Tapi atanapi langkung: diajar bédana, iraha nganggo éta sareng ulah aya deui kasalahan

John Brown 19-10-2023
John Brown

Kecap "mas" sareng "mais" aya dina basa Portugis kalayan fungsi sareng hartos anu béda-béda sareng ieu mangrupikeun titik anu nyababkeun seueur mamang. Sanajan kitu, unggal istilah ieu merlukeun pamakéan bener, dina situasi husus.

Tempo_ogé: Nyingkirkeun beurit: terangkeun 5 bahan anu nyingsieunan sato ieu

Ku cara kieu, "mas" dipaké salaku konjungsi adversative atawa malah salaku nomina. Di sisi séjén, "leuwih" dipaké salaku hiji katerangan. Nyaéta, sanajan sarupa, dua kecap nampilkeun bédana, dipénta dina waktu nu béda.

Tempo_ogé: Naha anjeun terang asal-usul simbol jantung?

Pikeun ngagampangkeun penanganan basa Portugis, teu jadi titik ragu diantara loba jalma, urang dijieun artikel pikeun nerangkeun bédana antara mas jeung mais kalawan bener, sarta iraha ngagunakeunana, sangkan ulah nyieun kasalahan deui.

Béda antara “mas” jeung “mais”

Sanajan éjahan nu sarua, “mas ” jeung “ leuwih ” miboga harti anu béda. Dina hal ieu, perlu diperhatikeun kagunaan masing-masing, sangkan ulah nyieun kasalahan anu gampang dihindari.

Kecap “mas” téh kaasup kana kecap panyambung adversatif, nyaéta boga gagasan oposisi. Lamun dipaké dina harti ieu, éta sarua jeung sinonim na: tapi, kumaha oge, Tapi.

Ieu ogé dipaké salaku nomina jeung, dina hal ieu, pamakéan na pakait sareng sababaraha jenis cacad. Ku alatan éta, istilah di handap dianggo salaku sinonim: gagal, cacad, imperfection; halangan, halangan, kasusah.

"mais" geus dipakébiasana salaku katerangan inténsitas. Ku kituna, éta nepikeun anggapan ngeunaan kuantitas nu leuwih gede atawa malah leuwih inténsitas.

Kumaha ngagunakeun "mas"

Kecap "mas" bisa dipaké duanana salaku konjungsi adversatif boh salaku kecap barang. Nalika nedunan kalungguhan konjungsi, fungsina pikeun ngahubungkeun dua kecap atawa kalimah, sok ngébréhkeun rasa pertentangan.

Ku cara kitu, konjungsi “tapi” nyampak salaku sinonim: kumaha ogé, kumaha, jeung samentara éta. . Tingali sababaraha conto:

  • Anjeunna henteu sieun nanaon, tapi anjeunna budak anu ati-ati.
  • Tim médis nyobian sababaraha pangobatan, tapi pasien tungtungna maot.
  • Abdi hoyong cicing engké, tapi abdi kedah saré awal pikeun siap isukan.

Lamun dipaké salaku kecap barang, "tapi" nujul kana sinonim pikeun "gagal" jeung tina "halangan". Nalika ngarujuk kana cacad, istilah ieu tiasa dianggo kieu: Henteu aya tapi dina katerangan anjeun.

Catet yén dina conto ieu "tapi" nyarupaan perasaan gagal, saolah-olah éta cacad. . Pikeun ngabuktikeun niléy semantis, ngan robah jadi "cacat" atawa "gagal".

Kumaha ngagunakeun "mais"

Kecap "mais" dipaké nalika nepikeun gagasan ngeunaan kuantitas, inténsitas atanapi kaleuwihan. Istilah ieu bisa digolongkeun kana kecap sulur atawa katerangan inténsitas, sarta sabalikna tina "kurang", contona.

  • Ricardo ngalakukeun leuwih gawé.ti batur sakelas.
  • Perancis mangrupa salah sahiji nagara pangbeungharna di dunya.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.