7 buku penting pikeun unggal mahasiswa hukum

John Brown 19-10-2023
John Brown

Sastra mangrupa sumber pangaweruh jeung pangalaman unik nu teu bisa dipasrahkeun ka nu maca. Di dunya profési, maca téh kacida pentingna, sarta ieu aturan umum pikeun kalolobaan kursus sarjana.

Murid tina sagala rupa kursus kudu salawasna disambungkeun jeung nyoba maca buku saloba mungkin, pikeun ngawangun rasa kritis maranéhanana. , diperlukeun pikeun unggal profési. Mahasiswa hukum teu kaasup aturan ieu jeung, kawas kitu loba mahasiswa séjén, kudu salawasna sadar kana saran sastra.

Dina harti ieu, aya buku penting pikeun mahasiswa hukum, nu kudu muncul dina rak pangcaketna. . Kalayan émutan éta, kami parantos nyusun daptar tujuh buku penting pikeun unggal mahasiswa hukum, sareng henteu sadayana kedah tina widang hukum.

Tempo_ogé: "Oray bakal ngaroko": nyaho naon hartina jeung asal frase ieu

7 buku penting pikeun unggal mahasiswa hukum

Widang hukum cukup dipilarian ku mahasiswa sadaya umur di Brazil. Tangtu dipikawanoh pikeun nungtut loba bacaan, teu salawasna ngan buku hukum, diwangun ku loba ekspresi profési.

Ku alatan éta, loba bacaan dianjurkeun pikeun mahasiswa hukum mimiti ngagambarkeun rutin pengacara atawa ngan promosi. réfléksi ngeunaan topik anu ditalungtik jeung dipikiran di kelas.

Cék di dieu daptar tujuh buku penting pikeun unggal mahasiswa hukum:

1 – TheArt of War

Buku anu ditulis ku Sun Tzu dina abad ka-4 SM. mangrupakeun conto hébat kumaha pangacara kudu kalakuanana. Pikeun ngalaksanakeun profési, perlu sikep anu tangtu, mikir dina cara anu strategis sareng, tangtosna, terang kumaha ngabantah sareng ngadukung pikiran nalika ngabéla batur.

Dina harti ieu, militér. perjangjian boga palajaran euyeub nu bisa sasari jeung transformasi murid jadi pangacara suksés jeung bergengsi. Ngaliwatan ajaran buku, bisa nyaho kumaha carana nungkulan kaayaan ngarugikeun, salawasna neangan pikeun ngajawab masalah ieu tina elaborasi rencana aksi.

2 – The Age of Rights

Norberto Bobbio mangrupikeun panulis penting pikeun daérah hukum. Dina ieu buku dipilih 11 artikel anu ngébréhkeun hak-hak lalaki sarta ngeunteung kana kabutuhan alamiah jeung sosial lalaki anu ngawangun masarakat.

Ku kituna, éséy némbongkeun peran lalaki dina pangwangunan sajarah maranéhanana jeung sajarah bagian tinangtu umat manusa. Buku ieu ogé nganalisa hak kabébasan, sering nempatkeun résiko kusabab rélativisasi masalah hak-hak dasar.

Buku Bobbio narékahan pikeun nunjukkeun konsép naon anu penting dina kahirupan manusa, negeskeun pentingna kabébasan sareng cara kumaha kuduna dijamin jeung dijaga pikeun sakabéh.

3 – TheProsés

Franz Kafka nyaéta ngaran anu kacida pentingna sarta pohara dihargaan dina dunya sastra. Sakabéh karya ieu dicaritakeun tina gugatan anu dibawa ku jalma anu henteu terang kunaon anjeunna digugat.

Disarankeun pikeun ahli hukum, khususna kriminal, buku éta nyarioskeun carita ngeunaan jalma anu ditahan tanpa terang naon anu anjeunna lakukeun. tuh narima kalimah kitu. Carita nganjang ka wates kaadilan sareng hak anu masing-masing kedah ngabela diri.

Tempo_ogé: Naon Serasa Score? Ngartos naon skor ieu

4 – In Cold Blood

Wartawan Truman Capote nyerat karya agung anu leres. Dina Cold Blood, jurnalisme sastra klasik, nyarioskeun carita kulawarga anu dipaéhan sacara brutal di Amérika Serikat, sareng kasus éta ngagaduhan akibat anu ageung.

Capote mendakan sadayana carita sareng janten buku. Profesional kedah maca buku harian sareng ngalaksanakeun sababaraha wawancara sareng anu kalibet dina kasus éta. Sampurna pikeun ahli hukum, buku ieu nyarioskeun sacara unik sadaya kajadian anu nyababkeun kajahatan, janten buku penting pikeun unggal mahasiswa hukum.

5 – Téori Umum Prosés

Buku ieu tanggung jawab pikeun nyangking pamahaman anu langkung akurat ngeunaan Kaadilan. Pakasaban nguruskeun organisasi yudisial, ngawatesan fungsi STJ jeung STF, salian ngobrol ngeunaan jasa bantu Kaadilan, Departemen Publik jeung leuwih.

6 – Taun Kahiji – Kumaha.jadi Pengacara

Dina buku ieu, pangarang Scott Turow nyaritakeun pangalamanana salila taun mimiti sakola hukum di Harvard. Di antara rupa-rupa kasus dina karya, panulis ngagambarkeun paguneman sareng profesor, sapertos nalika anjeunna naroskeun alesan kunaon sakola hukum di Amérika Serikat ngan ukur tilu taun.

Paguneman, buku mangrupikeun pilihan anu saé. pikeun ahli hukum anu nembé asup kuliah sareng ngarepkeun dunya pangalaman anyar dina taun-taun anu bakal datang. Nganalisa karya, bisa meunang ide tina sudut pandang profésional ti realitas sejen.

7 – O Sol é para Todos

Buku ieu nyaritakeun ngeunaan hiji pengacara. nu ngabéla hiji lalaki hideung dituduh perkosa awéwé kulit bodas. Carita lumangsung di Amérika Serikat dina taun 1930-an sarta unfolds tina sudut pandang putri pangacara urang.

Dina carita, pangacara nangtung kaluar dina quest-Na pikeun masarakat fairer, bébas tina prasangka jeung kekerasan. , utamana kekerasan ras anu mangrupa bagian tina sajarah Amérika Serikat salila periode nu tangtu sajarahna.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.