Teu Pasti atawa Diselapkeun: manggihan bédana antara istilah jeung ulah nyieun deui kasalahan

John Brown 19-10-2023
John Brown

Seringna, nalika anjeun kedah nyelapkeun hiji atanapi istilah Portugis anu sanés dina hiji kalimah, biasana sok aya anu ragu kana éjahan anu leres. Alesanana nyaéta kanyataan yén Portugis mangrupikeun basa anu ageung pisan dina kosakatana, sareng pinuh ku aturan sareng pengecualian nalika ngémutan tata basana. Salah sahiji conto pangbasajanna pikeun jinis kasus ieu nyaéta kabingungan antara "teu pasti" sareng "sisipan": naon versi anu leres? Jeung naon hartina unggal istilah?

Ngajadikeun kabingungan antara kecap-kecap anu sarua pisan, paling sering dibédakeun ku ngan hiji hurup, nyaéta hiji kajadian anu geus dipaké ku loba panyatur basa. Nanging, penting pikeun émut yén, sanaos dua istilah éta aya dina basa Portugis, aranjeunna gaduh hartos anu béda, sareng kedah diperlakukeun sapertos kitu.

Pikeun ngartos langkung seueur ngeunaan subjek, pariksa di handap naon anu dimaksud. bédana antara "teu pasti" jeung "diselapkeun", sarta kumaha cara ngagunakeunana anu bener dina kalimah, sangkan ulah nyieun kasalahan anu sarua deui.

Naon anu teu pasti?

"Teu pasti" téh. kecap anu populér dipaké ku panyatur pikeun nyebut hiji hal anu sacara harfiah teu bener, nyaeta, anu undefined, inconstant atawa cangcaya. Kecap sipat diwangun ku derivasi awalan, ku cara nambahkeun awalan "-in" kana kecap "certo", sahingga ngabentuk in+certo.

Awalan ieu asalna Latin, sarta hartina negasi, nu anjeunna ngalakukeunnyieun istilah sinonim jeung gemet, ambigu, cangcaya, ragu, picilakaeun, picilakaeun, antara séjén disebutkeun di luhur.

Tempo_ogé: Peringkat: PBB netepkeun 10 kota pangsaéna di Brazil pikeun cicing

Titénan sababaraha conto kalimah anu maké kecap ieu di handap:

  • Nu dituju teu pasti, sarta tanpa nyaho isukan, urang kudu neruskeun ngalakukeun naon urang resep.
  • Abdi henteu hoyong nganggo mobil ieu, sabab kuring mendakan tempat dimana anjeun ngalakukeun pamariksaan anu terakhir henteu pasti.
  • Masih teu pasti.teu pasti kumaha urang balik ka imah, mobil mogok di jalan.

Naon nu sisipan?

Beda jeung "teu pasti", "sisipkeun". ” nyaéta kecap anu saeutik dipaké ku panyatur basa Portugis, sarta nujul utamana kana hal anu geus diselapkeun. Kecap sipat asalna tina istilah Latin "insertus", sarta kudu salawasna ditulis ku "s" dina suku kata kadua.

Tempo_ogé: 5 tanda yén ayana anjeun tiasa ngaganggu anjeun

Sababaraha sinonim na diselapkeun, diwanohkeun, nempatkeun, nempatkeun, kaasup, insito. , threaded , embedded, antara séjén. Di handap, tingali conto-conto pamakéan istilah dina kalimah:

  • Artikelna can diasupkeun kana daptar tugas ahir.
  • Ngaran anjeun can diasupkeun kana daftar, sarta kami moal ngantep anjeun lulus nepi ka aya anu ngabéréskeun kaayaan.
  • Buku-bukuna geus disimpen dina rak, jeung sagalana geus aya dina tempatna.

Kecap homofon

Kecap “teu pasti” jeung “sisipan” sarua fonétikna, nya éta lafalna sarua, tapi harti jeung éjahanana béda. jenis ieu istilahdisebut homophone a, sarta dina basa Portugis, aya sababaraha conto fenomena. "Homophone" nyaéta istilah anu diwangun ku kombinasi "homo" (sarua) jeung "phony" (sora).

Pariksa sababaraha homofon salian ti "teu pasti" jeung "sisipan":

  • Harga sareng rurusuhan: Harga hartosna netepkeun harga. Buru hartina nyepetkeun;
  • Asso jeung waja: asso teh konjugasi tina kecap pagawéan ngagoreng. Waja nyaéta beusi sareng alloy karbon;
  • Bucho sareng boxwood: babat mangrupikeun istilah anu dianggo pikeun ngarujuk kana burih. Boxwood nyaéta rungkun;
  • Cento e sito: saratus nyaéta saratus. Sento mangrupa konjugasi tina kecap pagawéan diuk;
  • Cék jeung cék: cék mangrupa pesenan pamayaran. Cék nyaéta jurus catur;
  • Perbaikan jeung konsér: perbaikan mangrupa perbaikan. Konsér nyaéta karya musik.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.