Kasalahan badag: naon ieu? Ningali harti jeung asal muasal babasan

John Brown 19-10-2023
John Brown

Kasalahan éksprési dianggo pikeun nunjuk kasalahan anu parah, anu tiasa ngarugikeun sadaya perencanaan sateuacana. Babasan asalna ti jaman baheula jeung balik deui ka Romawi kuno, leuwih tepatna taun 59 SM

Asal-usul babasan asalna tina basa Latin 'crassus', nu hartina "gajih" atawa "kasar". Sanajan kitu, jalma nyaho saeutik ngeunaan kanyataan ieu, fokus kana karakter anu masihan ekspresi ngaranna tur anu hirup di Kakaisaran Romawi.

Tokoh anu dimaksud nyaéta jenderal Romawi anu hirup dina waktu nu sarua jeung Julius Caesar. sarta Pompey, jenderal Romawi kasohor anu naros ka prominence. Turutan artikel di handap ieu sarta ngarti harti jeung asal-usul babasan crass error.

Error crasso: asal jeung harti babasan

Asal-usul ekspresi crass error ngirimkeun jalma langsung kana kasalahan pisan kotor, éta bisa ngarugikeun sadayana perencanaan tujuan. Teu anéh, éksprési éta hartina persis: dina basa Latin, kecap "crassus" hartina "gajih" atawa "kasar".

Nanging, éksprési jadi dipikawanoh malah ti kasus anu lumangsung dina jaman baheula, dina Romawi. Kakaisaran. Kira-kira taun 59 SM, kakawasaan di Roma dibagi antara Julius Caesar, Pompey Magnus jeung Marcus Licinius Crassus.

Dua nu pangheulana nyaéta soldadu nu kasohor jeung, dina komandona salaku jenderal, junun nalukkeun wilayah-wilayah penting pikeun Kakaisaran . Julius Caesar ngawasa wewengkon Gaul diPerancis; Pompey jadi pinunjul ku cara ngadominasi Hispania, di Semenanjung Iberia, salian ti Yerusalem.

Sabalikna, Jenderal Maco Licinius Crasso mangrupa warga nagara Romawi anu loba duit. Anjeunna parantos suksés maréntahkeun pasukan Romawi salaku Jenderal dina serangan budak anu dipimpin ku Spartacus sareng, saatos perang, anjeunna ngamimitian gaduh ide pikeun nalukkeun jalma sanés anu ngahalangan ékspansi Kakaisaran Romawi.

Patempuran Jenderal Crassus

Jenderal Crassus gaduh ide tetep pikeun nalukkeun Parthia, urang Persia anu nempatan sabagian ageung Wétan Tengah dina waktos éta, sapertos Iran, Irak, Arménia sareng nagara-nagara sanés. dipikawanoh kiwari.

Ku kituna, di handapeun komando tujuh legion nu mawa 50.000 prajurit, Crassus ngandelkeun teuing beurat kana kaunggulan angka na ninggalkeun sababaraha taktik militér penting pikeun suksés di medan perang.

Tempo_ogé: Henteu aya wengi: pariksa 9 tempat dimana panonpoé henteu pernah surup sareng henteu kantos poék

Ku saukur nyobian narajang Parthians sarta achieving kasuksésan dina perangna, Crassus diusahakeun ngahontal musuh pas sarta motong jalan ngaliwatan lebak sempit, kalawan pisibilitas goréng. Parthia nempatan kaluar kalawan kavaleri maranéhanana sarta tentara leumpang Romawi ieu decimated, kalawan ampir sakabéh 50 rébu prajurit maot, kaasup Jenderal Crassus.

Saha éta Marco Licinius Crassus

Anu jawab éksprési. kasalahan crass, Marcus Licinius Crassus (115 - 53 SM), éta hiji jalma beunghar pisan di Roma jeung kaahlian pulitik na, sekutu pikeunkakuatan ékonomi, masihan anjeunna dua konsulat Romawi sarta loba pangaruh dina Kakaisaran.

Anjeunna mentor Julius Caesar, nalika anjeunna masih dina awal karir pulitikna. Ku cara kieu, Crassus, anu mikaresep gengsi sapertos di Kakaisaran, tungtungna naék ka luhur nagara sareng usahana.

Tempo_ogé: Ieu 5 quirks jalma pinter

Nanging, anjeunna henteu gaduh penaklukan militér. Putra Publius Licinius Crassus, Crassus ngora ngungsi ka Spanyol teu lila sanggeus bapana bunuh diri. Sanggeus bapana pupus, Crassus sekutu jeung komandan Romawi séjénna sarta mantuan maranéhna pikeun ngawasa Italia.

Sanggeus meunangna, jenderal bisa nambahan harta pribadina ku cara ngarampas aset lawan-lawanna. Crassus nikah ka Tertula sarta miboga dua putra, Publius Licinius Crassus jeung Marcus Licinius Crassus.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.