10 Buku Élmu Sarerea Kedah Baca

John Brown 19-10-2023
John Brown

Aya sababaraha buku ngeunaan élmu anu kudu dibaca ku saha sahenteuna sakali. Karya tina genre ieu naekeun koper intelektual urang, fascinate kami sarta, sajaba, ngamungkinkeun urang pikeun mibanda pangaweruh leuwih gede sagalana nu permeates kami. Barina ogé, studi ilmiah sarta panalungtikan anu geus dilaksanakeun salila sababaraha dekade ngamungkinkeun pikeun nyegah panyakit, boga kualitas hirup hadé tur umur panjang, diantara mangpaat séjén.

Ku sabab kitu, urang nyieun artikel ieu. anu milih 10 buku ngeunaan élmu anu kedah dibaca ku sadayana. Upami anjeun pelamar anu hoyong ngalenyepan daérah ieu pikeun ningkatkeun pangaweruh anjeun atanapi milari bacaan anu pikaresepeun, tinggal sareng kami pikeun mendakan karya anu dianggap penting sareng anu ngagaduhan pendekatan anu tiasa nyenangkeun pamiarsa anu paling nungtut. Parios deui.

Buku-buku elmu pangaweruh anu kedah dibaca ku sadayana

1. "Gén: carita intim", ku Siddhartha Mukherjee

Karya ilmiah ieu ditulis ku Oncologist renowned Siddhartha Mukherjee sarta nyieun hiji pendekatan metot ngeunaan kumaha genetik bisa ngaganggu kaséhatan urang, sacara umum. Buku ieu nyadiakeun gambaran ngeunaan kumaha panalungtikan munggaran ngalibetkeun gén lumangsung sarta nembongkeun kami kamajuan panganyarna dina wewengkon ngajangjikeun ieu, salian panyorot patarosan etika utama ngeunaan manipulasi genetik.

Tempo_ogé: angka Lucky pikeun tiap tanda: tingali nu leuwih anjeun

2. "Kosmos" kuCarl Sagan

Salain buku sains anu kedah dibaca ku sadayana. Karya klasik ieu ditulis ku astronom Carl Sagan sareng ngadamel sababaraha panyingkepan ilmiah di daérah ieu. Panulis nyorot aspék-aspék anu aya hubungan anu caket sareng jagat raya, mimitian ti kabentukna rasi bintang dugi ka kamungkinan kahirupan di luar Bumi. Calon anu hoyong ngasah pangaweruhna dina perkawis ieu, salin ieu sampurna.

Tempo_ogé: Naon hartina sabenerna emoji raray batu? manggihan eta kaluar

3. "A Brief History of Time" ku Stephen Hawking

Naha anjeun panginten ngeunaan buku sains anu kedah dibaca ku sadayana? Ditulis ku fisikawan téoritis kawentar Stephen Hawking, karya acclaimed ieu nyadiakeun maca katerangan jelas ngeunaan cara kerja mékanika kuantum jeung téori kompléks rélativitas. Kalawan basa nu bisa diaksés, pangarang ogé ngajalajah sababaraha patarosan penting ngeunaan asal-usul jagat raya, ogé kamungkinan nasibna.

4. Buku ngeunaan sains anu kedah dibaca ku sadayana: "The drunken walk", ku Leonard Mlodinow

Dina karya ieu, fisikawan anu kasohor Leonard Mlodinow ngadamel pendekatan anu pikaresepeun pikeun nyarios sahenteuna ngeunaan téori randomness sareng probabilitas, dina sababaraha wewengkon hirup urang, ti lumangsungna prosés biologis kumaha kabaruntugan mucunghul dina kaulinan kasempetan. Buku ieu nunjukkeun ka urang, sacara rinci, kumaha kasempetan mangaruhan pangaruh anu ageung dina kahirupan sapopoe manusa.

5."Jawaban ringkes kana patarosan badag", ku Stephen Hawking

Dina karya ieu, Stephen Hawking nyieun sababaraha reflections on jejer kontroversial, kayaning kahirupan di luar planét Bumi, ayana Allah, kitu ogé masa depan manusa. Buku téh mangrupa uleman ka nu maca pikeun muhasabah deeply kana patarosan dilawan hirup urang nu mindeng ninggalkeun urang ragu atawa tetep urang nepi peuting. Pastikeun maca, concurseiro.

6. "The universe in a nutshell", ku Stephen Hawking

Salah sahiji buku sains anu kedah dibaca ku sadayana. Karya metot séjén ku Stephen Hawking anu ngajadikeun pendekatan masif kana misteri nu ngurilingan alam semesta jeung fascinate urang nepi ka poé ieu. Kalayan basa anu tiasa diaksés sareng pikaresepeun, panulis ngabahas patarosan filosofis ngeunaan galaksi, salian ti nampilkeun konsép ngeunaan fisika kuantum sareng rélativitas.

7. "Struktur révolusi ilmiah", ku Thomas Kuhn

Ieu buku téh sampurna pikeun murid paham kana kamajuan sains di sakuliah dunya. Dikarang ku Filsuf Ilmiah kawentar Thomas Kuhn, karya nekenkeun yen wewengkon ieu teu junun mekar dina cara linier, tapi ngaliwatan révolusi ilmiah konstan anu sagemblengna robah cara manusa ngartos dunya nu aranjeunna bagian. Éta patut maca.

8. "Sapiens: Sajarah Singkat Manusa" ku Yuval Noah Harari

Irahasubjekna nyaéta buku ngeunaan élmu anu kedah dibaca ku sadayana, anu ieu henteu tiasa ditinggalkeun. Ditulis ku sejarawan Yuval Noah Harari, karya ieu ngabahas asal-usul evolusi manusa sareng nunjukkeun ka urang kumaha jalma-jalma mekar ti jaman awal dugi ka ayeuna. Topik-topik saperti politik, teknologi, jeung agama oge didiskusikeun ku pangarang ku cara nu matak narik ati.

9. Buku ngeunaan sains anu kedah dibaca ku sadayana: "The Origin of Species", karya Charles Darwin

Ieu buku dianggap klasik sastra ilmiah. Dikarang ku Charles Darwin, karya nampilkeun téori ieu Naturalis, Géologi jeung Biologi, nu portrays évolusi ngaliwatan seléksi alam. Pikeun pangarang, prosés kompléks ieu ngarévolusi pamahaman manusa lengkep ngeunaan kahirupan di planét urang.

10. "Kode intelijen", ku Augusto Cury

Panungtungan tina buku sains anu kedah dibaca ku sadayana. Dina karya ieu, Psikiater kawentar Augusto Cury ngabahas hubungan metot antara emosi, pamikiran jeung kecerdasan. Panulis nyarankeun metodologi pikeun ningkatkeun kacerdasan émosional urang dina kahirupan sapopoe sareng ningkatkeun kamampuan nyandak kaputusan anu langkung tegas dina kahirupan.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.