Pasihan abdi, daime atanapi pasihan abdi: naha anjeun terang mana anu leres?

John Brown 19-10-2023
John Brown

Dina Portugis, geus ilahar pikeun manggihan jalma kalawan mamang ngeunaan aturan gramatikal, utamana lamun datang ka wangun verba. Salah sahiji titik anu sering nyababkeun kabingungan nyaéta panggunaan ungkapan anu leres sapertos "pasihan abdi", "pasihan abdi" sareng "pasihan abdi".

Di handap ieu, urang bakal ngajalajah makna sareng konteks anu pas pikeun unggal wangun verbal ieu, pikeun netelakeun mamang tur mantuan dina pamakéan bener tina istilah ieu.

Tempo_ogé: Horoskop pikeun April: naon anu tiasa diarepkeun unggal tanda?

Naon hartina "da-me" jeung iraha ngagunakeunana?

Ucapan "da- kuring" mangrupakeun konjugasi tina kecap pagawéan "dar" dina jalma kadua tunggal imperatif afirmatif. Wangun verbal ieu dipaké pikeun nganyatakeun pamundut atawa pesenan diarahkeun ka jalma tunggal, nanyakeun manehna pikeun nganteurkeun hiji hal. Contona:

Tempo_ogé: Naon tanda-tanda zodiak anu paling indah? Tempo ranking jeung 5 luhur
  • Pasihan abdi sagelas susu.
  • Pasihan abdi pulpén anu aya dina méja.

Kecap pagawéan "masihan abdi. ” nuduhkeun lampah mindahkeun hiji hal ka jalma séjén. Dina hal ieu, "pasihan abdi" dianggo nalika ngarujuk ka hiji jalma, naha nyuhunkeun obyék atanapi bahkan anu abstrak, sapertos inpormasi.

Naon hartosna sareng iraha nganggo "dai-me"

Babasan "dai-me" mangrupa konjugasi tina kecap pagawéan "dar" dina jalma kadua jamak tina imperatif afirmatif. Wangun verbal ieu dipaké pikeun nganyatakeun pamundut atawa pesenan diarahkeun ka sakelompok jalma, nanyakeun aranjeunna pikeun nganteurkeun hiji hal. Contona:

  • Pasihan abdi dokumén supados abdi tiasatiasa nganalisa aranjeunna.
  • Pasihan abdi katerangan ngeunaan naon anu lumangsung.

Beda sareng "pasihan abdi", anu nujul ka hiji jalma, "pasihan abdi" éta dianggo nalika urang nyarios. sakelompok jalma, boh pikeun menta pangiriman hiji hal atawa menta lampah husus.

Naon hartina jeung iraha ngagunakeun "pasihan abdi"?

Babasan "De- kuring" mangrupakeun konjugasi tina kecap pagawéan "dar" dina jalma katilu tunggal tina imperatif satuju, formal dipaké pikeun nganyatakeun pamundut atawa pesenan diarahkeun ka jalma tunggal. Contona:

  • Pasihan abdi pendapat anjeun ngeunaan ieu.
  • Pasihan abdi naséhat ngeunaan naon anu kedah abdi lakukeun.

Pamakéan "Pasihan abdi ka abdi. "Leuwih umum dina situasi formal, kayaning dina konteks profésional, nalika alamat hiji jalma heubeul, atawa dina interaksi formal jeung strangers. Wangun kecap pagawéan ieu dipaké pikeun ménta hiji hal kalawan sopan tur hormat.

Kumaha anjeun teu nyieun kasalahan nalika conjugating wangun verba ieu?

Ngan inget yen tilu pilihan nu bener, keur wangun conjugated. tina kecap pagawéan dar euweuh imperatif afirmatif. Tapi, aranjeunna nujul ka jalma verbal anu béda, nunjukkeun bentuk alamat anu béda.

  • "Dá" nunjukkeun jalma ka-2 tunggal: "dá tu".
  • "Dê" nunjukkeun ka-3. jalma tunggal: "masihan anjeun".
  • "Dai" nuduhkeun jalma ka-2 jamak: "masihan anjeun".

Kecap pagawéan wangun "pasihan abdi" , "dai-kuring" jeung “dé-kuring” dihijikeun jeung kecap gaganti pribadiserong unstressed "kuring" dina posisi enclitic, nyaeta, sanggeus kecap pagawéan. Ieu struktur diadopsi luyu jeung aturan patempatan pronominal, anu netepkeun yén kecap gaganti miring teu kudu dipaké pikeun ngamimitian kalimah.

Conto:

  • Perlakuan jeung "tu" ": "Pasihan abdi rangkulan, mangga."
  • Penampilan sareng "maneh": "Pasihan abdi pulpén, mangga."
  • Penampilan sareng "anjeun": "Dai -kuring jus, mangga. ”

Ku sabab kitu, nalika ngagunakeun babasan ieu, penting pikeun nganggap jalma anu anjeun tuju pikeun ngagunakeun bentuk anu leres tina kecap pagawéan "dar" sareng kolokasi anu leres tina kecap sulur serong. Ieu bakal mastikeun komunikasi anu jelas sareng tepat dina norma-norma basa Portugis.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.