5 cara pikeun manggihan nomer PIS ku CPF

John Brown 19-10-2023
John Brown

Dana PIS/Pasep diwujudkeun tina penyatuan dana hasil sumber daya Program Integrasi Sosial (PIS) jeung Program Pembentukan Aset PNS - Pasep.

PIS, dijieun ku Hukum Komplementer n° 7/1970, diwangun ku hak anu dijamin pikeun sakabéh pagawé Brasil anu boga kontrak formal jeung nurut kana aturan program nu tangtu. Perhatos yén pamayaran PIS mangrupikeun tanggung jawab Caixa Econômica Federal.

Sacara umum, pagawé ngan ukur didaftarkeun sakali dina program sosial ieu, sabab pagawéan munggaran kalayan kontrak formal geus jadi jaminan narima PIS. Sacara umum, éta geus foreseen pikeun professional anu narima ngeunaan dua gajih minimum bulanan. Tempo di handap naon aturan jeung kumaha konsultasi PIS anjeun ngaliwatan CPF.

Naon aturan narima PIS?

Pikeun boga hak mayar tunjangan, pagawe kudu boga kontrak formal jeung boga panghasilan bulanan nepi ka dua gaji sabulan. Sajaba ti éta, aturan séjén ditangtukeun ku Pamaréntah pikeun narima PIS, nya éta:

Tempo_ogé: Kumaha 2023 kanggo Kanker? Pariksa ramalan utama
  • Éta pagawé geus digawé salila sahenteuna 30 poé dina taun mayar;
  • Pagawe kudu didaptarkeun sahenteuna 5 taun dina Program Integrasi Sosial (PIS);
  • Éta pagawéparantos ngawartosan data anu leres sareng diropéa kana RAIS (Laporan Tahunan Émbaran Sosial) atanapi dina eSocial, dumasar kana kategori perusahaan.

Kadé ogé diécéskeun yén pagawé di pausahaan swasta narima tunjangan PIS/Pasep dina rekening giro atawa tabungan digital.

Pangaluaran ogé tiasa dilaksanakeun di toko lotre, Caixa Aqui sareng cabang bank. PNS, di sisi anu sanés, nampi pamayaran kauntungan langsung kana rekening mariksana.

Kumaha cara naroskeun PIS/Pasep ngalangkungan CPF anjeun?

Anjeun tiasa naroskeun PIS/Pasep ngalangkungan CPF anjeun, ku cara kieu:

1. Ngaliwatan Jaminan Sosial

Dina hal ieu, anjeun tiasa nelepon ka nomer 135 anu pakait sareng Jaminan Sosial pikeun naroskeun nomer PIS anjeun ngalangkungan CPF anjeun teras kéngingkeun inpormasi ngeunaan jumlah anu sayogi anu anjeun hak nampi, nurutkeun taun dasar digawé.

Ladenan telepon dina saluran Jaminan Sosial sayogi ti Senén dugi ka Saptu, ti jam 7:00 dugi ka 10:00 wengi.

2. Ngaliwatan Alô Trabalho Central

Anjeun tiasa nelepon ka nomer 158, ti Alô Trabalho Central Departemen Tenaga Kerja sareng Jaminan Sosial.

Ieu saluran layanan anu ngamungkinkeun komunikasi langsung pikeun pagawe pikeun ngahubungan nukakuatan publik pikeun netelakeun informasi ngeunaan PIS Anjeun Saluran ieu boga jam muka layanan antara 7:00 am jeung 7:00 pm.

3. Ngaliwatan aplikasi numbu ka PIS

Nomer PIS kadaptar dina kontrak pagawean nu disimpen dina aplikasi, naha kontrak geus punah atawa panganyarna. Konsultasi nomer PIS ngaliwatan CPF tiasa dilakukeun ngaliwatan sababaraha aplikasi. Aksés ka aplikasi ieu sadia pikeun Android sarta iOS, saperti kieu:

Tempo_ogé: tahayul: pariksa kaluar 5 hal anjeun teu kedah ngalakukeun dina Waning Moon
  • Kartu Karya Digital: via CTPS digital (sayogi pikeun Android jeung iOS), anjeun kudu ngasupkeun nomer CPF anjeun pikeun mariksa nomer PIS anjeun ngaliwatan kontrak kadaptar;
  • FGTS: ngaliwatan aplikasi FGTS (sayogi pikeun Android jeung ios), cukup asupkeun data anjeun pikeun mariksa nomer PIS ku CPF;
  • Caixa Trabalhador sareng Caixa Tem: dina aplikasi ieu, cukup eusian inpormasi anjeun dina widang anu sayogi sareng konsultasi ka nomer PIS ngalangkungan CPF.

4. Ngaliwatan situs wéb Caixa

Anjeun ogé tiasa konsultasi nomer PIS anjeun ku CPF ku ngeusian inpormasi anu diperyogikeun dina situs wéb Caixa.

5. Liwat Pusat Telepon Caixa

Tungtungna, anjeun tiasa nelepon ka pusat telepon Caixa di 111 atanapi 0800 726 0207 sareng pariksa PIS anjeun nganggo CPF anjeun.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.