Poé Kopi Sedunia: Ngartos sajarah sareng hartos tanggal éta

John Brown 19-10-2023
John Brown

Aya nu teu resep (atawa teu nyaho saha-saha nu resep) miceun sacangkir kopi kahiji isuk-isuk atawa pas dahar beurang. Inuman, tradisional di Brazil jeung di sababaraha nagara sejen di sakuliah dunya, kasohor keur stimulating, tapi ogé pikeun rasa has na. Dinten ieu, 14 April, urang ngagungkeun Poé Kopi Sedunia, anjeun terang? Continue reading pikeun ngarti harti tanggal.

Kopi mangrupa inuman populér ogé alatan loba kamungkinan rasa. Ieu bisa dicokot sweetened atanapi henteu, murni atawa kalayan susu, espresso atawa tapis, disaring atawa dina bentuk kapsul. Hésé pisan pikeun mendakan jalma anu henteu ngahargaan sahenteuna salah sahiji presentasi produk, anu malah janten bahan pikeun persiapan dessert, sapertos puddings sareng brigadeiros.

Kopi di Brazil

Popularitas kopi di Brazil sanés kabeneran. Urang nagara nu ngahasilkeun jeung ngimpor kopi panglobana di dunya, salila 150 taun, jeung lamun datang ka konsumsi inuman, urang aya di tempat kadua, ngan di tukangeun Amérika Serikat.

Tempo_ogé: 7 Pilem Netflix Inspirasi pikeun Mimitian 2023 dina Cara Pangsaéna

Di urang. Diperkirakeun kira-kira 300.000 produser nu tanggung jawab pikeun ngembang kopi, di kira-kira 1.900 munisipalitas sumebar di sakuliah Brazil.

Tempo_ogé: Ningkatkeun Kekecapan anjeun: Tempo 11 Kecap Jalma Pinter Anggo

Di dieu, kopi téh masalah serius jeung, tepatna pikeun alesan ieu, aya, ogé, National Poé Kopi, dirayakeun dina 24 Méi. Sangkan teu kakurangan hajatan, aya deui hiji tanggal, 1 Oktober, nya étaPoé Kopi Internasional.

Poé Kopi Sadunya

Sakumaha anu geus disebutkeun tadi, sakurang-kurangna aya tilu tanggal nu dipilih pikeun ngarayakeun konsumsi inuman nu pang populerna kadua pangeusina (kadua ngan sanggeus cai! ).

Ngeunaan tanggal 14 April, nyaéta Poé Kopi Sedunia, anu dipikanyaho nyaéta tanggal dipilih ku anggota Organisasi Kopi Internasional (ICO), anu ngadegkeun kasempetan pikeun ngagungkeun popularitas. tina inuman. Pikeun ngahargaan dinten husus, urang misahkeun sababaraha curiosities metot dina subjek. Continue reading!

Kapanasaran ngeunaan kopi

Ngaliwatan kopi téh gampang, tapi teu sadaya jelema weruh naon di balik inuman unik tur ngeunah ieu. Manggihan sababaraha kapanasaran metot patali jeung kopi sapopoé urang:

  • Di Brazil, perkebunan kopi munggaran dipelak di wewengkon basisir Rio de Janeiro;
  • Poé Kopi Nasional diadegkeun dina 24 Méi alatan ahir usum gugur, waktu nalika pepelakan kopi anyar dipanén di Brazil;
  • Dina 2022, nagara urang ngahasilkeun 3,5 juta kantong kopi, kalawan unggal kantong beuratna sarua jeung 60 kg;
  • Di Santos, aya Museum Kopi, anu nampi kira-kira 350 rébu pengunjung dina taun 2022 waé;
  • Di sakuliah dunya, 2,5 miliar cangkir kopi dikonsumsi sadinten;
  • Di dunya. sababaraha kota di Jepang jeung Korea, aya sababarahagedong-gedong nu ngajual kopi jeung ucing-ucingan jalan-jalan, sangkan pamakéna bisa ngusapan ucing bari ngararasakeun inuman;
  • Kopi instan diciptakeun taun 1910;
  • Sacangkir kopi geus cukup pikeun ngaronjatkeun. sirkulasi getih;
  • Konsumsi kafein dina ahir poé impairs sékrési melatonin ku otak sarta nyangsang jam biologis urang ku kira 40 menit;
  • Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun overdose on kopi;
  • Awak anjeun peryogi lima jam pikeun ngaleungitkeun 50% tina kafein anu dikonsumsi sapopoe, tapi ékskrési lengkep lumangsung dina 24 jam;
  • Perlu 140 liter cai pikeun tumuwuh séréal kopi anu cukup pikeun ngahasilkeun. sacangkir inuman;
  • Konsumsi kopi anu kaleuleuwihi bisa ningkatkeun resiko jalma pikeun ngamekarkeun panyakit kardiovaskular nepi ka 22%;
  • Budaya kopi tanggung jawab pikeun survival 25 juta produser leutik di sabudeureun dunya.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.