'Lain kitu' atawa 'lamun henteu': nyaho bédana jeung iraha bade ngagunakeun eta

John Brown 19-10-2023
John Brown

Pamakéan istilah "senão" jeung "senão" mangrupa salah sahiji juara lamun subjekna ngalibatkeun kasalahan gramatikal dina basa Portugis. Kasusahna sapertos anu umum pikeun jalma anu ngagunakeun sinonim nalika aranjeunna sadar yén aranjeunna henteu terang bédana antara istilah sareng nalika urang kedah nganggo masing-masing.

Dina solat " Kedah diomongkeun nyaring, upami henteu anjeunna moal merhatikeun”, kumaha cara anjeun nyerat istilah? Babarengan atawa papisah? Lamun henteu atawa sejenna? Pikeun ngarti mana éjahan nu bener, teruskeun maca.

Senão or se não?

Dina conto nu disebutkeun dina paragraf saméméhna, urang bisa ngarobah istilah pikeun ngarti kana harti kalimah. Ieu bakal siga kieu: "Anjeun kedah nyarios nyaring, upami henteu anjeunna moal merhatikeun".

Ieu ngandung harti yén kecap "lain", upami ditulis ku cara kieu, dianggo nalika nunjukkeun "lain". Sacara gramatikal, istilah ieu digolongkeun kana konjungsi, anu bisa mangrupa konjungsi alternatip atawa konjungsi adversatif.

Salian ti "sabalikna", kecap "lain" bisa mibanda harti séjén, kayaning: tapi , a não jadi atawa iwal. Éta sadayana gumantung kana kontéks anu dilebetkeunana.

Hal séjén anu pikaresepeun ngeunaan istilah "lain" nyaéta, salian janten konjungsi, éta ogé biasa dianggo salaku kecap barang sareng, dina kasus ieu. , ngandung harti séjén: cacad, gagal, teu sampurna atawa masalah, contona.

Tempo_ogé: 7 trik pikeun nalukkeun jalma anu anjeun dipikacinta sakali sareng salamina

Tempo deuisababaraha conto pamakéan "lain":

  • Abdi capé teuing, mun teu kitu kuring bakal indit ka tari (di dieu, hartina "lain");
  • Eta lain wungu atawa beureum, tapi lilac (di dieu, "lain" sinonim jeung "tapi");
  • Anjeunna teu kungsi leumpang, iwal dina kotana sorangan (dina hal ieu, "lain" sinonim jeung "iwal" atawa "iwal");
  • Anjeunna téh politisi komitmen, sanajan aral éta (istilah "iwal" ayeuna dipaké pikeun nuduhkeun gagal, dieunakeun, cacad).

Iraha nganggo "se não"?

Pikeun ngahindarkeun ragu, pikirkeun "se não" salaku gabungan dua kecap anu béda sareng sanés salaku éntri tunggal. Pamakéan "lamun henteu" dituduhkeun nalika mungkin pikeun ngaganti dua istilah ku istilah sinonim, nyaéta "kasus henteu".

Tempo_ogé: Diajar kumaha kéngingkeun salinan ka-2 RG sareng CPF di 2022

Pamakean babasan "lamun henteu" aya hubunganana jeung kabutuhan. pikeun ngalakukeun pernyataan négatip ngeunaan kaayaan anu tangtu. Ieu sababaraha conto:

  • Jigana kuring badé angkat dina sabtu minggu, tapi upami henteu, kuring bakal ngawartosan anjeun;
  • Upami henteu panas. , pésta bakal sampurna;
  • Joana jeung Felipe bakal jadi ahli biologi unggulan, lamun teu hayang ngarobah hal;
  • Mun anjeun teu pinter, anjeun bakal éléh. tempat anjeun dina antrian;
  • Mun anjeun teu boga patarosan deui, urang geus rengse kelas pikeun dinten ieu;
  • Lamun anjeun teu hayang kaluar jeung kuring, ngan hayu atuh nyaho.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.