Patut: pariksa 7 buku anu bakal ngajantenkeun anjeun langkung pinter

John Brown 19-10-2023
John Brown

Henteu aya ragu yén kabiasaan maca anu séhat tiasa ningkatkeun komunikasi urang, ngajantenkeun pikiran urang langkung resep diajar sareng ningkatkeun kapasitas intelektual urang.

Upami anjeun resep maca sareng maca. kontestan dedicated, kami geus milih tujuh buku nu bakal ngajadikeun anjeun pinter.

#1. Rasisme Struktural (Silvio Almeida)

Diterbitkeun taun 2019, karya ieu nyandak pendekatan anu pikaresepeun pisan kana konsép ras sareng rasisme . Panulis anu kasohor nunjukkeun (pisan ngayakinkeun) argumen ngeunaan kumaha pangwangunan konsép ieu dihubungkeun sareng sajarah sareng kumaha modernitas ngan ukur "ngawangun" aranjeunna.

Tempo_ogé: 'Kacamata abdi' atanapi 'kacamata abdi': ekspresi naon anu dianggo?

Buku ieu dumasar kana pamikiran filsuf Kamerun anu kasohor Achille Mbembe, anu ngabahas kreasi konsep kompléks ras di masarakat modern, kitu ogé necropolitics. Ku cara kieu, sakabéh argumen karya deukeut pisan kana garis penalaran Mbembe.

#2. Essay on Blindness (José Saramago)

Ieu ogé salah sahiji buku anu bakal ngajadikeun anjeun leuwih pinter. Diterbitkeun taun 1995, karya éta nyaritakeun ngeunaan "buta bodas" anu mangaruhan hiji kota sareng mangaruhan sajumlah ageung jalma .

Poin konci buku nyaéta runtuhna. disababkeun di jero masarakat, sabab maksa saréréa pikeun hirup dina cara anu teu biasa.

Kajebak dina suaka, tokoh utama, anukapangaruhan ku lolong, aranjeunna kapaksa hirup kalawan narapidana sejen, nu nyiptakeun lingkungan ngabahayakeun ngeusi konflik paling variatif.

Panulis némbongkeun urang naon manusa sanggup ngalakukeun pikeun salamet di satengahing mumusuhan alien. sareng kumaha anjeunna tiasa adaptasi sareng kaayaan naon waé, pikeun tujuan anu sami: ningali deui.

#3. One Hundred Years of Solitude (Gabriel García Márquez)

Diluncurkeun 55 taun ka tukang (1967), buku kawentar ieu nyaritakeun carita pikabitaeun ngeunaan kota mitis jeung sekuler Macondo, kitu ogé ti turunan José Arcadio. Buendia, anu pangadegna anu kasohor. Pangarang ngagunakeun realisme magis jeung nyampur hantu, revolusi, korupsi jeung madness.

Hal nu paling metot nyaéta yén sakabéh téma ieu dideukeutan pisan alamiah. Carita dimimitian nalika hal-hal henteu ngagaduhan nami sareng ditungtungan ku panemuan telepon, anu ngaronjatkeun komunikasi di sakumna dunya. Upami anjeun hoyong ngartos kumaha jangkungna alam manusa, buku ieu sampurna.

#4. Sejarah Singkat Waktu (Stephen Hawking)

Salah sahiji buku anu bakal ngajantenkeun anjeun langkung pinter. Diluncurkeun dina 2015, genius fisika nyoba ngajawab dina karyana sababaraha patarosan sajarah (jeung metot) ngeunaan manusa jeung alam semesta .

Tempo_ogé: 35 ngaran aneh nu geus didaptarkeun di Brazil

Sajaba ti éta, panulis ogé nekenkeun kumaha pangaweruh manusa dina. alam semesta réngsé nepi ngembang salilaabad, kaasup Aristoteles, Newton jeung Albert Einstein.

Buku ogé ngabahas prinsip fisika kuantum sarta ngajelaskeun naon black hole. Hawking ogé nyoba ngajelaskeun kumaha alam semesta gawéna sarta yén éta dasarna lumangsung ngaliwatan union fisika kuantum jeung rélativitas.

#5. Olhos d'Água (Conceição Evaristo)

Dina buku 2014 ieu, pangarang nyieun koleksi metot tina 15 carita ngeunaan kahirupan sapopoe jalma-jalma anu béda-béda anu kudu nolak tantangan jeung panyakit. masarakat derogatory ditandaan ku kateusaruaan hébat, dina sagala aspek bisa dibayangkeun.

Buku nekenkeun nu kirang favored masarakat urang. Sajaba ti éta, karya ogé ngabalukarkeun nu maca pikeun muhasabah karuhun maranéhanana, ogé notorious idéntitas Afro-Brasil , anu boga fungsi minangka dorongan pikeun kanyataanana henteu gampang karakter.

#6. Kamar Pengusiran (Carolina Maria de Jesus)

Salah sahiji buku anu bakal ngajantenkeun anjeun langkung pinter. Diterbitkeun taun 1960, karya anu kasohor ieu nyaritakeun, kalayan kaaslian anu ekstrim, kahirupan sapopoe anu dijalanan ku warga hiji favela di kota São Paulo, ogé sagala kasusah anu kedah disanghareupan.

A Pangarang ngarasa langsung kumaha rasana jadi tukang mulung sampah (nu nulis bukuna) jeung nembongkeun kanyataan pahit nu kaalaman. Sadaya laporan ditulis salami limataun sarta junun conto, kalawan precision, kumaha perjuangan salamet rebuan jalma, dianggap teu kaasup ti masarakat.

#7. A Paixão Segunda GH (Clarice Lispector)

Diterbitkeun taun 1964, ieu novél ngeusi rupa-rupa réfléksi ngeunaan kahirupan, ogé kahariwang konstan anu mangrupa bagian tina kateusugemaan abadi manusa , anu sok hayang beuki loba. Buku ieu ngagunakeun aliran kasadaran introspektif sareng nyandak pamaca kana caritana.

Pokok utama (GH) ngadamel analisa anu pikaresepeun ngeunaan ayana anjeunna sareng nyababkeun urang ngeunteung kana masalah-masalah anu nembus émosi urang, sapertos kasieun. , kateupastian jeung dilawan kahariwang . Oge, manehna teu bosen-bosen terus-terusan ngudag pangaweruh diri, sabab masih keneh tacan boga tujuan hirup.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.