Perjangjian Éjahan Anyar: tingali kecap anu leungit aksen sirkumfleks

John Brown 19-10-2023
John Brown

Reformasi éjahan nyababkeun sababaraha parobihan kana aturan basa Portugis, anu nyababkeun seueur pelamar ragu nalika nyerat éséy. Contona, naha Sadérék sadar kana kecap-kecap anu geus leungit logat sirkumfleks?

Lamun jawabanana téh “henteu”, kami rék ngajak Sadérék pikeun maca artikel ieu nepi ka ahir pikeun manggihan ngeunaan topik ieu. Urang bakal tetep anjeun nepi ka tanggal jeung aturan umum tina Pasatujuan Orthographic Anyar, ku kituna anjeun teu nyieun deui kasalahan nalika nulis téks. Parios deui.

Kecap anu leungit aksen

1) Kecap anu ditungtungan ku "eem" sareng "oo(s)" leungit aksen sirkumfleks

Numutkeun Perjangjian Ortografis Anyar , kecap ditungtungan ku "eem" jeung "oo(s)" teu kudu leuwih accentuated. Upami sateuacana aranjeunna nampi aksen circumflex, aranjeunna kedah ditulis tanpa simbol ieu. Conto:

  • Dôo (tina kecap pagawéan pikeun doar) - doo;
  • Vêem (tina kecap pagawéan ningali) - tingali;
  • Berkah - Abdi ngaberkahan;
  • Méré - masihan;
  • Enjôo - enjoo;
  • Hampura (tina kecap pagawéan ngahampura) - Abdi ngahampura;
  • Tingali - tingali;
  • Forsee – foresee.
  • Relêem – releem;
  • Crêem (tina kecap pagawéan percaya) – percaya;
  • Magôo – magoo.

Titénan penting: jamak tina kecap pagawéan TER jeung VIR, ogé turunanna, masih ngajaga aksen sirkumfleks. Tempo conto di handap:

Tempo_ogé: Horoskop mingguan: tingali naon prediksi pikeun tiap tanda
  • Aranjeunna geus;
  • Aranjeunna datang;
  • Aranjeunna campur;
  • Aranjeunna nahan.

Ieu kecap-kecap anu leungit logatnasirkumfleks. Sanaos henteu seueur, aranjeunna dianggo kalayan frekuensi anu tangtu dina kahirupan urang sapopoé. Ku cara kieu, kami nyarankeun ngahias aranjeunna supados anjeun henteu ngalakukeun kasalahan nalika nyerat karangan anjeun pikeun tender umum. Kenali kecap-kecap séjén anu leungit logatna:

2) Diftong kabuka dina paroxytones leungit aksen akutna

Perjangjian Ortografis Anyar mutuskeun pikeun ngaleungitkeun aksen akut tina sababaraha kecap. Simbol ieu henteu kedah dianggo deui dina diftong kabuka éi sareng ói tina sadaya kecap paroxytone.

Tempo_ogé: Teu aya panonpoé langsung: 15 pepelakan anu resep ngiuhan parsial

Tip anu penting: aturan ieu ngan lumaku pikeun kecap anu suku kata pangkuatna nyaéta hiji penultimate. Dina hal kecap oksiton anu ditungtungan ku éu, ói, óis, éis jeung éus, teu leungit logatna, jadi simbol ieu kudu terus dipaké. Tingali conto di handap ieu:

  • Android – android;
  • Ngadukung – ngarojong;
  • Asteroid – astéroid;
  • Korea – Korea;
  • Premiere - perdana;
  • Bóia-boia;
  • Boa constrictor - boa constrictor;
  • Jelly - jelly;
  • Alcateia - pak ;
  • Platéia - panongton;
  • Rojongan (tina kecap pagawéan ngarojong) - rojongan;
  • Éropa - Éropa;
  • Heroik - heroik;
  • Gagasan - gagasan;
  • Permata - permata;
  • Paranoia - paranoia;
  • Majelis - assembly.

Catetan: nurutkeun mun reformasi éjahan , aksen akut kudu tetep dina kecap monosyllable na oxytone. hayu urang kaconto:

  • Pastel;
  • Pahlawan;
  • Ngancurkeun;
  • Topi;
  • Langit;
  • Nyeri;
  • Tergugat;
  • Kertas;
  • Cingcin;
  • Piala.

3) Kecap paroksiton beraksen sanggeus ngalakukeun diftong

Sanajan ayeuna anjeun terang kecap-kecap anu kaleungitan aksen sirkumfleks, modifikasi sanés anu dilakukeun ku Perjanjian Ortografis Anyar kedah disebatkeun. Unggal kecap paroxytone anu suku kata pangkuatna nyaéta hurup "u" atawa "i", salami dihurungkeun langsung saatos diftong, teu kedah langkung ditekenkeun.

Conto supados langkung gampang kaharti? Kami gaduh. Tetep dina luhureun sababaraha kecap paroxytone nu nyokot aksen dina "i" atawa "u" sanggeus diftong sarta nu kudu ditulis tanpa aksen akut:

  • Cauíla – cauila;
  • Baiúca – baiuca;
  • Awon – awon;
  • Bocaiúva – Bocaiuva.

4) Kecap-kecap homonim anu leungit aksen diferensialna

Lamun hiji speaks dina kecap nu geus leungit aksen circumflex, aturan ieu ogé patut mentioning. Kusabab timbre atanapi tonicity, kecap dina conto di handap ogé leungit logat nu diferensiasi aranjeunna. Pariksa deui:

  • Anjeunna eureun (tina kecap pagawéan eureun);
  • Buukna;
  • Kuring bulu sorangan (anjeunna kulit sorangan, anjeun te pela);
  • Kutub;
  • Pir.

Penting: wangun "pode" (waktu kaliwat tina kecap pagawéan Poder) jeung kecap pagawéan "nempatkeun" terus mawa aksen circumflex, digabungkeun? Tong hilap éta.

Kecap anu leungit logatna:abstrak

Panginten kecap-kecap anu leungit aksen sirkumfleks kedah langkung kaharti ku anjeun, sanés? Pikeun nyimpulkeun, modifikasi utama tina Perjangjian Ortografis Anyar basa urang nyaéta kieu:

  • Ngaleungitkeun aksen sirkumfleks dina diftong oo(s) jeung eem;
  • Ngaleungitkeun aksen akut vokal “i” jeung “u” lamun mucunghul sanggeus diftong;
  • Ngaleungitkeun aksen diferensial dina sababaraha pasang kecap nu tadina diaksén;
  • Ngaleungitkeun aksen akut dina diftong kabuka ei jeung oi.

Bisa jadi butuh waktu pikeun concurseiro ngabiasakeun kecap-kecap nu geus leungit aksen sirkumfleks jeung aturan sejenna. Pasatujuan Orthographic Anyar, nu bisa ninggalkeun anjeunna ragu nalika nulis kecap nu tangtu, sabab basa Portugis boga tingkat pajeulitna. Tapi upami anjeun merhatoskeun pisan, kamungkinan kasalahan tiasa dikirangan.

Kumaha saur anjeun kecap-kecap anu leungit aksen sirkumfleks saatos reformasi éjahan Portugis anu énggal? Tip ahir nyaéta pastikeun nengetan sadaya aturan anu disebatkeun di luhur. Saloba éta jéntré, dewan examining bisa ngurangan titik ti calon anu salah ngeja kecap, sanajan éta alatan hiji aksen tunggal. Wilujeng damel sareng wilujeng sumping.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.