Pariksa 27 kecap anu leungit hyphen maranéhanana sanggeus perjanjian ejaan anyar

John Brown 19-10-2023
John Brown

Kecap anu leungit tanda hubung sanggeus perjanjian ortografis anyar diresmikeun dina 1 Januari 2016. Ti tanggal éta, di Brazil jadi wajib pikeun ngadopsi Perjanjian Ortografis Anyar Basa Portugis.

Sanajan lolobana kecap dina basa ieu tetep teu robah, pamakéan tanda hubung jeung aturanana geus ngalaman reformulasi. Ku alatan éta, penting pikeun diajar konsép jeung ciri anyar ieu, utamana pikeun nulis.

Naha dina ujian pangakuan atawa tenders publik kalawan tahap discursive atawa tulisan, perjangjian éjahan anyar loba ditungtut pikeun meunteun kaahlian calon. Diajar langkung seueur di handap:

Naon anu robih sareng tanda hubung saatos perjanjian éjahan énggal?

Nurutkeun perjanjian éjahan énggal, tanda hubung ayeuna dianggo dina kecap majemuk, frasa atanapi utas. Nanging, aya kasus khusus pikeun kontéks ieu. Titénan 10 luhur di handap ieu:

1) Kecap Majemuk

Kecap hubung digunakeun dina kecap majemuk ku cara nyandingkeun unsur-unsur hiji unit sintagmatis jeung semantik. Contona, ku kecap light-year atawa doctor-surgeon .

Sanajan kitu, kecap-kecap nu diwangun ku juxtaposition nu geus leungit harti komposisi dina urutan ejaan anyar leungit hyphen. . Salaku conto, urang tiasa disebatkeun kecap hobi sarengmandachuva.

Tempo_ogé: Naha sababaraha botol CocaCola gaduh puncak konéng?

2) Toponim majemuk

Sempalan bakal dipaké dina ngaran tempat, asal dimimitian ku kecap sipat Grão atawa Grão. Sajaba ti éta, ngaran ditangtoskeun tina tempat nu dimimitian ku kecap pagawéan, atawa nu boga artikel antara elemen, kaasup. Salaku conto, urang tiasa nyebat Grã-Britain sareng Baía de Todos-os-Santos .

Ku kituna, toponim anu sanés henteu kedah ditulis nganggo tanda hubung. Hiji-hijina iwal nyaéta ku éjahan nagara Guinea-Bissau .

3) Kecap-kecap anu ngabédakeun

Sacara husus, kecap-kecap anu ngabédakeun spésiés botanis jeung zoologis téh ditulis hyphenated. . Ieu kasus kecap adas, kembang kol jeung tamarin singa emas .

4) Kecap rangkep anu dimimitian ku kecap katerangan

Kecap rangkep anu dimimitian ku kecap katerangan bem atawa mal, jeung nu boga kecap kadua dimimitian ku vokal atawa hurup H, kudu make hyphen a. Ieu kasus babasan bem-humorado atawa bem-amado .

5) Kecap majemuk dimimitian ku unsur-unsur husus

Perjangjian éjahan anyar ngadegkeun pamakéan tanda hubung. dina kasus kecap majemuk anu dimimitian ku unsur saluareun, handap, ngan jeung tanpa. Contona, urang boga kecap beyond the sea and newlywed .

Tempo_ogé: Parios 7 kota anu tiasa diserang ku laut dina taun-taun anu bakal datang

6) Locution

Parobihan utama dina kasapukan éjahan anyar nyaéta hyphen henteu deui jadi dipaké dina sagala jinis ucapan. Kalayan éta, kecap sabtu minggu mimiti ditulissakumaha fim desemana.

7) Kecap anu diwangun ku prefiksasi, rekomposisi atawa sufiksasi

Dina hal kecap anu diwangun ku prefiks, rekomposisi atawa sufiksasi, hyphen kudu dipaké. . Sacara umum, awalan sapertos aero, afro, anti sareng otomatis mangrupikeun kasus utama. Contona, ku kecap anti higienis .

8) Prefiks ditungtungan ku vokal

Sentra moal dipaké dina kasus dimana awalan kecap ditungtungan. kalawan vokal , sarta ogé dimana unsur kadua dimimitian ku vokal béda. Ieu kasus kecap PLTA jeung jalan raya , contona.

9) Kecap asal ku sufiks

Sembung masih dipake dina kecap asal ku sufiks. Sacara husus, aturan ieu nyadiakeun pamakéan nalika unsur kahiji ditungtungan ku bentuk obat kuat atawa kalayan aksen grafis, salami unsur kadua boga sufiks açu, guaçu atawa mirim. Salaku conto, urang tiasa nyebatkeun kecap capim-açu .

10) Wangun pronominal

Pamustunganana, kecap hubung digunakeun dina wangun pronominal, tapi mibanda kaayaan husus. . Dina hal ieu, kasus enclisis sareng mesoclisis masih nungtut, sapertos kecap pagawéan "nyembah anjeunna" atanapi "naros ka anjeunna" .

27 kecap anu leungiteun tanda hubung saatos perjanjian ortografis énggal.

Ahirna, pariksa 27 kecap anu leungit tanda hubung sanggeus perjanjian éjahan anyar:

  1. Cão de Guarda;
  2. Cor de vinho;
  3. Dinten kaPoé;
  4. Saptu minggu;
  5. Teu Manusa
  6. Teu Manusa
  7. Regulasi diri
  8. Kosinus
  9. Ekstra-garing
  10. Ultra-romantis
  11. Antisosial
  12. Counter-reformasi
  13. Persiapan diri
  14. Mikrokomputer
  15. Autopart
  16. Ekstra-kuat
  17. Sakola Nyetir
  18. Bantuan Mandiri
  19. Infrastruktur
  20. Sakola Tambahan
  21. Hypermarket
  22. Hiperaktif
  23. Superinteresting
  24. Birthman
  25. Parasut
  26. Kick
  27. Kartu bisnis.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.