Ieu 13 kantor kuna masih aya di dunya; tingali daptar

John Brown 19-10-2023
John Brown

Sanaos dina waktos téknologi maréntah paling luhur, sababaraha profési parantos wani nolak waktos sareng, luar biasa sigana, masih aya paménta anu ageung. Urang milih 13 posisi heubeul nu masih aya di dunya , sanajan format karya geus robah sarta merlukeun readjustment tina profésional. Pariksa deui.

Tempo_ogé: Pimpinan lahir: 3 tanda anu saé pisan dina posisi kapamimpinan

Daptar profési heubeul anu masih aya

1) Tukang sapatu

Ieu téh salah sahiji pagawéan heubeul anu masih kénéh aya di pasar. Di jaman baheula, tukang sapatu nyaéta profésional anu ngahasilkeun sababaraha modél sapatu sacara manual. Kalawan penemuan mesin, beuki téhnologis sarta kalawan kapasitas produksi pisan tinggi, profésional ieu mimiti dianggo dina perbaikan / perbaikan sapatu jeung tetep teguh tur kuat di pasar.

2 ) Juru Kunci

Sanes kalungguhan heubeul anu masih aya oge anu terus dipénta nya éta juru kunci. Barina ogé, saha anu henteu peryogi profésional sapertos kitu dina waktos kasulitan? Pikeun ngajawab masalah konci rusak atawa malah nyieun salinan basajan tina konci tetra, mesin teu bisa niru skill profésional ieu.

3) Tukang ngaput

Tukang ngaput. masih di paménta tinggi pikeun nyieun pakéan elegan jeung handcrafted , sajaba repairing atawa nyaluyukeun garments. Incredibly, aya paménta hébatpikeun profésional ieu, utamana lamun manéhna terampil sarta boga gaya gawé béda.

4) Operator

Kusabab telepon geus sadia pikeun pamakéan populér, teu bisa nelepon langsung ka jalma, sakumaha anu dilakukeun ayeuna. Telepon kedah dipénta ti operator anu ngadamel sambungan antara dua ekstensi.

Sanaos ku kamajuan téknologi, seueur perusahaan masih nyéwa operator, anu teraskeun telepon palanggan ka ekstensi anu dipikahoyong.

5) Teknisi perbaikan éléktronik

Ieu ogé salah sahiji pagawéan heubeul anu masih kénéh aya. Teu ilahar mun manggihan éta warung leutik heubeul (utamana di puseur dayeuh badag) nu ngalereskeun alat éléktronik jeung heroically nolak waktu.

Seueur jalma masih boga alat sora heubeul salaku a piaraan atawa sapotong parabot lianna nu geus discontinued salila sababaraha dekade, tapi nu teu bisa nyerah sagala cara.

6) Ngarautan péso jeung gunting

Mungkin pisan kolot anjeun atawa nini-nini geus aranjeunna "méwah" ngabogaan well-diasah gunting jeung knives on doorstep maranéhna. Coét ogé mangrupikeun salah sahiji padamelan lami anu masih aya. Kalayan kaahlian ekstrim na mesin ngasah, profésional ieu masih boga konsumén biasa anu keukeuh kana genah ieu.

7) Door-to-door salesman

Saloba éta langka kiwari di dinten,utamana di puseur kota badag, nu salesman door-to-panto masih bisa ditempo di padesaan jeung kota leutik di pedalaman. Malah ku tumuwuhna perdagangan éléktronik, profésional ieu masih nawarkeun warta pikeun leuwih, bakal urang nyebutkeun, konsumén konservatif.

Tempo_ogé: Salian Brasilia: pariksa 5 kota anu direncanakeun di Brazil

8) Bidan

Salah sahiji posisi heubeul nu masih aya jeung nu bisa teu leungit dina daptar kami nyaéta bidan. Kapungkur, seueur awéwé anu gaduh orok di bumi kalayan bantosan bidan anu berpengalaman.

Aranjeunna praktis punah salami sababaraha dekade, tapi sabalikna tina anu dibayangkeun, bidan beuki populer, utamina. pikeun maranéhanana anu leuwih resep boga kalahiran leuwih humanized jeung alam .

9) Milkman

Profésional ieu pohara populér di taun 1970-an jeung 1980-an, di sababaraha kota Brasil. Barina ogé, loba jalma apal yén unmistakable klakson sapedah ngumumkeun datangna milkman di jalan, jeung eta botol kaca pinuh ku susu seger. Di padésan, masih kénéh tiasa mendakan tukang susu sareng buku catetan kuno anu saé.

10) Pelukis

Tanpa ragu, ieu mangrupikeun salah sahiji padamelan kuno anu masih aya. Pikeun masihan anjeun ide, aya lukisan ti langkung ti 30,000 taun ka pengker. Profesional ieu beuki diperyogikeun di pasar sareng, sanaos janten salah sahiji profési pangkolotna di dunya , éta tetepaya paménta luhur pikeun digawé praktis di mana waé.

11) Musisi

Aya laporan alat musik anu dijieun leuwih ti 200 juta taun ka tukang. Dina waktos monarki di sababaraha nagara, kulawarga karajaan ngagaduhan kabiasaan panyumputan sareng nyewa musisi profésional. Aya hiji profési kuna anu moal pernah ninggalkeun adegan.

12) Tukang Cukur

Maranéhanana geus boga umur emas maranéhanana puluhan taun ka tukang. Tapi ieu lain hartosna yén profesi tukang cukur geus leungit lengkep. Ieu masih mungkin pikeun manggihan duanana nu barbershop heubeul (anu boga konsumén satia) jeung leuwih pendirian modern jeung inovatif .

13) senter pilem

Lamun anjeun boga leuwih ti 30 taun heubeul, eta kamungkinan pisan nu geus datang di sakuliah eta mun anjeun indit ka pilem. Usher kawentar mantuan jalma kana korsi maranéhna saméméh pilem dimimitian. Sababaraha lembaga masih tetep profésional ieu dina peran ieu.

Jadi, kumaha saur anjeun ngeunaan posisi heubeul nu masih aya? Ieu mangrupikeun bukti yén sababaraha fungsi penting dina kahirupan sapopoe, bahkan dina jaman digital dimana urang hirup.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.