'Tingali' atawa 'tingali': Ngartos kumaha unggal kecap ieu dipaké

John Brown 19-10-2023
John Brown

Nalika mutuskeun istilah mana anu dianggo dina ngawangun kalimah, gaduh mamang ngeunaan fungsi unggal kecap sareng bédana antara kecap anu sami pisan mangrupikeun salah sahiji masalah anu paling umum pikeun panyatur Portugis. Barina ogé, kalayan kosakata anu ageung sapertos kitu, umumna henteu terang atanapi émut kana hiji atanapi bentuk atanapi aturan verbal anu sanés. Ieu mangrupikeun kasus "vê" atanapi "ver": masing-masing gaduh cara anu khusus pikeun dianggo.

Tempo_ogé: Sateuacan Brasilia: pariksa kota-kota anu kantos janten ibukota Brazil

Anu mimiti, penting pikeun ngarti yén kadua bentuk éta leres, sareng aya dina basa Portugis. Ieu sanés kasus istilah sapertos "mexer" atanapi "mecher", sabab pilihan kadua sacara gramatikal henteu leres.

Tapi kumaha ngagunakeun "vê" atanapi "ver"? Pikeun leuwih paham ngeunaan format istilah, pariksa kaayaan idéal pikeun ngagunakeun masing-masing istilah ieu di handap, sarta ulah nyieun deui kasalahan nalika kaasup kana karangan jeung bahan penting lianna.

"Vê" atawa " ver": pamakéan unggal istilah

Sedengkeun "vê" mangrupa kecap pagawéan "ver" conjugated dina jalma katilu tunggal tense hadir, "ver" boga katerangan malah basajan: éta ngan kecap pagawéan dina. infinitive nu. Sanajan kitu, "ve" ogé bisa nganggap harti urutan, nasehat atawa imposition.

Nalika verba dibere dina dua cara, naha conjugated atawa infinitive, ragu bisa timbul. Anu ngajantenkeun pilihan langkung hese nyaéta henteuna "r" dina tungtung bentuk kecap pagawéan, bahkan dina infinitif,lamun dina paguneman teu resmi. Ku kituna, kecanduan basa bisa dibawa kana nulis, nu ngajadikeun kalimah gramatikal salah.

Ieu lumangsung kalawan sababaraha kecap gawe umum dina kahirupan sapopoe, kayaning "estar", "correr", "do" jeung "dar" , nu jadi "nyaéta", "ngajalankeun", "ngalakukeun" jeung "masihan". Lafalna ngajadikeun istilah-istilah sapertos kecap oksiton, beraksen dina jalma katilu tunggal dina waktos ayeuna. Masalahna, kumaha ogé, henteu lumangsung nalika jalma katilu nyaéta paroxytone.

Iraha nganggo "vê"

"vê" dikonjugasi dina jalma katilu tunggal tina indicative, atanapi dina jalma kadua ti nu tunggal nepi ka imperatif. Ku kituna, konjugasi ngandung harti yén hiji hal anu lumangsung salila dicaritakeun, nyaeta, kagiatan dianggap habitual. Tingali sababaraha conto:

  • Anjeunna ningali manuk tina jandela kamarna unggal dinten.
  • Bapa abdi henteu resep nonton televisi, anjeunna ningali naon anu diperyogikeun ku online.
  • Pamuda éta ningali babaturanana maén bal.
  • Indung kuring ningali babaturanana unggal minggu kanggo tuangeun.
  • Kaponakan awewe kuring sedih nalika anjeunna henteu ningali indungna.

Iraha ngagunakeun “ver”

Sedengkeun “ver” dianggap kecap pagawéan transitif, nya éta merlukeun ngagunakeun komplemén sangkan gagasan anu ditepikeun dina kalimah ngajadikeun rasa. Saterusna, sakumaha dina infinitive impersonal, runtuyan teu kudu boga subjék, nu hartina teu conjugated.

Kecap pagawéanbisa dipaké dina situasi saperti frasa verbal, dina ngahijikeun dua atawa leuwih kecap gawe, lamun hiji boga fungsi utama jeung lianna mangrupa bantu. Kitu deui, bisa disisipkeun dina kalimah-kalimah anu maké kecap pangantét, biasana ngandung harti ningali, ningali, niténan. Ieu sababaraha conto:

Tempo_ogé: Naon sisi katuhu kertas parchment? diajar ngagunakeun bener
  • Abdi teu tiasa ningali nini sateuacan anjeunna balik ka kampung halamanna;
  • Dokter nyandak indungna ningali putrana di kamar operasi.
  • Bapa abdi teu tiasa ningali tanpa kacamatana.
  • Ningali teh percanten.
  • Naha anjeun tiasa ningali ieu kanggo abdi sateuacan anjeun angkat?

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.