Oktober bakal boga 1 libur nasional jeung 1 titik pilihan; tingali kalénder

John Brown 19-10-2023
John Brown

Numutkeun kalénder resmi anu dikaluarkeun ku Kamentrian Ékonomi awal taun ieu, Oktober bakal ngagaduhan liburan nasional sareng titik pilihan. Dina hal ieu, harepan bakal aya, sahenteuna, istirahat umum dina kagiatan, sareng istirahat pikeun pagawé sareng ogé pikeun mahasiswa.

Nanging, sakumaha anu ditangtukeun dina undang-undang, titik pilihan tiasa béda-béda dumasar kana éta. ka unggal organisasi. Sacara umum, éta kawijaksanaan kapala, dunungan jeung nu boga lembaga kumaha kagiatan bakal di titik pilihan.

Sanajan kitu, kagiatan dianggap penting pikeun masarakat tetep normal, kalawan saeutik parobahan.

Naon kalénder libur nasional jeung titik pilihan pikeun Oktober?

Numutkeun informasi resmi, libur nasional dijadwalkeun pikeun Oktober nyaéta Poé Nossa Senhora Aparecida, dina 12 Oktober, nalika Poé Barudak ogé sohor. Nu matak, ieu téh tanggal anu dirayakeun ku agama Kristen minangka cara ngahaturkeun nuhun ka Maryam, indung Yesus.

Sajaba ti éta, Nossa Senhora Aparecida sacara resmi nyaéta Patroness Brazil, dingaranan ku Garéja Katolik. Sanajan Poé Anak diresmikeun dina taun 1924 ku urut Présidén Arthur Bernardes, tanggal éta téh lain poé libur nasional sarta ngan saluyu jeung Poé Our Lady of Aparecida.

Salain éta, tanggal éta dipilih sacara husus salakuwangun pakaitna jeung datangna Spaniards di buana Amérika. Dina Oktober 1717, pamayang manggihan gambar kahiji santo, nu engké bakal disucikeun salaku Nossa Senhora Aparecida.

Ngeunaan titik pilihan, Hari Palayan Umum dirayakeun dina tanggal 28. Oktober. Sacara umum, éta mangrupikeun titik pilihan pikeun ngabubarkeun, atanapi henteu, pagawé layanan umum. Sanajan kitu, profésional séjén condong neruskeun gawé, utamana anu wiraswasta sarta dikaitkeun jeung swasta.

Tempo_ogé: Jumlah Lucky pikeun tiap tanda: manggihan nu mana milik anjeun

Singgetna, Poé PNS mangrupa cara pikeun ngarayakeun prestasi wewengkon, ogé ngagungkeun karya profésional anu ngawakilan pamaréntah. Tanggal éta ditetepkeun salaku titik opsional ku pasal 236 UU No. 8.112 taun 1990.

Naon libur séjénna sarta titik pilihan taun ieu?

Kalénder anu dikaluarkeun ku Kementrian Perekonomian nandaan. titik pilihan panungtungan salaku Poé Palayan Umum, sohor dina Oktober. Ku alatan éta, tanggal saterusna nyaéta libur nasional.

Tempo_ogé: 6 basa pangkolotna di dunya anu masih diucapkeun di sababaraha nagara

Dina harti ieu, dina bulan Nopémber Poé Sadaya Jiwa dirayakeun, dina 11/02. Tanggal ieu ogé dipikawanoh salaku Day of Maot, jadi dasar pikeun sababaraha agama, saperti upeti ka karuhun nu geus maot, kitu ogé anggota kulawarga séjén.

Engké, ulang taun Proklamasi Republiklumangsung dina 15 Nopémber. Dina 2022, acara ngagungkeun 133 taun na, sareng nandaan tanggal nalika républik présidén diadegkeun salaku wujud pamaréntahan di Brazil. Ku alatan éta, éta ogé nandaan ahir monarki konstitusional parlemén Kakaisaran Brasil.

Ahirna, Natal nutup kalénder 2022 libur nasional , kalayan perayaan 25 Désémber. Dina hal ieu, perayaan asal Kristen nandaan tanggal kalahiran Yesus Kristus.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.