9 karya Monteiro Lobato anu anjeun PERLU terang

John Brown 19-10-2023
John Brown

Monteiro Lobato, salian diaku salaku salah sahiji panulis Brasil anu paling penting, kasohor pisan pikeun séri bukuna "O Sítio do Picapau Amarelo". Mimitina diterbitkeun taun 1920, séri ieu ngarévolusikeun sastra barudak di nagara éta sareng narik generasi pamiarsa ku petualangan magis sareng karakter anu teu diinget.

Sítio do Picapau Amarelo mangrupikeun tempat imajinér dimana fantasi nyampur sareng kanyataan. Tempat ieu dipingpin ku Dona Benta, nini miara tur wijaksana, sarta boga salaku protagonis barudak Pedrinho jeung Narizinho.

Karakter paling iconic dina séri ieu boneka lawon Emília jeung Viscount of Sabugosa. Emília mangrupakeun boneka talkative tur irreverent, salawasna siap pikeun nganyatakeun pamadegan sarta ngabalukarkeun kabingungan. The Visconde, di sisi séjén, nyaéta tongkol jagong anu hirup tur jadi babaturan gede pikeun barudak.

Sapanjang buku, Lobato nyieun carita anu nyampur unsur budaya Brasil, legenda folkloric, dongeng jeung petualangan klasik. Tempo karya utama pangarang ieu di handap.

Tempo_ogé: Naha waluh dianggap simbol Lebaran?

9 karya Monteiro Lobato nu peryogi kauninga

1. Urupês (1918)

“Urupês” nya éta kasuksesan gedé munggaran Monteiro Lobato, boh dina hal masarakat boh kritik. Dina ieu buku, nu nulis ngagambarkeun sosok Jeca Tatu, lambang kedul jeung fatalisme, digambarkeun salaku korban kasangsaraan jeung pangaluaran.

SaluareunSajaba ti éta, Lobato nyieun plot ngalibetkeun karakter brutal kapangaruhan ku kasusah maranéhna, kalawan nekenkeun kana karakter pinunjul sejen, Bocatorta.

2. O Garimpeiro do Rio das Garças (1924)

"The Garimpeiro do Rio das Garças" nyaéta buku ku Monteiro Lobato anu menonjol pikeun henteu lumangsung di jagat raya Sítio do Picapau Amarelo, anu kirang émut dibandingkeun. ka klasik lianna ku pangarang.

Sanggeus nyieun karakter populér Narizinho, Lobato presents dieu karakter sejen, João Nariz, anu ogé boga ciri nasal luar biasa. João Nariz nyaéta jalma miskin, kawas Jeca Tatu, sarta manéhna megatkeun pikeun néangan intan di walungan judulna, ayana di Mato Grosso, pikeun enrich dirina jeung ngarobah hirupna.

Sanajan kurang dipikawanoh, "O Garimpeiro do Rio das Garças" ngagambarkeun carita anu pikaresepeun sareng unsur petualangan sareng bahaya, ngajalajah milarian kabeungharan sareng kasusah anu disanghareupan ku karakter dina kontéks sajarah anu khusus.

3. Reinações de Narizinho (1931)

“Reinações de Narizinho” nyaéta buku nu nyusun ulang carita jeung tokoh karya munggaran Monteiro Lobato. Éta ogé nampilkeun carita-carita munggaran anu disetél di Sítio do Picapau Amarelo, salian ti nyadiakeun déskripsi anu leuwih jéntré ngeunaan unggal karakter.

4. Carita Tia Nastácia (1937)

“Tia Nastácia” mangrupa bagian tina jagat raya Sítio do Picapau Amarelo, jadi tokohdipikawanoh pikeun kaahlian kuliner nya. Karya Monteiro Lobato, diterbitkeun taun 1937, ngagaduhan 43 carita anu dicaritakeun ku tokoh éta. Unggal dongéng ngébréhkeun aspék folklor Brasil.

5. Peter Pan (1930)

Dina buku ieu, Monteiro Lobato nyangking adaptasi klasik "Peter Pan" kana jagat raya Sítio do Picapau Amarelo. Dona Benta nyokot peran narator, babagi petualangan seru Peter Pan jeung Wendy jeung warga lokal, sahingga bringing Neverland ngadeukeutan ka panongton barudak Brasil.

Tempo_ogé: 5 ciri kapribadian jalma anu hate nyalira

6. Voyage to Heaven (1932)

Dina hiji petualangan seru jeung kurang dipikawanoh ti Sítio do Picapau Amarelo, karakter naek kapal dina lalampahan luar angkasa seru nu mawa maranéhna ka Bulan, Mars jeung Saturnus, kaasup numpak dina komet

Lobato nunjukkeun pangaweruh astronomi anu saé dina waktos éta, bari ngalebetkeun unsur-unsur fiksi ilmiah anu pikaresepeun kana carita-caritana.

7. History of the World for Children (1933)

Dumasar karya "A Child's History of the World", ku Virgil Mores Hillyer, buku ieu nawiskeun kasimpulan anu pikaresepeun tina sababaraha fakta sajarah umat manusa, dicaritakeun ku Dona Benta. .

Karya ieu ngabahas téma-téma saperti kamerdékaan nagara-nagara Amérika Latin, Perang Salib, kahirupan Yésus Kristus jeung Perang Dunya Kadua, ku cara anu pikaresepeun jeung gampang diaksés ku barudak.

8 . Kenangan Emilia(1936)

"Emília's Memories" mangrupikeun karya anu ngahudang kapanasaran barudak, utamina kusabab ayana kuat karakter boneka rag anu kasohor.

Emília, kalayan bantosan para wijaksana. Viscount of Sabugosa, mutuskeun pikeun nulis memoar sorangan. Sapertos biasa, karya ieu nyampur realitas sareng fiksi, ngadeukeutan téma sapertos hirup sareng maot, kamekaran sareng kadewasaan ku cara anu pikaresepeun sareng pikaresepeun.

9. O Picapau Amarelo (1939)

"O Picapau Amarelo" dianggap salah sahiji buku pangalusna ku Monteiro Lobato, sabab ngagabungkeun elemen nyata jeung hebat dina cara impressive. Dina ieu carita, Dona Benta narima surat ti Pequeno Polegar, menta supaya tokoh-tokoh tangtu pindah ka tegalan.

Dona Benta tuluy kudu ngarencanakeun kumaha sakabeh tokoh bisa hirup rukun. Anjeunna mutuskeun pikeun ngalegaan harta éta, ngamungkinkeun karakter sapertos Peter Pan, Little Red Riding Hood sareng Snow White pikeun hirup petualangan sareng warga Sítio do Picapau Amarelo.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.