12 buah anggur pikeun Taun Anyar: pariksa asal usul ritual sareng hartosna

John Brown 19-10-2023
John Brown

Saprak jaman baheula, perayaan Taun Anyar mangrupikeun salah sahiji perayaan pangkolotna sareng universal. Rébuan taun sareng di sakumna penjuru bumi, munculna Taun Anyar parantos dirayakeun kalayan simpati, tradisi sareng legenda pikeun sadaya rasa, ti anu aya hubunganana sareng "senar" cinta ka anu ngarujuk kana perjalanan sareng perbaikan ékonomi, sanaos tanggal perayaan ieu béda-béda dumasar kana budaya jeung wewengkon.

Ritual séjénna dina malem Taun Anyar di antarana, contona, maké baju jero warna-warni pikeun narik duit, cinta atawa kaséhatan, luncat tujuh gelombang, nyium batur, antara séjén. Tapi kumaha upami ritual tuang 12 buah anggur, kumaha kajadianana sareng naon anu diwakilan? Baca saterasna di handap ieu.

Kumaha mimitina tradisi ngadahar 12 buah anggur dina Taun Anyar?

Aya versi anu béda-béda ngeunaan awal tradisi ieu. Nu kahiji nyebutkeun yén dina 1880, aristocracy Spanyol nyieun gesture rada absurd: mimiti niru jeung moyok masarakat borjuis Perancis, grup dipikawanoh dina waktu keur eccentricities tangtu.

Spanyol mimiti dahar anggur. jeung inuman anggur salila festivities ieu, sarupa jeung naon urang Perancis. Ku kituna, dina 1882, pers jeung koran ngapopulérkeun naon maranéhna dianggap acara aneh tapi 'captivating': dahar anggur dina bulan Désémber. Naon dimimitian salaku lulucon, nurutkeun téori ieu, réngsé nepi jadi ritual tradisional di sajumlah alus nagara di dunya.

Vérsi séjén nyebutkeun yén dina taun 1909 para pekebun di Alicante, tenggara Spanyol, miboga surplus pepelakan anggur bodas anu disebut Aledo. Tina panén anu loba pisan, buah ieu ngalambangkeun karaharjaan.

Dina waktu nu sarua, produser nempo moment ieu salaku kasempetan pikeun untung, sabab méré kasempetan pikeun ngajual anggur, nyorot yén a waktos hadé bakal datang sareng maranehna. Mémang, jalma-jalma mutuskeun pikeun nyimpen éta kanggo tuangeun Taun Anyar sareng tuang sakedap sateuacan akhir taun.

Naon hartosna tuang 12 buah anggur dina Taun Anyar?

Numutkeun sababaraha budaya, anggur mangrupa buah anu, leuwih taun, geus pakait sareng alus tuah, kabeungharan komo spiritualitas. Mangtaun-taun, kapercayaan ieu beuki kuat, janten ayeuna ieu mangrupikeun tradisi anu ngagambarkeun énergi positip pikeun ngabagéakeun taun anyar. Saterusna, dina téks Alkitabiah jeung agama, anggur ngagambarkeun pertumbuhan pribadi, kaséhatan, gagasan anyar jeung karaharjaan.

Tempo_ogé: Jalma pinter pisan némbongkeun 5 kabiasaan ieu

Di Brazil, tradisi dahar anggur héjo nalika jam nuju tengah wengi tanggal 31 Désémber, tapi dina basa Latin séjén. Nagara-nagara Amérika, malah di Éropa, adat ngadahar kismis sumebar. Ieu utamana alatan kanyataan yén, di kalolobaan nagara ieu, panén anggur keur ahir taun teu luhur.

Tempo_ogé: Barina ogé, naon hartina hurup A nu muncul dina observasi CNH?

Ku kituna, harti ritual ieu basajan; unggal anggurngagambarkeun kahayang atawa, gagal éta, tujuan pikeun taun anyar. Hal ieu ogé dipercaya yén anggur melambangkan 12 bulan dina sataun.

Hese bisa dahar sakabeh 12 anggur dina hiji menit, tapi lamun kitu, eta dipercaya yén anjeun bakal untung sapanjang taun. buleud. Janten siap-siap nyobian tuang sadayana dina 60 detik, sabab ieu tiasa janten pertanda anu saé pikeun naon anu anjeun ngarepkeun di 2023.

Kumaha ngalaksanakeun ritualna?

Singkatna, ritual nyebutkeun kudu dipigawe kieu:

  1. Sajikeun 12 buah anggur dina piring pikeun tiap anggota kulawarga. Jalma sejen mutuskeun pikeun nempatkeun eta dina gelas nu maranéhna bakal lajeng eusian ku sampanye.
  2. Lajeng, dahar anggur nepi ka sora unggal stroke tengah wengi. Panasaran di sababaraha nagara buah ieu disebut "anggur jaman".
  3. Nyuhunkeun hajat ku cara ngadahar buah anggur masing-masing. 12 kahayang ngagambarkeun 12 bulan taun datang. Ieu ngandung harti yén anggur kudu dipilih ogé, preferring nu teu boga siki jeung ukuran sedeng pikeun bisa dahar eta leuwih gampang jeung gancang.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.