'Tachar' atanapi 'taxar': tingali naon hartosna sareng iraha nganggona

John Brown 19-10-2023
John Brown

Sacara umum, Akademi Sastra Brasil ngira-ngira yén aya 370.000 kecap dina basa Portugis, dumasar kana édisi ka-6 Kosa Kata Ortografis tina Basa Portugis. Dina hal ieu, urang manggihan babasan anu sarua pisan dina tulisan jeung pidato, kayaning "tachar" atawa "taxar", nu tungtungna nyieun kabingungan nalika nulis.

Ku alatan éta, penting pikeun nyaho harti istilah-istilah ieu sangkan bisa digunakeun kalawan bener dina produksi téks, utamana dina tés nulis jeung ujian anu mibanda soal éséy. Pikeun ngabantosan prosés ieu, aya tip sareng téknik anu ngabantosan ngapalkeun sareng ningkatkeun diajar. Pilarian langkung seueur inpormasi di handap ieu:

Iraha nganggo tachar atanapi taxar?

1) Tachar

Kecap tachar dibentuk tina turunan sufiks dimana sufiks verbalna nyaéta ... ditambahkeun -ar kana kecap tacha. Hasilna, urang ngagaduhan kecap pagawéan anu diwangun tina kecap barang, anu sinonimna nyaéta qualify, consider, classify, characterize, judge, label, criticize, disapprove, argue, cross out, cut and trace.

The verba direct predikatif transitif jeung nominal neunggeul hartina nempatkeun kasalahan dina diri atawa nunjuk kaluar faults jalma séjén, kalawan harti literal nempatkeun tanda atawa cacad. Kecap pagawéan transitif langsung hartina nyempad, ngritik, nyebrang atawa ngagariskeun hiji hal.

Tempo_ogé: 'Ngeunaan', 'ngeunaan' sareng 'aya ngeunaan': naon bédana sareng kumaha ngagunakeun ungkapan ieu

Salaku kecap pagawéan pronominal,boga konteks mabok atawa mabok. Tungtungna, salaku nomina a, éta nujul kana paku payung atawa paku payung dipaké dina papan cork pikeun ngalereskeun tulak jeung bahan séjén. Tingali sababaraha conto pikeun langkung ngartos panggunaanana:

  • Nalika ditaroskeun ngeunaan kualitasna, éta dianggap sampurna.
  • Éditor nyebrang sababaraha petikan tina buku sateuacan dikirim pikeun ditinjau. .
  • Seniman bakal nyepak kertas samemeh nyieun sketsa nu anyar.
  • Dina poe lebaran, manehna sering ngegel, utamana jeung bir.
  • Anjeunna ngalarapkeun sketsa ka keretas ka tinggalkeun disematkeun dina papan buletin pausahaan.

2) Taxar

Sabalikna, taxar asalna tina kecap Latin taxare, jadi sok ditulis ku x. Salaku sinonim urang boga harga, tabulating, nangtukeun, fixing, taxing, ngumpulkeun, ngecas, stipulating jeung sajabana.

Dina klasifikasi gramatikal tina verba transitif langsung, mun pajeg hartina nagih, ngecas pajeg atawa upeti. Sanajan kitu, eta bisa dipaké dina harti moderating, nempatkeun larangan, ngawatesan hiji atawa dua elemen béda. Salaku kecap pagawéan bitransitif, éta nujul kana pangaturan harga atanapi tindakan maksakeun jumlah, atanapi nilai, kana kuantitas anu tangtu.

Salaku kecap pagawéan transitif langsung predikatif sareng pronominal, éta dianggo pikeun pajeg dina rasa nangtoskeun , nangtukeun atawa nganyatakeun kualitas hiji hal. Pariksa sababaraha conto pikeun ngartiPamakéan mungkin:

  • Pamaréntah Féderal ngabébaskeun pajeg ka pembayar pajak nganggo cicilan pajeg anyar.
  • Boss ngabébaskeun biaya pikeun nyaimbangkeun kas perusahaan.
  • Ku kaputusan unanimous, pamaréntah kotamadya mutuskeun pikeun pajeg listrik.
  • Sanaos usaha maranéhna, aranjeunna nganggap komentar kritik ngeunaan pagawean teu perlu.

Kumaha nginget bédana antara mogok jeung pajeg?

1) Gunakeun dua kecap dina kalimah

Coba jieun conto masing-masing harti kecap-kecap ieu, tina klasifikasi gramatikalna dina kalimah. Ngaliwatan latihan ieu, leuwih gampang pikeun ngabenerkeun harti jeung kamungkinan pamakéan, jadi duanana bisa diasupkeun kana kosakata anjeun.

Engké, anjeun bisa apal conto ieu lamun hiji ragu anyar timbul. Leuwih ti nyieun kalimah-kalimah leupas, coba jieun téks atawa penalaran dimana ungkapan-ungkapan ieu asup akal, ngajalajah harti jeung sinonim anu béda.

2) Lakukeun latihan

Upami anjeun peryogi bantosan ngalereskeun inpormasi, laksanakeun sababaraha latihan sadia dina internét jeung dua kecap tur konsultasi témplat ngartos kasalahan dijieun. Anjeun tiasa mendakan latihan tata basa anu ngagunakeun téks, frasa, dialog sareng kartun pikeun ngerjakeun ieu sareng ekspresi sanésna anu gaduh sora sareng tulisan anu sami.

Tempo_ogé: Kumaha carana terang upami jalma éta bogoh ka anjeun? Panggihan 5 tanda

3) Swapku sinonim

Tinimbang nyoko kana sinonim nu disebutkeun di luhur, make strikethrough jeung perpajakan gantina, sabab ku cara eta anjeun maksa uteuk anjeun naturalize pamakéan kecap ieu. Salian mangrupa cara pikeun ngagunakeun pangaweruh anjeun, jenis substitusi ieu nunjukkeun leuwih kapamilikan, ngawasaan jeung pangaweruh basa Portugis, enriching ucapan jeung produksi tékstual.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.