Dimana asalna cod? Nyaho asal-usul lauk ieu

John Brown 20-08-2023
John Brown

Kalayan tradisi Kristen teu dahar daging beureum salila Minggu Suci, lauk geus jadi kadaharan utama dihakan dina poé nalika misteri gairah, pupusna jeung kabangkitan Yesus Kristus anu sohor. Di dieu, di Brazil, diantara lauk anu dipikaresep ku urang Kristen pikeun dikonsumsi dina perayaan ieu nyaéta cod. Sanajan kitu, sanajan éta Darling Brazilians salila periode ieu, cod teu boga asal na lokasina di nagara éta. Janten ti mana asalna lauk ieu? Pilarian di handap.

Peryogi terang yén adat ngonsumsi lauk cod di Brazil dimimitian dina dasawarsa mimiti kolonialisasi Portugis sareng ningkat ku datangna kulawarga karajaan dina awal abad ka-19. ngenalkeun cod di dunya. diet.

Dina ahir abad ka-14, Angkatan Laut Portugis niténan yén cod garing jeung asin bisa disimpen dina wadah kapal mangtaun-taun, sahingga jadi kadaharan idéal pikeun lalampahan laut panjang.

Tempo_ogé: Barina ogé, naon "Nobreak" na naon eta bener keur? ngartos didieu

Salila navigations hébat, Portugis diperlukeun produk anu teu perishable na codfish idéal. Éta tiasa diasinkeun sareng dehidrasi, sahingga tiasa disimpen salami sababaraha dinten tanpa rusak.

Barina ogé, naon asal-usul cod?

Sanaos Portugal maénkeun peran sentral dina konsumsi cod. di sakuliah dunya, asalna lauk ieu lain Portugis. Kanyataanna, anjeunna asalna ticai tiis Kutub Kalér, leuwih spésifikna, di nagara Norwégia jeung Islandia.

Tempo_ogé: Naon harti gaib tina panon Yunani? Naon anjeunna bener metot?

Rebuan taun ka tukang, urang Viking, jalma anu cicing dimana nagara ieu kiwari, ngagunakeun lauk nu nyieun cod paling mulya. , éta Gadus morhua . Éta sabab tiasa ngalangkungan prosés pengeringan sareng dilestarikan tanpa kaleungitan rasa.

Ku kituna, lauk mangrupikeun pilihan anu saé pikeun diangkut dina jarak anu jauh. Viking ngamuat cod dina kapalna. Produk ieu dijadikeun kadaharan pikeun pelaut, tapi geura-giru jadi barang ékspor ti Norwégia.

Ti mana cod anu dikonsumsi di Brazil?

Sabagian tina cod anu dikonsumsi di Brazil asalna di kapuloan Lofoten, di Arktik Circle. Ti dinya asalna Gadus morhua , dianggap cod sajati, panggedena jeung pangkuatna diantara lauk séjén spésiésna.

Ti Lofoten ogé asalna Saithe (bentuk abon lauk) , Zarbo jeung Ling (asin jeung garing). Bagian séjén tina produk asalna di Pasifik, tapi ieu kualitas kirang.

Peryogi dicatet yén ngan sawaréh awak cod ngahontal nagara urang. Éta sabab sirah lauk diékspor ka nagara sapertos Nigeria; létah jeung otot jaminan robah jadi snack goreng; tina minyak ati sasari; jeung roe dihakan asin, dina wangun caviar, sarta diubaran, dina wangun bottarga.

Brazil mimiti ngimpor.cod ti Norwégia taun 1842. Kiwari, éta pasar lauk panggedéna katilu di nagara éta, sanggeus ngimpor ampir 10 rébu ton produkna dina taun 2021.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.