Naha leres yén madu henteu pernah goréng?

John Brown 19-10-2023
John Brown

Naha anjeun kantos naroskeun upami madu leres-leres henteu janten goréng? Téori mangrupa salah sahiji nu pang populerna sadaya, sarta loba jalma geus pasti ngadéngé yén ieu téh salah sahiji ti saeutik pangan alam nu pernah kadaluwarsa. Kamungkinan percanten malah langkung ageung, sabab madu henteu leungit konsistensi na sanaos saatos lami. Tapi naha ieu téh bener?

Sabalikna jeung nu geus dibagikeun mangtaun-taun, madu ngarusak kawas kadaharan séjénna. Numutkeun Kamentrian Pertanian, Peternakan, sareng Pasokan, umur rakna sakitar dua taun, sareng tibatan kompromi sapertos unsur-unsur sanés, éta fermentasi, sanaos langkung laun.

Alesan jangka panjang nyaéta. kanyataan yén kadaharan ieu dianggap teu cocog lamun datang ka survival lolobana mikroorganisme. Kalayan kira-kira 80% gula sareng 17 dugi ka 22% kalembaban, proliferasi mikroba anu bakal nyababkeun katuangan pangan dihambat.

Pikeun ngartos langkung seueur ngeunaan kadaharan, pariksa di handap pikeun langkung rinci anu ngajelaskeun kumaha madu leres-leres ngarusak. .

Tempo_ogé: Tempo 5 kagunaan hébat tina mesek bawang bodas

Naha leres madu teu pernah ruksak?

Téori yén madu teu pernah ruksak dirojong ku sistem 80/20 nu dilaporkeun saméméhna: 80% gula jeung 20% ​​cai .

Kusabab gula higroskopis, nyaéta gampang nyerep Uap tina hawa, éta ogé tiasa ngadehidrasi baktéri ku nyeuseup cai.organisme, sarta éta incredibly hésé pikeun sagala hal anu bisa detract tina komposisi pikeun baranahan atawa malah aya dina cairan emas.

Kitu ogé, madu ogé pisan padet, nu ngaleutikan baktéri sarta nyegah aranjeunna tina manggihan oksigén diperlukeun. pikeun mekar. Saolah-olah éta teu cukup, dahareun masih kacida asam, acan fitur séjén nu ngajadikeun eta inhospitable. Kalayan pH kirang langkung 3,91, éta tiasa langkung asam tibatan jus jeruk, contona.

Sanaos ku pertahanan anu penting sapertos kitu, madu tetep tiasa ngarusak. Lamun henteu dipanén sarta diolah éfisién, atawa lamun salila produksi anu tanggung jawab teu ngurus perlu kalayan kabersihan, éta bisa fermentasi gancang, ngabentuk cuka atawa alkohol.

Ciri ieu bisa ditempo ku konsumen tanpa utama. kasusah. Kadaharan ngagaduhan bau alkohol, rasa asam sareng bahkan busa. Sepuhna digancangan nalika kakeunaan kalembaban, cahaya sareng panas. Sadaya ieu ngabahayakeun, ngabantosan ngirangan umur simpanna anu panjang.

Tempo_ogé: Makau: manggihan kota Cina nu boga Portugis salaku basa resmi

Naha ngonsumsi madu anu kadaluwarsa ngabahayakeun?

Komplikasi kusabab asupan madu anu diferméntasi atanapi "rusak" henteu umum pisan, tapi éta henteu hartosna aranjeunna henteu aya. Salaku conto, kamungkinan ngembangkeun gastroenteritis: radang saluran pencernaan, anu tiasa nyababkeun nyeri beuteung, utah sarengdiare.

Sajaba ti éta, aya résiko botulisme, nyaéta kasakit neuroparalitik anu serius. Kaayaan ieu nyababkeun paralisis otot pernapasan, sareng akibatna maot. Ieu lumangsung nalika toksin dihasilkeun ku baktéri Clostridium botulinum meta, sarta sanajan madu mibanda elemen anu ngahalangan proliferasi mikroorganisme, baktéri husus ieu malah bisa aya dina pangan kaléng.

Kaayaan ieu jarang. dititénan leuwih sering di barudak nepi ka 26 minggu umur. Kaayaan éta tanggung jawab pikeun 5% kasus maot ngadadak dina orok anu nyusuan, sareng ku sabab kitu, Kamentrian Kaséhatan henteu nyarankeun asupan madu pikeun murangkalih umur sahandapeun sataun.

Sanaos bahaya, nyandak éta. sababaraha perawatan bisa mastikeun yén madu terus dikonsumsi tanpa masalah utama. Salaku conto, aturan nomer 1 nyaéta henteu tuang tuangeun saatos tanggal béakna. Sareng upami éta dina tanggal kadaluwarsa tapi sigana henteu cocog pikeun dikonsumsi, perhatikeun kumaha penampilanna. Madu teh teu kudu aya gelembung, teu aya rasa atawa bau anu aneh.

Lamun dikristalkeun kitu, teu kudu hariwang, sabab eta nuduhkeun yen eta madu teh murni. Ku kituna, éta bisa dipanaskeun dina bain-marie sarta balik ka kaayaan aslina tanpa bahaya fermentasi.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.