Ngalanggar atanapi inflict: naon cara nu bener ngagunakeun kecap ieu?

John Brown 19-10-2023
John Brown

Aya loba kecap dina basa Portugis anu cukup sarupa pikeun ngabalukarkeun kabingungan diantara panyatur Portugis. Salah sahiji conto anu paling klasik nyaéta istilah "ngalanggar" atanapi "ngalanggar", sami dina lafal sareng tulisan. Duanana aya dina kekecapan jeung bener, tapi boga harti béda, sarta kudu dipaké dina situasi béda.

Pikeun leuwih jéntré ngeunaan subjék, pariksa handap naon bédana antara "inflict" jeung "ngalanggar", kitu deui larapna kecap dina conto.

Ngalanggar atawa ngalanggar: kumaha ngagunakeun kecap-kecap?

Ngalanggar jeung ngalanggar dianggap paronyms. Ieu ngandung harti yén maranéhna mibanda kamiripan fonétik jeung ortografis, tapi béda considerable dina harti.

Tempo_ogé: Nalika kuring terang yén cinta henteu dibales? Pariksa 9 tanda kuat

Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun manggihan sababaraha conto kecap paronymous dina basa Portugis, kayaning prékursor/kursor, unperceived/unperceived, afer/aufere. , emerger/immergir, correctify/ratify, description/discretion, eminent/imminent, traffic/traffic and more.

Infringing

Infringing nujul kana kalakuan ngalanggar, henteu patuh, ngalanggar atawa teu ngahargaan hiji hal. . Biasana, istilah ieu dipaké pikeun nuduhkeun hukum atawa aturan. Istilah asalna tina basa Latin infringere , ku kituna, kudu ditulis ku suku kata "frin". Tingali sababaraha conto larapna kecap dina kalimah:

Tempo_ogé: 11 pepelakan anu resep cai sareng kedah disiram unggal dinten
  • Pagawean anjeun ngalanggar aturan perusahaansareng éta sababna anjeunna dipiceun.
  • Kuring bosen nampi béwara ti sakola anu ngingetkeun kuring yén Lucas ngalanggar aturan anu sanés.
  • Pilot pesawat ngalanggar kodeu etik ku ngalakukeun manuver ieu. .

Sedengkeun pikeun wangun kecap pagawéan conjugal, cék disposisi dina indikatif teu sampurna:

  • Eu infringia;
  • Tu infringias;
  • Anjeunna ngalanggar;
  • Kami ngalanggar;
  • Anjeun ngalanggar;
  • Maranéhanana ngalanggar.

Dihukum

Geus kecap pagawéan inflict hartina nerapkeun hukuman atawa pinalti, matuh, ngabalukarkeun, maréntahkeun atawa ngirimkeun hiji hal. Asalna tina basa Latin infligere , sarta kudu ditulis ku suku kata "fli". Tingali conto larapna istilah dina kalimah:

  • Panyiksaan anu ditimbulkeun ka para tahanan di dieu teu kamanusaan, sarta kajahatan ieu kudu dieureunkeun.
  • Hakim kudu maparin denda anu luhur ka sakabeh jalma. kalibet dina épisode kalakuan nu salah.
  • Kalakuan teu tanggung jawabna nimbulkeun cilaka jeung nyeri ka sakumna nu milu dina éta acara.

Sedengkeun pikeun wangun kecap pagawéan conjugal, cék disposisi dina éta. tense indicative teu sampurna:

  • Kuring inflicted;
  • Anjeun inflicted;
  • Anjeunna inflicted;
  • Kami inflicted;
  • Anjeun inflicted;
  • Maranéhanana inflicted.

Supaya teu nyieun kasalahan deui, ngan inget aturan basajan nu ngabedakeun istilah: saha nu ngalanggar téh palaku, kayaning palaku minor. , palaku supir atawa palaku primér. GeusAnu ngahukuman, anu ngahukum, ngahukum, ngahukum, ngahukum.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.