salian ti nagara-nagara ieu, aya deui tempat-tempat anu nganggo basa Portugis. Nanging, éta sanés basa resmi, sabab éta bangsa anu ngalangkungan penjajahan Portugis atanapi caket budaya sareng daérah anu nganggo basa ieu. Ieu:

  1. Makau, di Cina;
  2. Daman jeung Diu, di Uni India;
  3. Goa, di India;
  4. Malaka , Malaysia;
  5. Pulo Flores, Indonésia/
  6. Batticaloa, Sri Lanka;
  7. Kapuloan ABC, Karibia;
  8. Uruguay;
  9. Venezuela;
  10. Paraguay;
  11. Guyana;

Naon asal-usul basa Portugis?

Numutkeun ku harti, Portugis nyaéta romantis, inflective, basa Indo-Éropa barat. Ku kituna, éta mecenghul dina akun Galicia-Portugis, basa diucapkeun husus di KarajaanGalicia, sarta ogé di kalér Portugal.

Tempo_ogé: Kumaha carana janten ahli dina subjek naon waé? Tempo 5 trik

Nanging, kreasi Karajaan Portugal ti taun 1130, sarta konsékuansi ékspansi ka arah kidul sanggeus jaman Reconquest ogé ngabalukarkeun sumebarna basa. Ku kituna, nagara-nagara anu ditaklukkeun mimiti ngadopsi basa Portugis salaku hasil tina kakawasaan kaisar ngaliwatan abad-abad.

Ti jaman Navigasi Agung, antara abad ka-15 jeung awal abad ka-17, aya hiji nyebarna masih kénéh gedé ngagunakeun basa Portugis di dunya, utamana di bangsa Amérika jeung Afrika. Salian ti dipakéna di wewengkon-wewengkon nu dijajah Éropa, sababaraha pangawasa satempat mimiti ngadopsi basa Sunda pikeun dialog jeung pamingpin jajahan séjénna.

Ku alatan éta, dikira-kira basa Portugis ogé mangaruhan basa séjén, boh dina Asia jeung tempat sejenna di Amérika Kidul. Sanajan kitu, diperkirakeun yén ngan Brazil jeung Portugal boga Portugis salaku basa primér maranéhanana, sanajan wewengkon disebutkeun di luhur boga basa salaku basa resmi.

Ayeuna, basa Portugis boga ngeunaan 250 juta panyatur pribumi. Saterusna, éta salah sahiji basa resmi Uni Éropa, Mercosur, Uni Bangsa-Bangsa Amérika Kidul jeung organisasi internasional penting lianna.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.