Léngkah atanapi léngkah: Kumaha cara nyerat anu leres?

John Brown 19-10-2023
John Brown

Dina basa Portugis, ilaharna kecap-kecap anu disada idéntik, tapi hartina béda-béda. Ieu persis kasus kalawan "passo" jeung "paço" - sanggeus kabeh: naon bédana antara dua kecap? Naha anjeun terang?

Tempo_ogé: Élmu nangtukeun 30 ngaran paling geulis di dunya pikeun budak lalaki

Boh "passo" sareng "paço" digolongkeun kana kecap barang maskulin, tapi panggunaanana bénten pisan dina hubunganana sareng harti masing-masing. Tetep maca tur ngarti bédana patali jeung éjahan duanana istilah.

Passo atawa paço?

Kecap "passo" lolobana patali jeung lampah gerak , kayaning leumpang, leumpang, lumpat. jeung tari. Sajaba ti éta, "passo" ogé bisa mangrupa infleksi tina kecap pagawéan "passar", lamun ieu conjugated dina jalma kahiji tunggal.

Etimologi kecap "passo", nyaeta, asal na, diturunkeun. tina basa Latin pikeun pāssus,us nalika ngagunakeunana salaku kecap barang. Lamun urang ngobrol ngeunaan "lengkah" salaku kecap pagawéan, étimologi na asalna tina istilah Latin pāssus,a,um .

Di antara sinonim mungkin tina "lengkah" nyaéta: march, walk, stride, leg, signal, step, channel and conjuncture.

Tingali sababaraha conto pamakéan kecap "step":

  • Lengkahna lega.
  • Parios sadayana léngkah-léngkah tari énggal.
  • Ieu cara kuring ngalipet sareng nyetrika kaos kuring.
  • Isukan kuring badé angkat ka klinik pikeun nyandak sertipikat médis.
  • Lengkah ieu penting sangkanlamun bisa lulus ujian.

Kecap "paço", sabalikna, ilahar dipaké pikeun nuduhkeun wangunan kayaning karaton atawa sababaraha wangunan anu korsi pamaréntahan. Paço ogé tiasa janten wangunan bersejarah sareng umum.

Étimologi kecap "paço" aya hubunganana sareng istilah Latin Palatĭum,ĭi . Di antara sinonimna nyaéta: pangadilan, karaton, manor, karaton, punggawa.

Di dieu aya sababaraha conto pamakéan kecap "paço":

  • Anjeunna bakal ngadagoan anjeun dina hareupeun Paço.
  • Gedong Paço dos Açorianos, anu perenahna di Porto Alegre, mangrupa wangunan bersejarah sarta geus didaptarkeun.
  • Paço Municipal de Curitiba ayeuna mangrupa jenis seni. galeri, patut didatangan. patut didatangan.
  • Éta paço lokasina di Historic Center mangrupakeun réstoran Italia geulis.

Leuwih homophones tina basa Portugis

Urang Sebutkeun homophones istilah-istilah anu ngucapkeunana sarua (sapertos passo sareng paço), tapi aranjeunna gaduh hartos anu béda sareng ditulis béda.

Parios sababaraha homofon anu langkung kasohor dina basa Portugis:

Tempo_ogé: 7 pilem Netflix anu bakal masihan anjeun motivasi tambahan pikeun taun 2023
  • Cék (patali jeung pamayaran) jeung cék (patali jeung gerak catur);
  • Cem (nomer 100) jeung sem (nu nuduhkeun kakurangan, henteuna);
  • Cessão (tina kecap pagawéan “ceder ”), bagian (nu nuduhkeun babagian) jeung sési (waktu kajadian, saperti “sési bioskop”);
  • Mau (antonim tina “alus”) jeung jahat (antonim tina “sumur);
  • Traz (relatif kana kecap pagawéan "mawa") jeung tukangeun (nyaéta akaterangan tempat);
  • Aksén (tanda grafis) jeung korsi (sarua jeung korsi, tempat, bangku).

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.