Panjang sareng panjang: diajar kumaha ngagunakeun istilah ieu kalayan leres

John Brown 14-08-2023
John Brown

Basa Portugis pinuh ku kecap-kecap nu ejaan jeung sorana sarua, tapi hartina béda. Sajaba ti éta, geus ilahar pikeun hiji hurup pikeun ngaropéa kontéks nu istilah ieu dilarapkeun, sakumaha dina babasan "panjang" jeung "minuhan".

Tempo_ogé: Panggihan naon kategori D1 hartina dina CNH anyar

Tapi, aya tips pikeun neuleuman kumaha carana make duanana. leres, dumasar kana conto, definisi anu aya dina kamus sareng sinonim unggal istilah. Luhureun sadaya, perlu ngalatih pangaweruh ieu supados janten bagian tina kosakata.

Ku cara ieu, tiasa ngajamin yén téks tinulis sareng ucapan lisan saluyu sareng norma Portugis. Basa, meunangkeun kredibilitas nu leuwih gede. Pilarian langkung seueur inpormasi di handap ieu.

Tempo_ogé: Tips di bumi: Diajar kumaha nyabut semir kuku tina lantai sareng permukaan anu sanés

Panjang sareng panjang: iraha dianggo?

1) Panjang

Nomina maskulin ieu nujul kana jarak anu diukur antara dua tungtung, ngarujuk kana nepi ka ukuran hiji hal. Sanajan kitu, eta oge contemplates diménsi longitudinal hiji obyék anu manjangan antara tungtung, contemplating jangkungna atawa rubak.

Dina konteks sejen, eta nujul kana ukuran hiji objék atawa beungeut. Ku extension, panjang bisa ngobrol ngeunaan panjangna atawa jumlah waktu diperlukeun pikeun ngalengkepan hiji hal. Dina Aljabar, disiplin Matematika, panjangna nyaéta nilai numerik unsur-unsur, salaku hasil tina operasi anu disebut permutasi.

Ahirna, Géométri ngacirianpanjang salaku salah sahiji sisi wangun kayaning sagi opat atawa parallelepiped. Nurutkeun étimologi kecap, panjang téh asalna tina simpang tina akar Portugis Kuna "to comprir", tina basa Latin "complere", nu hartina ngeusian, ngeusian atawa ngalengkepan.

Sajaba ti éta, sufiks “-” ditambah. ment” . Sinonim panjang nyaéta lilana, ukuran, jarak, ekstensi, kaagungan, bujur, jangkungna, lebar, panjang. Luhureun sadaya, éta mangrupikeun ekspresi anu aya hubunganana sareng magnitudo, sapertos jangkungna, dimensi atanapi ukuran. Pariksa sababaraha conto pamakéan:

  • Panjang eta wangunan 25 meter.
  • Ucapan présidén panjangna 30 menit.
  • Panjangna runway. panjangna 250 méter.
  • Panjangna operasi éta 15.2.

2) Pinuhan

Oge kecap barang maskulin, kecap ieu nujul kana salam sopan, biasana dipigawé dina jamak. Sajaba ti éta, éta ngahartikeun kecap complimentary atawa kaasih anu ditujukeun ka jalma kalawan niat congratulating anjeunna dina hiji hal. Dina kontéks séjén, éta hartina tinimbangan anu ditembongkeun ka hiji jalma ngaliwatan sapuan, saperti unggeuk atawa unggeuk.

Salaku kecap pagawéan, nya éta mikirkeun tindakan atawa pangaruh tina minuhan, ngaéksekusi atawa ngalaksanakeun hiji hal, ngalaksanakeun lengkep. tina pancén atawa palaksanaan hiji hal anu ditangtukeun. Ngeunaan étimologi, aya gabungan kecap pagawéan minuhan jeung sufiks -mento,ogé panjangna.

Sinonim anu ditarima nyaéta ucapan salamet, salamet, salamet, préstasi, dongkap, puji, sayang, tinimbangan. Sabalikna, conto anu katampi dina definisi ieu nyaéta:

  • Unggal salam mangrupikeun tanda kasih sayang.
  • Pulisi ngabantosan patuh kana hukum.
  • Éta. perlu tetep janjian.
  • Manéhna ngabagéakeun budak ulang taun.

Naon bédana panjang jeung salam?

Kahiji-hiji, panjang dipaké jeung rasa extension, ukuran atawa dimensi. Di sisi séjén, kecap salam nujul kana lampah salam batur, ngalakukeun hiji hal, congratulating hiji jalma. Ku kituna, disebutkeun yen panjang hiji hal anu kacida panjang sarta salam batur anu pohara alus, contona.

Lamun anjeun resep, anjeun bisa ngaganti kecap ieu kalawan sinonim pikeun nyegah mamang, atawa ngagunakeun eta salawasna dina tempat. istilah-istilah anu sarimbagna sangkan jadi umum kana wacana. Tip pikeun nginget jalan anu leres nyaéta ngahubungkeun panjang sareng ukuran sareng panjang sareng tindakan.

Dina sababaraha kasus, anjeun tiasa ngahubungkeun kecap sipat dimensi sareng panjang, sapertos ageung, panjang, éksténsif, lebar, leutik sareng tangtu. , jeung kecap sipat niléy pikeun salam, kayaning soméah, soméah, soméah, kasar, capé, formal atawa teu resmi.

Laun-laun pangajaran jeung ngapalkeun bakal leuwih gampang dilaksanakeun, tisupados anjeun ngartos bédana panjang sareng salam sareng henteu ragu deui nalika komunikasi.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.