'Tuan Tanah' sareng 'Panyewa': naha anjeun terang bédana?

John Brown 19-10-2023
John Brown

Kaputusan pikeun nyéwa harta meryogikeun sababaraha prosedur birokrasi supados rundingan dilaksanakeun dumasar kana parameter anu ditetepkeun dina undang-undang ayeuna. Dina prosés ieu, bédana antara lessor jeung lessee netepkeun hak, kawajiban jeung tanggung jawab unggal pihak nu kalibet dina prosés ieu.

Ayeuna, UU Tenancy mangrupikeun undang-undang anu tanggung jawab pikeun ngatur panyewaan perumahan sareng komérsial, sabab netepkeun hak sareng kawajiban jalma-jalma anu kalibet, ogé otoritas umum. Luhureun sadaya, norma-norma ieu diterapkeun bahkan sateuacan ngajakan harta, anu hadir nalika sareng saatos tungtung istilah anu diramalkeun. Pilarian langkung seueur inpormasi di handap:

Naon bédana tuan tanah sareng anu nyéwa?

Dina harti, tuan tanah nyaéta jalma anu gaduh harta sareng nyayogikeunana ka jalma sanés, naha pikeun pamakéan komérsial atawa padumukan. Sabalikna, anu nyéwa nyaéta jalma anu nyayogikeun pamayaran bulanan tina nyéwa anu disayogikeun ku anu nyéwa, sakumaha anu ditandatanganan ku perjanjian ngajakan. Sacara umum, kontrak ngajakan nyaéta dokumén hukum anu ngajamin kaamanan prosés leasing.

Numutkeun konsép-konsép ieu, lessor nyaéta jalma anu gaduh akta harta, ku kituna anjeunna ngagaduhan hak pikeun ngagunakeun éta lokasi langsung atawa ngaliwatan panghasilan dihasilkeun ngaliwatan badami tinarohangan pribadi. The lessee, ogé katelah tenant, nyaéta jalma anu ngagunakeun asset sarta jadi tanggung jawab pikeun harta salila jangka kontrak.

Naon hak jeung kawajiban unggal pihak?

1) Lessor

Nurutkeun panerapan Brasil, lessor boga hak pikeun nampa rente tos ngadegkeun di Signing tina kontrak, kitu ogé pikeun nampa harta dina kaayaan anu sarua yen eta dikirimkeun ka lessee. . Sajaba ti éta, manéhna kudu sadar sagala karuksakan atawa cacad pikeun ngalakonan perbaikan, lamun geus sapuk yén ieu téh salah sahiji tanggung jawabna.

Ahirna, nu boga imah bisa nganjang ka harta pikeun mariksa kaayaanana, tapi kudu ngajadwalkeun sateuacanna kalawan tenant, disebutkeun eta bakal diitung salaku trespassing. Ngeunaan tugas, aya tanggung jawab pikeun nganteurkeun harta dina kaayaan alus sateuacan disewa, kitu ogé pikeun ngajamin pamakéan damai salila waktu foreseen pikeun ngajakan.

Tempo_ogé: Emoji tibalik hartosna naon? ningali harti sabenerna

Dina mangsa ieu, lessor kudu ngajaga formulir jeung tujuan tina harta, sarta eta dilarang pikeun ngarobah sipat padumukan ka hiji komérsial bari kontrak ditandatanganan. Kawajiban ogé netepkeun yén éta tanggung jawab pihak éta pikeun ngaréspon cacad sateuacan panyewaan ayeuna, tanpa ngalihkeun tanggung jawab ka panyewa sareng nyumbang kana perbaikan anu diperyogikeun.

Salaku ogé nampi bayaran sewa, tuan tanah kedah nyadiakeunkuitansi pikeun pangmayaran anu dilakukeun, mayar manajemén harta sareng biaya perantara, ogé pajeg sareng biaya anu henteu disayogikeun dina kontrak. Leuwih ti éta, éta jalma anu ngurus waragad kondominium rongkah, kayaning renovasi struktur, lukisan fasad, waragad hiasan jeung sajabana.

2) Tenant

Sacara prinsip, tugas ti panyewa ngalibetkeun mayar nyéwa sareng biaya-biaya sanés dina waktosna, dumasar kana syarat-syarat anu diatur dina perjanjian sewa. Dina kontéks ieu, anjeun tiasa nganggo harta dina kombinasi, tanpa nganut sipat komérsial pikeun tujuan padumukan, contona. Salajengna, anjeunna kedah ngabalikeun harta dina kaayaan dimana anjeunna nampi éta, henteu nganggap kabeungharan alami anu ditimbulkeun tina pamakean.

Dina nyanghareupan karusakan atanapi cacad anu peryogi perbaikan struktural anu tanggung jawabna, panyewa. kedah ngawartosan lessor sareng nanggung biaya, biaya perbaikan nyalira, nunjukkeun yén bakal aya parobihan kana harta éta. Sanajan kitu, eta dilarang pikeun ngalakukeun parobahan internal jeung éksternal tanpa idin saméméh, sarta dina sababaraha kasus dina tulisan, ti tuan tanah.

Hak pihak ieu ngawengku hak preemptive dina kasus dimana tuan tanah ngajual. harta, kitu ogé resi kuitansi pikeun ngurangan tina rente. Dina sagala hal, panyewa henteu nanggungjawaban kanggo karusakan sateuacan asup kana harta, janten tanggung jawabboga.

Tempo_ogé: Kumaha kuring terang upami kuring diblokir dina WhatsApp? Tingali 5 tanda anu kuat

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.