Panggihan kumaha carana ngarobah derajat Celsius ka Fahrenheit

John Brown 19-10-2023
John Brown

Skala térmométri diciptakeun tina seueur panilitian sareng aranjeunna penting pisan pikeun terang suhu hiji tempat. Tina tilu skala térmométri anu aya, nyaéta Celsius, Fahrenheit sareng Kelvin, dua anu pangpayunna dianggo di dunya.

Di Brazil, urang ngagunakeun skala Celsius unggal poé pikeun nginpokeun jumlah derajat anu dibangkitkeun suhu di kota tangtu, kitu ogé dina awak hiji jalma.

Salian ti Brazil, nagara séjén saperti Kanada, Britania Raya jeung sababaraha nagara Éropa séjénna, suhu diukur dina darajat Celsius (°C). Di nagara-nagara sanés sapertos Amérika Serikat, Belize, Bahama, Kapuloan Cayman sareng Palau, suhu diukur dina derajat Fahrenheit (°F).

Pariksa di handap naon skala suhu ieu panglobana dipaké di sakuliah dunya jeung kumaha anjeun bisa ngarobah derajat Celsius kana Fahrenheit.

Naon derajat Celsius sareng Fahrenheit?

Skala Celsius sareng Fahrenheit dumasar kana suhu cai. Skala Celsius muncul tina pamikiran logis anu diciptakeun ku astronom Anders Celsius. Pikeun anjeunna, titik enol skala Celsius aya dina lebur cai, nyaeta, dina katirisan na.

Ku cara kieu, nyaho yén titik nol na geus cooling, titik pangluhurna na dimeunangkeun nalika cai asup kana kaayaanngagolak (ie ngagolak) dina 100 °C.

Tempo_ogé: Kartu SUS: pariksa kumaha konsultasi dokumén ku CPF anjeun

Skala Fahrenheit dijieun ku Daniel Gabriel Fahrenheit. Ku nganalisa cai, anjeunna netepkeun yén titik lebur panghandapna nyaéta 32 ° F sareng titik golakna 212 ° F.

Kumaha cara ngarobah darajat Celsius ka Fahrenheit?

Nyaho kumaha carana ngarobah antara skala suhu anu paling sering dianggo di dunya penting pisan supados anjeun henteu "leungit" nalika angkat ka tempat anu sanés. nagara, contona.

Ieu kusabab Amérika Serikat, anu mangrupikeun nagara anu dipikacinta ku turis Brasil, ngagunakeun Fahrenheit salaku ukuran suhu. Ku kituna, naha pikeun meakeun sababaraha dahareun atawa kudu nyaho informasi suhu pikeun asupkeun wae, hal anu penting pikeun ngarti suhu lingkungan lamun teu dina darajat Celsius.

Konversi antara dua unit pangukuran ieu saderhana pisan sareng tiasa dilakukeun ku dua cara. Pikeun cara kahiji, ngan ngaganti nilai suhu ngagunakeun rumus ieu: C/5 = F-32/9.

Hurup C ngagambarkeun suhu dina darajat Celsius, sareng hurup F, suhu dina Fahrenheit. Ku alatan éta, nalika nyederhanakeun rumus, urang meunangkeun hasil kieu:

  • F = C x 1.8 + 32

Ku kituna, pikeun ngarobah darajat Celsius kana Fahrenheit ngan kalikeun suhu. dina darajat Celsius ku 1,8 sarta nambahan 32. Saperti dinaconto di handap:

Tempo_ogé: Ieu 5 tanda obsessed jeung kabersihan; pariksa lamun milik anjeun salah sahijina
  • 27°C pikeun Fahrenheit: F = 27 x 1.8 + 32; F = 80,6. Ku kituna, 27 °C sarua 80,6 °F.

Sanajan ngarobah maké rumus téh gampang, aya padika séjén nu bisa gancang ngalakukeun konvérsi. Janten, anjeun tiasa ngaksés Google tina telepon sélulér atanapi komputer anjeun sareng dina bar teang lebetkeun nomer suhu sareng konvérsi ti darajat Celsius ka Fahrenheit sareng konvérsi bakal gancang lumangsung.

Tungtungna, anjeun ogé tiasa nganggo situs sapertos Conversions Metric sareng Convert World pikeun ngarobih antara suhu, tanpa kedah nganggo rumus anu kasebat.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.