Saha anu ngagaduhan CNH dina kategori B tiasa nyetir kendaraan mana?

John Brown 19-10-2023
John Brown

Pasal 143 Kode Lalu Lintas Brasil netepkeun parameter hukum sareng aturan ngeunaan lisénsi nyetir di nagara éta. Dina hal ieu, bab 14 boga determinations séjén nu ogé ngalibetkeun mana kandaraan maranéhanana anu boga CNH dina kategori B bisa ngajalankeun. Nanging, henteu sadayana urang Brazil terang kana kakhususan ieu.

Tempo_ogé: R $ 1 koin, katelah Perna de Pau, patut nepi ka R $ 8.000

Sacara umum, nyetir kandaraan anu saluyu sareng lisénsi supir mangrupikeun sarat dasar pikeun nyetir. Ku alatan éta, sakur anu ngalanggar norma-norma ieu ngalakukeun pelanggaran anu parah pisan, kalayan nerapkeun 7 poin dina lisénsi, sakumaha anu disayogikeun dina pasal 162 KUHP. tina dua kali diterapkeun, hargana R $ 293,47. Salaku tambahan, ukuran administrasi anu diterapkeun nyaéta ingetan kendaraan dugi ka presentasi supir anu mumpuni dina kategori anu leres. Diajar langkung seueur ngeunaan CNH dina kategori B di handap:

Saha anu ngagaduhan CNH dina kategori B tiasa nyetir kendaraan mana?

Nurutkeun Kode Lalu Lintas Brasil, jalma anu ngagaduhan CNH dina kategori B tiasa nyetir opat- kandaraan roda. Sanajan kitu, beurat kotor teu bisa ngaleuwihan 3.500 kilogram, sarta kapasitas teu bisa ngaleuwihan dalapan korsi, kaasup supir ti itungan ieu. Ku alatan éta, kandaraan anu diidinan nyaéta treuk leutik sareng van.

Salain éta, unit gandeng, gandeng, unit artikulasi sareng semi-trailer kalebet. Sanajan kitu, étautamana niténan parameter beurat jeung kapasitas, salian ti ngabogaan opat roda. Ku cara kitu, ogé bisa nyupiran quadricycles jeung Kombi, iwal dina kasus nu dipaké pikeun angkutan sakola.

Ku kituna, kategori nu ngidinan nyetir vans, angkutan sakola, atawa kandaraan motor sejen tina dalapan korsi. nyaeta kategori D. Dina hal ieu, panerapan nganggap kapasitas ngaleuwihan jumlah ieu pikeun maranéhanana anu boga CNH dina kategori D, tapi supir ogé teu kaasup.

Supir di kategori D ngalaman prosés latihan béda, utamana. dina kasus dimana aranjeunna kalibet dina aktivitas remunerated bari nyetir. Luhureun sadaya, aranjeunna ngalangkungan tahapan kursus angkutan umum pikeun damel sareng beus sareng minibus, contona.

Sareng pikeun nyetir langkung seueur kendaraan?

Supir Kategori B tiasa nyetir kendaraan anu disebut tadi. , tapi diwenangkeun pikeun nambahkeun kategori anyar pikeun CNH. Ku alatan éta, pengendara motor tiasa nyetir mobil dina kategori B upami anjeunna milih ngalakukeunana. Sakumaha aturan, aya hubungan husus pikeun prosedur ieu:

  • Lisensi kahiji kudu salawasna diala dina kategori A, kategori B atawa kategori AB;
  • Lisensi dina kategori B. tiasa nambihan kategori D atanapi E;
  • Kategori D tiasa nambihan kategori E.

Dina sadaya kasus, pangakuankategori C, D jeung / atawa E ngan bisa dipénta sanggeus periode sataun dina kategori saméméhna. Kusabab ieu, saha waé anu hoyong nambihan kategori D kana lisénsina, contona, kedah ngagaduhan CNH na dina kategori B salami sahenteuna 1 taun.

Tempo_ogé: 5 tanda ieu nunjukkeun yén jalma hates anjeun, sanajan cicingeun

Pikeun ngalaksanakeun prosedur panambahan kategori, aya sababaraha cara. sarat nu nuturkeun hajat supir urang. Dina kaayaan dimana wargana ngalakukeun kagiatan anu dibayar, perlu ngalaksanakeun tés psikotéknis pikeun transisi antara klasifikasi.

Sajaba ti éta, undang-undang ngawajibkeun uji narkoba pikeun supir anu kualifikasi C, D atanapi E. Dina ieu Dina hal ieu, malah jalma anu henteu ngalakukeun pagawéan dibayar kedah ngajalanan pamariksaan ieu, bahkan sateuacan tahap médis sareng psikotéknis.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.