Naha 'Hatur nuhun sateuacanna' gaduh koma? Kumaha ngagunakeun anu leres?

John Brown 19-10-2023
John Brown

Tanda baca mangrupikeun bagian anu penting dina jagat grammar sareng basa Portugis anu terus-terusan ngembang. Salah sahiji mékanisme anu paling sering dianggo dina basa, terang kumaha nerapkeun tanda penting pikeun mastikeun komunikasi anu saé, boh dina tulisan atanapi bacaan. Koma, contona, salah sahiji anu pang diperlukeun, bisa ngabuktikeun jadi tangtangan dina aplikasi nu tangtu: sakumaha dina kasus babasan "Kuring hatur nuhun sateuacanna". Ku tanda koma atawa henteu?

Simbol leutik ieu miboga sababaraha fungsi, saperti pikeun ngedalkeun rasa, ngarobah intonasi kalimah atawa maturan jeda ka nu maca. Salah sahiji daérah éjahan anu paling spésifik, panggunaan koma penting pisan pikeun ngarobih interpretasi pesen sareng téks sacara umum. Koma saderhana tiasa gaduh pangaruh anu ageung, janten terang iraha kedah dianggo.

Tapi kumaha upami ekspresi khusus ieu? Naha koma kedah kalebet dina kaulinan atanapi henteu? Pikeun manggihan jawaban tina patarosan ieu, pariksa di handap kumaha cara ngagunakeun "hatur nuhun sateuacanna" bener.

Tempo_ogé: Panggihan naon sabenerna liang dina cap pulpén

"Hatur nuhun sateuacanna": kalawan atawa tanpa koma?

Babasan " hatur nuhun sateuacanna" ” sering dianggo dina tungtung pesen resmi, sapertos surat arguméntasi, sareng khususna dina email nalika ngadamel pamundut atanapi keluhan ka anu nampi. Ku margi kitu, sateuacana ngahaturkeun nuhun kana informasina, oge kana perhatosan anu dipiharep tiasa dipasihkeun kapamenta, vérsi anu bener tur sopan.

Sanajan kitu, pamakéanana lega, sarta bisa dipaké ku lisan ogé, sabab fungsina pikeun némbongkeun rasa sukur pikeun sagala kaperluan. Sedengkeun pikeun koma, pamakéan na dianjurkeun alatan babasan "ti ayeuna". Tanda mibanda fungsi pikeun ngasingkeun kecap panambah di awal atawa di tengah kalimah, tapi ogé mibanda fungsi séjén. Pariksa sababaraha conto:

  • Hatur nuhun sateuacanna pikeun pamahaman tim anjeun.
  • Hatur nuhun sateuacanna pikeun masihan kuring kasempetan ieu.
  • Hatur nuhun sateuacanna pikeun perhatosan anjeun salami presentasi abdi.
  • Hatur nuhun sateuacanna pikeun pamahaman anjeun.
  • Hatur nuhun sateuacanna pikeun kasempetan anu anjeun masihan ka kuring.
  • Hatur nuhun sateuacanna. ngirimkeun dokumén anu dipénta.

Di sisi séjén, aya kasus dimana koma henteu kedah misahkeun adverbial adjunct, nalika muncul dina tungtung kalimah. Tingali:

  • Abdi ngantosan réspon anjeun sareng hatur nuhun sateuacanna.
  • Abdi ngantosan uih deui sareng hatur nuhun sateuacanna.
  • Abdi ngantosan kiriman hasil sareng hatur nuhun sateuacanna.

Oge, koma masih opsional nalika kecap panyambung ngan ukur kecap katerangan. Sanaos "desde já" sanes kecap katerangan tunggal, bentukna leutik sareng ringkes, sareng tiasa ditulis sababaraha kali tanpa tanda. Tingali deui conto-conto ngeunaan ieu, émut yén format anu paling umum nyaéta format dimana koma dianggo:

  • Ti ayeuna.hatur nuhun tos masihan kasempetan ieu ka abdi.
  • Hatur nuhun sateuacana kanggo pangersa ibu ngeunaan perkawis eta.
  • Hatur nuhun sateuacana kana perhatosan anu tos dipasihkeun ka ieu proyek.

Sinonim anu mungkin

Salian ti "hatur nuhun sateuacanna", aya ungkapan sanés anu tiasa ngagentos format, anu ogé dianggo pikeun hatur nuhun pikeun pamundut atanapi pamundut. Dua anu paling umum nyaéta "hatur nuhun sateuacanna" sareng "hatur nuhun sateuacanna". Tingali conto sinonim:

Tempo_ogé: 40 ngaran langka sareng hartos anu saé pikeun orok anjeun
  • Hatur nuhun sateuacanna pikeun perhatian anu anjeun parantos masihan kana kasus éta.
  • Hatur nuhun sateuacanna pikeun kasempetan anu anjeun parantos masihan kuring damel sareng tim. .
  • Hatur nuhun sateuacana kana pamahamanana.

Pamustunganana, sanggeus babasan kitu, masih perlu ngagunakeun rumus perpisahan, lamun ahirna mangrupa arguméntasi formal. surat atawa surelek dina nada anu sarua. Sababaraha pilihan nyaéta "ikhlas", "Hatur nuhun" sareng "salam hormat".

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.