Panggihan naon kategori D1 hartina dina CNH anyar

John Brown 19-10-2023
John Brown

Lisénsi Supir Nasional (CNH) mawa parobahan anu geus dilaksanakeun saprak Juni taun ka tukang. Ayeuna CNH boga 13 kategori anyar, ayana di handapeun dokumen jeung hartina béda, sakumaha dina kasus harti kategori D1 dina CNH anyar.

Tempo_ogé: Panggihan kumaha konsultasi CTPS (Kartu Pakasaban) anjeun online

Sanajan kategori teu robah di Brazil, model anyar nuturkeun standar internasional, loba dipaké pikeun mempermudah inspeksi ku agén lalulintas ti nagara séjén di dunya.

Tempo_ogé: Pariksa 15 ngaran Alkitabiah geulis tur hartina maranéhna

Ku kituna, nurutkeun National Traffic Council (Contran), kategori ieu dijieun luyu jeung jumlah silinder, dina motor; jeung merhatikeun naha kandaraan manual atawa otomatis.

Kategori CNH

Kategori CNH Brasil aya lima, dicirikeun ku hurup A, B, C, D jeung E Dina harti ieu, kategori nembongan di hareup dokumen, dina widang "Cat.Hab.", di sisi katuhu.

Ku kituna, luyu jeung artikel 143 tina Kode Lalu Lintas Brasil, kategori dina CNH nyaéta saperti kieu:

  • Kategori A – pikeun supir kandaraan motor anu roda dua atawa tilu, nganggo atawa henteu nganggo sidecar;
  • Kategori B – pikeun supir kandaraan motor henteu. katutupan ku kategori A. Tapi, total beurat kotor na teu bisa leuwih gede ti tilu rebu lima ratus kilogram, kalawan kapasitas nu teu ngaleuwihan dalapan korsi, tanpakaasup supir;
  • Kategori C - kategori supir kandaraan katutupan ku kategori B, kalawan kandaraan motor dipaké pikeun ngangkut kargo, kalawan total beurat kotor leuwih ti 3.500 kg;
  • Kategori D - supir kandaraan katutupan ku kategori B jeung C jeung kandaraan motor, dipaké pikeun ngangkut panumpang kalawan kapasitas leuwih gede ti dalapan korsi, teu kaasup supir;
  • Kategori E - kategori supir kombinasi kandaraan. nu Unit pas kana kategori B, C atawa D, kalawan trailer, semi-trailer, trailer atawa unit articulated gandeng ku beurat total 6.000 kg atawa leuwih sarta kalawan kapasitas leuwih gede ti dalapan tempat.

Naon hartina kategori D1 dina CNH anyar

Kategori dina CNH anyar ayana di handapeun dokumen, dina tabel kalawan sababaraha kode, kayaning A1, C1, D1 jeung batur. Jumlahna aya 13 katégori, masing-masing miboga harti.

Dina harti ieu, harti katégori D1 dina CNH anyar nyaéta pikeun kandaraan panumpang anu kapasitasna maksimum 17 pangeusi (kaasup supir). Kendaraan ogé kedah panjangna maksimal 8m sareng gandeng anu henteu langkung ti 750kg.

Peryogi disebatkeun yén kategori supir henteu acan robih di nagara éta. Ku alatan éta, tabel kalawan kode anyar jeung kategori nuturkeun hiji standar internasional, dipaké dina cara unik tur ekslusif pikeun mantuan inspeksi ku agén kaamanan.transit ti nagara séjén.

Cék kategori CNH anyar (teu kaasup kategori A, B, C, D jeung E):

  • ACC – idin pikeun nyetir kandaraan roda dua nepi ka 50 silinder;
  • A1 - idin pikeun nyetir kandaraan roda dua nepi ka 125 silinder;
  • B1 - idin pikeun nyetir beca sareng quadricycles (mobil mini);
  • C1 - nyetir kandaraan beurat, dipaké pikeun ngangkut beban nepi ka 7500 kg, towing otorisasi, disadiakeun teu ngaleuwihan 750 kg;
  • D1 - pikeun kandaraan panumpang, kalawan kapasitas maksimum 17 panumpang (kaasup supir) sareng panjangna maksimum 8 méter sareng trailer anu henteu langkung ti 750kg;
  • BE, CE, C1E, D1E - kategori ngalibetkeun kandaraan beurat, nganggo atanapi henteu nganggo trailer (atanapi semi-trailer) sareng maksimal. Batesan Beurat. Aya ogé sarat umur sareng kualifikasi.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.