9 nagara bagian Brasil panggedéna dina populasi numutkeun IBGE

John Brown 19-10-2023
John Brown

Nurutkeun Sensus 2022 Institut Géografi sareng Statistik Brasil (IBGE), populasi Brasil ngahontal 203,1 juta taun ka tukang, anu ngagambarkeun paningkatan 6,5% dibandingkeun survey saméméhna. Dina hal ieu, mungkin pikeun daptar nagara bagian Brazil panggedéna dina populasi, numutkeun IBGE.

Salian inpormasi ieu, data penting sanés pikeun taun-taun anu bakal datang ngeunaan formasi demografi Brazil diungkabkeun. Ku cara kieu, mungkin pikeun Pamaréntah Féderal, ogé pamaréntah kota sareng nagara bagian, pikeun ngembangkeun kawijakan umum pikeun populasi. Pilarian inpormasi langkung seueur di handap.

9 nagara bagian Brasil panggedéna dina populasi, nurutkeun IBGE

  1. São Paulo: 44.420.459 jiwa;
  2. Minas Gerais: 20.538. 718 jiwa ;
  3. Rio de Janeiro: 16.054.524 jiwa;
  4. Bahia: 14.136.417 jiwa;
  5. Parana: 11.443.208 jiwa;
  6. Rio Grande do Sul: 10.680 jiwa;
  7. Pernambuco: 9.058.155 jiwa;
  8. Ceará: 8.791.668 jiwa;
  9. Parana: 8.116.132 jiwa.

Data naon deui anu dibere dina IBGE Sensus?

1) Pertumbuhan populasi

Dumasar kanyataan yén Brazil gaduh 203,1 juta jiwa, diperkirakeun yén laju pertumbuhan taunan di nagara éta 0,52%. Sanaos seueur pisan dina hal ékspansi demografi, ieu mangrupikeun tingkat panghandapna anu dititénan ti mimiti séri.sajarahna, dina 1872.

Sajaba ti éta, hasilna ngagambarkeun ampir 5 juta jalma kurang ti proyeksi awal panalungtikan. Dina Désémber 2022, IBGE ngira-ngira populasi 207 juta urang Brasil, nurutkeun data awal tina survey.

Sanajan kitu, dina 150 taun saprak operasi sénsus nasional munggaran, Brazil geus ngaronjat populasina ku leuwih. ti 20 kali.

2) Konsentrasi populasi di wewengkon Brasil

Dina kontéks ieu, Tenggara tetep wewengkon pangpadetna di nagara éta, kalawan 84 juta jiwa dina 2022. husus, nya éta. diperkirakeun yén 41,8% tina populasi Brasil aya di wewengkon ieu.

Sabalikna, Northeast ngawengku 26,9% tina populasi Brasil, kalawan 54,6 juta jiwa. Patali jeung Sénsus 2010, éta dua wewengkon téh mangrupa wewengkon nu laju tumuwuh taunan panghandapna, kalawan Wétan Kalér ngarékam pertumbuhan 0,24% jeung Tenggara 0,45%.

Saméméhna, IBGE Census ngungkabkeun yén wewengkon Kalér éta. kadua panglobana pendudukna, ngawakilan 8,5% tina populasi Brasil kalawan 17,3 juta jiwa. Sanajan kitu, geus aya tumuwuhna berturut-turut jeung ekspresif dina dasawarsa panganyarna, kalawan laju tumuwuh taunan 0,75%.

Dina kontéks ieu, wewengkon pangleutikna pendudukna nyaéta Midwest, nu pakait jeung 8, 02% tina nagara urang. populasi, kalawan 16,3 juta jiwa di nagara bagian Goiás, Mato Grosso, MatoGrosso de Sul jeung Distrik Féderal.

3) Konsentrasi jalma di nagara bagian

Saperti anu dipidangkeun dina daptar saméméhna, São Paulo, Minas Gerais jeung Rio de Janeiro mangrupa nagara bagian nu panglobana pendudukna di Brazil, sadayana ayana di Tenggara. Kalawan babarengan, aranjeunna ngagambarkeun ampir 40% tina populasi nasional. Sabalikna, nagara bagian pangleutikna di nagara éta sadayana aya di wates kalér Brazil.

Tempo_ogé: Panggihan naon hartina kembang ultah anjeun

Numutkeun data resmi, Roraima gaduh 636.000 jiwa, Amapá gaduh 733.000 jiwa sareng Acre gaduh 830.000 jiwa. Sensus 2022 ogé ngungkabkeun yén 14 nagara bagian, kalebet Distrik Féderal, ngagaduhan pertumbuhan taunan di luhur rata-rata nasional saprak survey terakhir, kalayan paningkatan 0,52%.

Dina kontéks ieu, sanaos nagara de Roraima mangrupikeun pangleutikna pendudukna, wewengkon ieu kadaptar pertumbuhan populasi pangluhurna, 2,92% dina periode.

4) Kanaékan jumlah rumah tangga

Dina 2022, Brazil ngadaptarkeun pertumbuhan 34% dina jumlah rumah tangga anu aya hubunganana sareng data Sensus 2010. Ku kituna, ayeuna aya 90,7 juta rumah tangga di wilayah nasional, sareng sadaya nagara bagian Brasil sareng Distrik Féderal ningkatkeun angka ieu.

Dina hubungan ieu, São Paulo ogé nyatet. paningkatan pangluhurna, ti 14,9 juta ka 19,6 juta dina 12 taun ka pengker. Numutkeun IBGE, kanaékan ieu patali jeung tumuwuhna ekspresif tinadomisili lowong jeung domisili keur dipake sakali-kali.

Dina harti, domisili lowong nyaeta domisili nu teu aya nu kadaptar sarta bisa dipake sakali-kali nya eta nu dicicingan samentara, saperti imah usum panas.

Tempo_ogé: Kaéndahan alam: minuhan 9 tutuwuhan anu mekar sapanjang taun

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.