'Ngeunaan', 'ngeunaan' sareng 'aya ngeunaan': naon bédana sareng kumaha ngagunakeun ungkapan ieu

John Brown 19-10-2023
John Brown

Aya loba éksprési dina basa Portugis anu masih ngabalukarkeun mamang di kalangan panyatur na alatan kamiripan antara aranjeunna. Kusabab aranjeunna pisan sarupa, pamahaman iraha bade nganggo istilah nu tangtu bisa jadi teu jadi basajan, sarta pikeun alesan ieu, hal anu penting pikeun nyaho kumaha ngabedakeun unggal hiji guna ngagunakeun eta appropriately. Ieu kasus "ngeunaan", "ngeunaan" jeung "aya ngeunaan", conto populér lamun datang ka nyieun kabingungan kamiripan.

Sadaya ekspresi di luhur dianggap homophones. Ieu ngandung harti yén maranéhna boga sora anu sarua, sarta pikeun alesan yén, ngahasilkeun mamang ejaan. Pikeun ngahindarkeun masalah, anjeun kedah ngartos iraha nganggo masing-masing, sabab sanaos sami, aranjeunna gaduh hartos anu béda sareng muncul dina kontéks anu béda.

Pikeun ngartos langkung seueur ngeunaan subjek, pariksa inpormasi langkung seueur ngeunaan "the pager" di handap. tina", "ngeunaan" jeung "aya ngeunaan", sarta diajar sakali jeung sakabeh cara ngabedakeun ekspresi.

Tempo_ogé: NIS: naon éta sareng kumaha pariksa Nomer Idéntitas Sosial anjeun

'Ngeunaan', 'ngeunaan' jeung 'aya ngeunaan': bédana jeung harti babasan

Saméméh ngabongkar unggal simpang, penting pikeun ngarti naon hartina. Babasan "ngeunaan" dipaké pikeun nuduhkeun subjek anu dibahas; "ngeunaan" nuduhkeun jarak perkiraan antara dua titik, sarta "ngeunaan" mangrupakeun ngagambarkeun waktu nu geus kaliwat tina acara kaliwat. Tapi naon deui cirina masing-masing?

Thenaon 'ngeunaan'?

Ieu babasan, nu disebut frasa pangantét dina tata basa, kaayaan dua kecap atawa leuwih mibanda ajén morfologis tina kecap pangantét, diwangun ku kecap katerangan “ngeunaan” sarta ku kecap pangantét "tina", sarta dipaké pikeun nuduhkeun hiji subjék anu keur dibahas. Ieu sinonim jeung "ngeunaan", "sakumaha ka" jeung "sakumaha ka". Tingali sababaraha conto:

  • Paguneman urang ngeunaan masalah lingkungan kerja pisan suksés.
  • Dina topik ieu, kuring langkung milih henteu mairan langkung seueur.
  • Téks ngeunaan réaksi murid di kelas lamun kakeunaan komentar tangtu pisan metot.

Naon 'ngeunaan'?

Babasan "ngeunaan" Diwangun ku kecap pangantét "a". ", kecap katerangan "cerca" jeung kecap pangantét "de". Hal ieu dipaké pikeun nuduhkeun jumlah perkiraan, atawa jarak perkiraan antara dua titik. Éta ogé sinonim pikeun kecap sapertos "kira-kira", "sabudeureun", "sabudeureun" sareng konteks sanésna anu nunjukkeun jarak. Tingali conto:

Tempo_ogé: 23 ngaran ieu dilarang jeung teu bisa didaptarkeun di Brazil
  • Gadis éta kapanggih sababaraha méter ti leuweung, anu mangrupa TKP.
  • Pasar téh kira-kira dua kilométer ti imah ninina.
  • Kulawarga kuring cicing kira-kira 20 menit ti kuring.

"Ngeunaan" teu merta perlu dipaké pikeun nuduhkeun jarak kalayan hiji unit ukur: dina kalimah panungtungan , contona, étawaktos dipaké. Atoh, dina sagala hal, éta nunjukkeun nilai perkiraan, tapi henteu pernah persis.

Naon 'naon ngeunaan'?

Ahirna, "aya ngeunaan" diwangun ku kecap pagawéan "haver". ” dina wangun impersonal na, kecap katerangan "cerca" jeung kecap pangantét "de". Infleksi kecap pagawéan ngabalukarkeun éksprési meunang konotasi kaliwat tense, nyaeta, nuduhkeun hal anu geus kajadian. Leuwih spésifikna, éta dipaké pikeun némbongkeun perkiraan waktu nu geus kaliwat, sarta sinonim jeung "teu kira". Anjeun tiasa ningali ieu dina conto di handap ieu:

  • Kajahatan lumangsung kira-kira opat jam ka tukang, sarta can aya béja ti pulisi.
  • Urang nepi ka imah ninina kira-kira. sajam.
  • Perang ieu lumangsung kira-kira 300 taun ka tukang.

Kadé inget yen, alatan pamakéan "há", nyirian jaman baheula. waktos geus ngadegkeun, nu dispenses jeung kecap "tukang", contona. Ku kituna, babasan "kira-kira dua taun ka tukang" dibaca salaku pleonasme, atawa redundansi, sabab teu perlu nyirian waktu leuwih ti sakali.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.