37 kecap anu leungit aksen sanggeus pasatujuan Orthographic anyar

John Brown 19-10-2023
John Brown

Naha anjeun terang yén réformasi éjahan atanapi Perjangjian Ortografis Anyar nyababkeun sababaraha parobihan kana basa Portugis, khususna ngeunaan aturan aksentuasi, concurseiro? Artikel ieu milih 37 kecap anu leungit logatna.

Upami anjeun nuju latihan pikeun tés nulis sareng henteu hoyong ragu ngeunaan éjahan anu leres, teraskeun maca dugi ka akhir pikeun terang kecap-kecap anu leres. rada umum dina kosakata urang jeung nu geus euweuh aksen.

Kecap nu leungit logatna

Buka diftong dina paroxytones

Parobihan kahiji dina kecap nu leungit aksen ngajadikeun Sebutkeun miceun simbol ieu tina diftong kabuka éi jeung ói tina sakabéh kecap paroxytone.

Tapi aturan ieu ngan valid pikeun kecap anu suku kata pangkuatna nyaéta hiji penultimate. Kecap oksiton anu ditungtungan ku éu, ói, óis, éis jeung éus teu leungit logatna. Pariksa deui:

Tempo_ogé: Parios 11 kauntungan anu unggal MEI dijudulan di 2022
  • Alcatéia – pak;
  • Platéia – panongton;
  • Android – android;
  • Bóia- palampung;
  • Jibóia – boa constrictor;
  • Apóia – ngarojong;
  • Apoio (tina kecap pagawéan ngarojong) – ngarojong;
  • Asteroide – astéroid;
  • Korea – Korea ;
  • Debut – perdana;
  • Jelly – jelly;
  • Ide – ide;
  • Jewel – jewel;
  • Paranoia – paranoia ;
  • Majelis – rakitan;
  • Eropa – Éropa;
  • Heroik – heroik.

Kecap paroxytone anu diragakeun sanggeus diftong

Hiji deuimodifikasi dina sababaraha kecap nu leungit aksen. Kecap paroxytone nu suku kata pangkuatna nya éta hurup "u" atawa "i" beraksen pas sanggeus diftong, moal aya deui aksen.

Tahu sababaraha kecap paroxytone nu nyokot aksen dina "i" atawa "u". ” ” sanggeus diftong jeung nu geus euweuh aksen.

  • Baiúca – baiuca;
  • Bocaiúva – Bocaiuva;
  • Cauíla – cauila;
  • Ugliness – ugliness.

Kecap ditungtungan ku "eem" jeung "oo(s)"

Kalayan reformasi ejaan anyar, diputuskeun yén kecap ditungtungan ku "eem" jeung "oo(s)" moal aya deui aksen. Nyaéta, upami sateuacan aranjeunna nampi aksen circumflex, aranjeunna kedah ditulis tanpa simbol ieu. Hoyong sababaraha conto? Hayu urang indit:

  • Berkah – Abdi ngaberkahan;
  • Pêlo – pelo;
  • Crêem (tina kecap pagawéan percaya) – percaya;
  • Dôo (tina kecap pagawéan doar) - doo;
  • Enjôo - enjoo;
  • Hampura (tina kecap pagawéan ngahampura) - Abdi ngahampura;
  • Vêem (tina kecap pagawéan ningali ) - tingali;
  • Magôo - magoo;
  • Pasihan - pasihan;
  • Tingali - tingali;
  • Baca deui - baca deui;
  • Prediksi – prediksi.

Aksén diferensial

Lamun ngobrolkeun kecap-kecap anu geus leungit logatna, parobahan ieu teu bisa dicabut. The New Orthographic Agreement ogé netepkeun yén sababaraha kecap dina kosakata urang moal deui nampi aksen diferensial. Di dieu eta dumasar kana memorizing, concurseiro. Pariksa deui:

  • Para (kecap pagawéan eureun) jeung para (préposisi);
  • Péla (kecap pagawéan)pelar) jeung pela (por + a);
  • Pólo (nomina) jeung polo (por + o), teu dipaké dina basa Portugis;
  • Pêra (buah) jeung pir (saeutik pisan dipaké kecap pangantét. ).

Present indicative

Hiji deui parobahan aturan kecap nu leungit logatna nu loba caleg tungtungna bingung. Naha anjeun terang yén anjeun henteu deui nganggo aksen akut dina hurup "u" obat kuat dina konjugasi kecap pagawéan redarguir sareng arguir, salami aranjeunna dina waktos ayeuna tina indicative? Jeung bebeneran. Tingali di handap:

  • Anjeun ngabantah, anjeunna ngabantah, aranjeunna ngabantah;
  • Anjeun ngabantah, anjeunna ngabantah, aranjeunna ngabantah.

Dina hal anu diucapkeun. kecap kalawan hurup "u" keur suku kata stressed, aranjeunna teu kudu leuwih stressed. Conto-conto praktisna:

Tempo_ogé: Panggihan mana anu 9 profési unhappiest di dunya
  • Kata pagawéan keur nyeuseuh: Kuring nyeuseuh, manéh nyeuseuh, manéhna nyeuseuh;
  • Kata pagawéan migawe: Kuring commit, you commit, he commits.

Kecap nu teu kungsi aksen

Masalahna loba nu nulis kecap-kecap di handap ku logat, tapi teu kungsi. Éta waragad nanaon pikeun nginget, katuhu? Tingali sareng ulah ngalakukeun kasalahan nalika nyerat:

  • Item - item anu leres;
  • Gratis - anu leres gratis;
  • Dilarang - anu bener dilarang;
  • Rúbrica - anu bener nyaéta awal;
  • Récorde - anu bener nyaéta catetan;
  • Púdico - anu bener nyaéta prudish;
  • Menú – nu bener nyaéta menu;
  • Aya – nu bener aya;
  • Akar – nu bener nyaéta root;
  • Kabersihan – nubener nyaéta kabersihan
  • Sómente – nu bener téh ngan;
  • Sózinho – nu bener téh nyalira;
  • Coco – nu bener téh kalapa;
  • Flôr – anu bener nyaéta kembang;
  • Warna – anu bener nyaéta warna.

Recapitulating

Naha anjeun jelas ngeunaan kecap anu leungit logatna, concurseiro? Pikeun nyimpulkeun, parobahan utama dina Perjangjian Ortografis Anyar nyaéta kieu:

  • Ngaleungitkeun aksen akut dina vokal i sareng vokal u nalika muncul saatos diftong;
  • Ngaleungitkeun aksen sirkumfleks dina diftong oo e ee;
  • Ngaleungitkeun aksen akut dina diftong muka oi jeung ei;
  • Ngaleungitkeun aksen diferensial dina sababaraha pasang kecap.

Dina awalna, éta bisa jadi rada pajeulit jeung anjeun inevitably bisa boga hutang nalika nulis kecap nu tangtu, sabab kosakata urang rada kompleks. Tapi ku jalanna waktos sareng kalayan ati-ati pisan, kamungkinan kasalahan janten minimal.

Teras, para kontestan, kumaha saur anjeun ngeunaan reformasi éjahan anyar basa Portugis anu nyababkeun sababaraha kecap leungit aksenna. ? Kami ngarékoméndasikeun yén anjeun pastikeun pikeun niténan rinci ieu leutik, tapi krusial nu bisa mawa anjeun ngadeukeutan ka persetujuan lila-tunggu. Kami ngarepkeun anjeun suksés.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.