"Rising to the top": 11 conto pleonasme pikeun nyingkahan dina kahirupan sapopoe

John Brown 19-10-2023
John Brown

Pléonasme dicirikeun ku ngagunakeun kecap-kecap anu kaleuleuwihan nalika nepikeun gagasan, hasilna pengulangan atawa redundansi. Sanaos dianggo dina kaayaan khusus, seueur jalma anu nganggo éta tanpa disadari. Aya sababaraha conto pléonasme populér pikeun dihindari dina kahirupan sapopoe.

Lakuna boh minangka majas, boh dina karya sastra jeung pleonasme, jeung salaku wakil basa, dina pleonasme ganas.

Pléonasme sastra biasana digunakeun sacara ngahaja. Digunakeun pikeun ngantebkeun harti anu diulang-ulang, hal anu méré karakter liris atawa puitis kana hiji wawacan, sabab nguatkeun harti anu dimaksud ku pangarang.

Dina kasus pleonasme galak, pamakéanana lumangsung. dina campuran istilah béda nu hartina sarua, ngahasilkeun redundansi. Pangulangan teu dimaksudkeun saperti dina alat stilistika, sarta dicirikeun ku kacanduan basa panyatur.

Tempo_ogé: 3 tanda ieu nunjukkeun yén anjeun tiasa diblokir dina WhatsApp

Ku cara kitu, manéhna nyieun deui istilah anu teu perlu pikeun nepikeun gagasan anu geus kaharti.

Pikeun leuwih paham kana éta pasualan, pék titénan di handap ieu conto-conto pleonasme, utamana anu sipatna ganas, pikeun dijauhan dina kahirupan sapopoé.

11 conto pleonasme anu kudu dijauhan dina kahirupan sapopoé

Conto-conto pleonasme anu dipidangkeun di handap biasa digunakeun tanpa niat panyatur. Barina ogé, maranéhnatimbul lantaran kagoréngan basa nu tangtu. Dina lingkungan diajar atanapi padamelan, penting pikeun ati-ati henteu ngulang deui, sabab sacara gramatikal henteu diperyogikeun. Pariksa deui:

Tempo_ogé: Sensus 2022: Panggihan kumaha carana ngajawab kuesioner online atanapi liwat telepon
  • ka jero;
  • kaluar;
  • naik;
  • turun;
  • nunda pikeun engké;
  • kareuwas teu kaduga;
  • alternatif séjén;
  • tingali ku panon anjeun;
  • protagonis utama;
  • tumbu
  • Nyanghareupan sirah.

Ngakuikiser ogé tiasa lumangsung atanapi henteu hartosna dipasang dina kecap anu diharepkeun Malah mungkin pikeun ngeureunkeun ngagunakeun pleonasme dina sababaraha kasus sanggeus nyaho radikal Yunani jeung Latin.

Ku cara ieu, jenis konstruksi kudu dipikaharti pikeun nyegah pamakéan na, utamana dina modalitas tinulis. Tingali:

  • habitat alam;
  • getih getihan;
  • monopoli ekslusif;
  • seuneu seuneu;
  • kapastian mutlak ;
  • pilihan pilihan;
  • dompet umum;
  • kanyataan sabenerna;
  • kaluaran anyar;
  • pidato singget;
  • Pamungkas ahir;
  • Ikhtisar;
  • Penggal sirah.

Kasus pleonasme séjénna

Salian pleonasme ganas, deui , aya ogé pleonasme sastra. Ieu dipaké pikeun nguatkeun sababaraha harti dina utterance, fungsi salaku majas. Puisi di alam, nyaKasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun niténan pamakéanana dina sababaraha karya panulis populér. Contona:

  • "O laut asin, sabaraha uyah anjeun / Ieu cimata ti Portugal!": ayat Fernando Pessoa ngagunakeun kecap sipat "asin" redundantly lamun marengan "laut". Dina konstruksi tékstual, kumaha oge, eta dianggo ku cara puitis.
  • "Kuring seuri dina seuri pas waktuna": Chico Buarque ngagunakeun pleonasm nalika ngulang kecap "seuri", sabab geus aya informasi yén batur "seuri". ", istilah éta moal diperlukeun. Sanajan kitu, konstruksi néangan kontekstualisasi ku marengan kecap "tepat waktu".
  • "Kuring ngan néangan gelap / Purifikasi dina maot peuting / Hideung peuting": dina hal ieu, Vange Leonel employs pleonasm stilistika kalawan kecap sipat "preta", nguatkeun gagasan gelap, geus ngaliwatan "peuting". Kalayan set ieu, tiasa nyiptakeun suasana khusus pikeun pamiarsa.
  • "Hujan anu sedih tina pasrah": Di dieu, Manuel Bandeira nganggo istilah "hujan" sacara kaleuleuwihan. Upama geus “hujan”, teu kudu malikan deui informasina, tapi ngagunakeun “hujan sedih” pikeun nyieun kontéks.

Dina kasus pleonasme sastra, aya masih objék pleonastic. Hal ieu dipaké pikeun nyorot objék langsung atawa teu langsung, sarta bisa dipaké dina awal kalimah, sangkan eta diulang engké dina wangun pronominal. Titénan conto:

  • “Asih, kuring ngakuka anjeunna": dina kalimah ieu, objek langsung "abdi cinta" diulang sanggeus kecap pagawéan "Kuring confessed eta". Ngaliwatan pengulangan ieu, mungkin pikeun ngantebkeun gagasan kalimah.
  • “A mim me não me deceives”: di dieu, panulis Miguel Torga ngulang deui objék teu langsung “a mim”, mawa deui. ku cara kecap gaganti “kuring”.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.