11 tutuwuhan anu mikacinta sahadé anu saé pikeun tumbuh di jero ruangan

John Brown 19-10-2023
John Brown

11 pepelakan anu resep ngiuhan sareng saé tumbuh di jero ruangan mangrupikeun pilihan anu saé pikeun anu milari spésiés anu henteu meryogikeun perhatian sareng énergi. Sanajan kitu, perlu pikeun ngurus husus nu patali jeung hidrasi, paparan ka cahya panonpoé jeung perawatan taneuh.

Kumaha carana miara spésiés nu resep ngiuhan?

1) Pilih pilihan Anjeun taliti lokasi instalasi

Tutuwuhan anu tumuwuh ogé di lingkungan low-cahaya perlu ditempatkeun di tempat nu teu aya cahaya langsung, kayaning di hareup jandéla atawa panto. Ku alatan éta, leuwih milih sudut rindang atawa satengah-shaded, niténan gerak cahaya sapopoe ambéh spésiés teu aya résiko.

Leuwih ti wewengkon rindang, hal anu penting pikeun ngurus aspék kalembaban. jeung panas, sabab kadang cahaya teu langsung cukup pikeun nyieun éfék rumah kaca dimana tutuwuhan anjeun. Titénan lingkungan samemeh nempatkeun pepelakan, sangkan bisa nangtukeun naon pangabutuhna.

Tempo_ogé: 4 Fungsi Google Maps Teu Biasa Anu Anjeun Panginten Teu Nyaho

2) Nyaho sabaraha cai nu kudu ditempatkeun dina irigasi

Pepelakan anu tumuwuh alus di tempat teduh jeung parsial. tempat teduh gaduh panyimpen cai sorangan, anu hartosna spésiés ieu henteu peryogi nyiram konstan. Tapi, masing-masing jinis nungtut saruntuyan pancegahan khusus, ku kituna penting pikeun ngalakukeun panalungtikan supados henteu aya résiko.

Ngeunaan nyiram, anjeun tiasa mendakan inpormasi dina internét, atanapi niténan upami substratna garing. .garing saméméh watering tutuwuhan. Zamioculca, contona, merlukeun watering tilu kali saminggu dina usum panas, sarta dua kali saminggu salila usum tiis.

Tempo_ogé: Naha disarankeun pikeun nempatkeun alamat bumi dina resume? Ngartos

3) Ati-ati dina AC

Cara melak di jero rohangan. lingkungan, hal anu penting pikeun ati-ati jeung hawa, sabab tutuwuhan ngiuhan teu ngalakukeun ogé dina lingkungan kaleuleuwihan refrigerated. Preferably, ulah ninggalkeun aranjeunna dina kontak jeung rentang AC, sabab bisa garing atawa malah kaduruk dina daun maranéhanana.

Sanajan sababaraha spésiés adaptasi jeung alat ieu, mangka dianjurkeun salawasna ninggalkeun dina suhu kamar pikeun ngidinan. supaya tumuwuh séhat.

11 tatangkalan anu mikacinta ngiuhan anu alus pikeun tumuwuh di jero rohangan

  1. Lily Peace : mindeng dipatalikeun jeung lambang katengtreman, budidaya merlukeun ngiuhan sareng semi-teduh salian substrat anu saé anu ngabantosan ngajaga kalembaban;
  2. Awi areca : pelembab lingkungan anu poténsial, ieu mangrupikeun jinis palem anu resep ngiuhan sareng seueur deui. kaayaan lembab, sakumaha aranjeunna tradisional di leuweung tropis;
  3. Duit-in-gumpalan : kalawan daun lonjong, spésiés ieu meunang ngaran ieu kasampak kawas kebat koin. Biasana, éta nungtut taneuh anu subur, kalayan perméabilitas anu saé sareng lokasina di tempat teduh atanapi semi-teduh;
  4. Sword-of-São-Jorge: spésiés ieu tiasa adaptasi ogé kana panonpoé. ,ngiuhan atawa semi-teduh sabab teu merlukeun watering konstan sabab ngajaga Uap dina akar. Ku alatan éta, éta mangrupakeun jenis tutuwuhan anu gampang diurus tur low perawatan;
  5. Maranta Leuconeura : tutuwuhan ieu leuwih resep ngiuhan atawa semi-teduh, sarta geus jadi trend dina hiasan interior. . Kusabab anjeunna resep kana taneuh beueus, peryogi nyiraman dua dugi ka tilu kali saminggu;
  6. Boa Boa: Dianggap salah sahiji spésiés anu paling serbaguna, boa constrictor tiasa ditanam dina pot leutik. tumuwuh jadi curug atawa dina pot gedé nepi ka sumebar kawas anggur;
  7. Zamioculca: jenis ieu tutuwuhan teu merlukeun paparan panonpoé langsung, komo tumuwuh cageur dina lingkungan AC . Sanajan kitu, hal anu penting pikeun miceun bagian garing pikeun mastikeun tumuwuhna séhat;
  8. Kalayan me-nobody-can: Dipikawanoh salaku tutuwuhan tuah jeung karaharjaan, spésiés ieu perlu dibudidayakan. di tempat satengah ngiuhan atawa ngiuhan pikeun salamet. Dina hal pangropéa, merlukeun substrat beueus;
  9. Pasta kaktus: salah sahiji ti saeutik kaktus anu bisa salamet di tempat teduh, spésiés ieu idéal pikeun lingkungan indoor.
  10. Pau d'água : Spésiés ieu bisa dibudidayakeun langsung dina ranjang kembang atawa taneuh, tapi leuwih ilahar disimpen dina vas alatan résistansi na. Pikeun tumuwuh saé, éta peryogi taneuh anu subur sareng subur.dina bahan organik;
  11. Peperomia: Peperomia disarankeun pikeun para pekebun pemula, sabab merlukeun saeutik watering jeung teu narik loba hama salila tumuwuh.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.