Kumaha terang upami jalma éta bohong? tingali 7 tanda

John Brown 19-10-2023
John Brown

Urang teu bisa mungkir yen bohong teh bagian tina kahirupan sarerea. Seringna, urang kapaksa ngabohong pikeun nyingkahan gelut sareng diskusi anu teu perlu. Masalahna nyaeta ngomong bohong dina kaleuwihan bisa jadi adiktif jeung ngarugikeun hubungan nanaon. Tapi kumaha anjeun terang upami jalma éta bohong? Tulisan ieu milih tujuh tanda anu ngamungkinkeun anjeun pikeun ngaidentipikasi kamungkinan tukang bohong.

Pasihan kami kasenangan perusahaan anjeun dugi ka ahir bacaan sareng terang upami jalma anu anjeun curiga ngabohong, unggal dinten. Ieu mangrupikeun detil anu, upami dititénan sacara saksama, tiasa ngungkabkeun yén jalma éta henteu tulus ka anjeun, calon. Parios deui.

Kumaha anjeun terang upami aya anu bohong?

1) Beungeut masihan sinyal anu jelas

Sanaos seuri sederhana tiasa nyamar bohong, raray. tiasa masihan sababaraha tanda yén jalma nu bisa bohong, concurseiro. Contona, nalika pipi jadi beureum salila paguneman, éta jelas nembongkeun tanda kahariwang sarta yén meureun aya bohong bodas dina hawa. Tanda ieu bisa nunjukkeun rasa teu ngarareunah tinangtu nalika ngobrol ngeunaan subjek.

Ngalebarkeun liang irung nalika ngobrol, narik napas jero, kedip-kedip panon langkung gancang tibatan biasa bahkan ngegel biwir, ogé tiasa nunjukkeun yén tukang bohong. uteuk digawé di speed pinuh pikeun nyieun carita palsu. Perhatikeun ieu, ditutup?

2) Ningali leungeunna tehjalma

Tips séjén ngeunaan kumaha carana ngabejaan lamun jalma éta bohong. Nalika aya anu nyarios bohong, gerakan leungeun tiasa ngungkabkeun kanyataan éta, anjeun terang? Nalika ngocéak hal anu henteu leres, uteuk prihatin pikeun ngajantenkeun gerakan awak sabisa-bisa. Masalahna nyaéta yén gerakan leungeun ngahasilkeun mismatch dina sakabéh set.

Tempo_ogé: Teu SABAR: Ieu mangrupikeun tanda anu paling hariwang; Tempo lamun anjeun salah sahijina.

Misalna, nalika leungeun ditutup salila paguneman, éta bisa nunjukkeun stress atawa kurangna kajujuran; nalika aranjeunna noel baju, éta bisa hartosna kahariwang jeung ngarareunah emosi; lamun leungeun gerak kaleuleuwihan, éta bisa nunjukkeun yén jalma éta bohong. Jeung lamun salah sahiji leungeun dina tonggong beuheung atawa dina beuheung, eta bisa nembongkeun kakeuheul hiji jalma.

3) Kumaha nyaho lamun jalma bohong: Sanajan panon bisa nunjukkeun bohong

Basa panon ogé bisa nyilakakeun lamun aya tukang bohong di hareupeun anjeun, concurseiro. Otak urang geus diprogram pikeun ngarahkeun panon urang ka arah nu tangtu numutkeun pikiran jeung sensasi nu kaalaman.

Misalna, lamun jalma éta neuteup ka kénca jeung ka luhur, éta bisa jadi nunjukkeun yén manéhna mikir ngeunaan bohong. ngabejaan. Tapi nalika anjeunna ngan ukur neuteup ka sisi kénca, anjeunna sigana nyobian ngajelaskeun bohong dina waktos anu sami nalika anjeunna nyarios. Nalika jalma ningali ka handap sareng ka sisi kénca, éta tiasa nunjukkeun yén aranjeunna nuju mikiran naontuh.

4) Parobahan sora bisa nembongkeun hiji hal anu teu bener

Naha anjeun terang yén nalika hiji jalma robah sorana ngadadak dina paguneman, manéhna bisa bohong, concurseiro? Jeung bebeneran. Upami teu aya ti mana, anjeunna ngarobih nada sora sareng anjeun, tanpa alesan, langkung saé hurungkeun sinyal peringatan.

Tempo_ogé: Panggihan asal muasal nami "Oliveira"

Gumantung kana kaayaan, parobihan ieu ogé tiasa sesah ditingali. Kituna, hal anu penting pikeun jadi sadar parobahan dina laju ucapan jalma. Teu ilahar keur ngobrol normal jeung, kaluar tina nowhere, mimiti ngobrol gancang teuing, bener?

5) Gerakan awak nyebutkeun loba

Ieu ogé tip sejen ngeunaan kumaha carana nyaho lamun jalma nu bohong. Biasana, nalika aya jalma anu ikhlas, awak gerak dina singkronisasi. Nalika aya bohong dina paguneman, biasana aya anu teu cocog dina gerakan awak.

Misalna, jalma tiasa nyarios kalayan percaya diri, tapi awakna mundur. Ieu mangrupikeun indikasi yén meureun aya bohong dina hawa. Indikasi séjén nyaéta nalika aya jalma anu ngabohong, tetep cicing dina dialog, nyabrang leungeunna atanapi ngajaga leungeunna disilangan di tukangeun tonggongna.

6) Kumaha carana terang upami jalma éta bohong: Tukang bohong condong. nyerengeh

Kahariwang jeung gugup nu ditimbulkeun ku kaayaan bisa ngajadikeun tukang bohongnyerengeh, sanajan teu dihaja. Lamun kontestan nengetan rinci ieu, anjeunna bakal bisa nyaho naha versi carita bener atawa salah. wrinkles mikro leutik dina dahi, salila paguneman. Masalahna nyaéta aranjeunna gancang ngaleungit sareng henteu salawasna katingali.

7) Aranjeunna nyobian ngajaga jarak

Ahirna, tip terakhir ngeunaan kumaha terang upami aya anu bohong. Yén concurseiro anu hoyong unmask batur anu bisa jadi bohong ka anjeunna, kedah nyobian pikeun meunangkeun sacaket (saloba mungkin) ka tukang bohong. Strategi ieu tiasa ngajantenkeun anjeun langkung hariwang ngeunaan kaayaan éta.

Nalika urang ngabohong, otak urang sok milarian "kabur" tina kaayaan anu hipu éta. Ku sabab kitu, anjeunna nyobian ngajaga jarak ti saha waé, sabab ieu nyiptakeun rasa aman. Sacara umum, jalma anu bohong ngajauhan pendekatan fisik naon waé sareng langkung milih jarak anu tangtu.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.