Tutuwuhan nu narik tuah kana imah; tingali 9 spésiés

John Brown 29-09-2023
John Brown

Sapanjang sajarah, rupa-rupa kabudayaan geus méré harti husus jeung simbolisme pikeun spésiés tutuwuhan anu béda-béda, nganggap éta untung jeung untung. Salah sahijina nyaéta Cina, anu ngahubungkeun kakuatan pepelakan sareng Feng Shui, sistem filosofis kuno anu ngusahakeun harmonisasi lingkungan pikeun ngamajukeun aliran énergi positip, kasaimbangan sareng karaharjaan.

Numutkeun prinsip-prinsipna. tina Feng Shui, sababaraha tutuwuhan bisa mawa tuah jeung vibes alus ka imah dimana aranjeunna disimpen. Titénan sawatara di antarana di handap.

9 tutuwuhan nu narik tuah jeung duit imah

1. Tangkal artos (Pachira aquatica)

Tangkal artos mangrupikeun pepelakan anu populer anu dipikanyaho mawa tuah, kamakmuran sareng kabeungharan. Numutkeun Feng Shui, spésiés ieu narik énergi positip sareng kaayaanana. Dicirikeun ku batangna anu jalinan sareng daunna ageung, ngagurilap, sareng sering dianggo pikeun hiasan di bumi sareng kantor.

Tempo_ogé: Barina ogé, naon bédana nyata antara sajak jeung sajak? ngartos didieu

2. Awi untung (Dracaena sanderiana)

Awi untung téh tutuwuhan anu kakoncara mawa tuah, karaharjaan jeung umur panjang. Hal ieu sering dianggap kado anu saé dina budaya Asia sabab dianggap sumber énergi positip pikeun bumi. Tutuwuhan ieu gampang dipiara jeung bisa mekar dina kondisi nu caang, jadi pilihan populér pikeun rohangan jero rohangan.

3. Tumbuhan giok (Crassulaovata)

Tutuwuhan giok, ogé katelah Tutuwuhan Duit atanapi Tangkal Persahabatan, mangrupikeun spésiés succulent anu dianggap simbol kaberuntungan sareng kamakmuran di seueur budaya.

Percaya yakin. mawa énergi positip jeung kasuksésan finansial. Dicirikeun ku daunna anu kandel, buleud tur bisa tumuwuh jadi tangkal jero ruangan leutik atawa rungkun kompak.

4. Peace lily (Spathiphyllum)

Ieu tutuwuhan kembangan éndah dipercaya mawa karapihan, harmoni jeung purifikasi ka imah. Éta ngagaduhan kembang bodas anu elegan sareng daun héjo herang sareng sering dianggo di jero ruangan pikeun pasipatan nyucikeun hawa. Numutkeun Feng Shui, kembang bakung karapihan cenah mawa énergi positip jeung kasaimbangan ka imah.

5. Anggrek (Orchidaceae)

Anggrek mangrupa kembang anu aheng tur elegan, dianggap lambang cinta, kasuburan jeung kaayaanana. Dina loba budaya, orkid dipercaya mawa tuah jeung karaharjaan. Aranjeunna gaduh warna anu endah, unik sareng tiasa ditumbuhkeun salaku pepelakan jero ruangan dina rupa-rupa warna sareng pola.

6. Pedang Saint George (Sansevieria)

Pedang Saint George mangrupikeun pepelakan jero ruangan anu populer, dipercaya mawa kabeungharan sareng tuah pikeun kulawarga. Cai mibanda jangkung, daun nangtung nu nyarupaan pedang tur dipercaya mibanda qualities pelindung, sahinggapilihan populér pikeun kamar tidur jeung ruang tamu.

Sajaba ti éta, spésiés ieu ogé pohara hargana pikeun sipat nyucikeun hawa sabab bisa ngaleungitkeun racun ti lingkungan jeung ngaronjatkeun kualitas hawa indoor.

7. Rosemary (Salvia rosmarinus)

Rosemary mangrupakeun tutuwuhan kuliner loba dipaké dina gastronomy. Tapi salian masihan rasa anu unik sareng khusus pikeun tuangeun, Rosemary nyayogikeun harmoni sareng kabagjaan. Sajaba ti éta, éta bakal radiate spasi kalayan ambu husus na.

Idéal pikeun nempatkeun di dapur deukeut jandela (salami eta narima panonpoé langsung), sarta merlukeun watering leuwih atawa kirang sering, tapi tanpa. kaleuleuwihan, gumantung kana suhu. Dasarna, ulah baseuh teuing atawa garing teuing.

Tempo_ogé: Kontes Pendapatan Federal: diajar kumaha ngaluarkeun DARF pikeun mayar biaya pendaptaran

8. Basil (Ocimum basilicum)

Salain tina pepelakan paporit para koki sareng pencinta gastronomi, basil ogé digolongkeun salaku pepelakan penyembuhan pikeun awak, pikiran sareng sumanget, sareng mangpaatna dikaitkeun kana ambu anu unik, miboga sipat antidepresan.

Sanajan kitu, kawentarna asalna ti Mesir Kuno, tempat dipaké pikeun kurban ka dewa. Saprak harita, éta geus miboga beurat hébat dina kakuatan alam jeung budaya béda geus kaasup kana ritual pikeun narik kabagjaan tur rejeki. Pikeun budidaya, basil merlukeun dosis cahya panonpoé alus sarta kudu dijaga beueus. Disarankeun nempatkeunna deukeut jandela.

9. Jasmine(Jasminum)

Tutuwuhan ieu, dipikawanoh pikeun aroma husus sarta exquisite na, nyaeta sejen tina spésiés sampurna pikeun narik kabagjaan tur alus tuah, nurutkeun Feng Shui. Hal ieu dipercaya pikeun mantuan kualitas sare, hiji hal anu boga dampak positif kana well-mahluk urang. Disarankeun nempatkeun éta di kamar anu cahayana saé kalayan ventilasi anu saé sareng sering disiram (unggal dua atanapi tilu dinten).

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.