Salian Brasilia: pariksa 5 kota anu direncanakeun di Brazil

John Brown 19-10-2023
John Brown

Tanpa ragu, Brasilia mangrupakeun kota rencanana kawentar di Brazil. Nanging, aya kota-kota sanés anu, pikeun nyegah sagala rupa masalah, didamel dumasar kana perencanaan sistematis sareng arsitéktur anu jelas.

Satemenna, kota anu terencana teh nyaeta kota anu boga infrastruktur anu nyukupan; sanitasi jeung mobilitas alus. Sajaba ti éta, ngajaga perencanaan terus-terusan wewengkon kota mawa kauntungan positif pikeun ékonomi jeung pulitik nagara urang.

Singketna, ku tumuwuhna populasi sababaraha kota, urang bisa nempo yén puseur kota nu teu boga perencanaan awal ngalaman loba adversity.

Ku kituna, kabuktian, salian ti dampak positip anu timbul ngaliwatan kota anu direncanakeun, aya ogé panurunan dina kateusaruaan jeung kualitas kahirupan anu hadé pikeun pangeusina. Pariksa di handap 5 kota Brasil anu, salian ti Brasília, ogé direncanakeun.

5 kota Brasil anu direncanakeun

1. Goiânia

Goiânia ogé kasohor salaku kota munggaran di Brazil anu direncanakeun dina abad ka-20. Nepi ka 1942, ibukota nagara Goiás nyaéta Cidade de Goiás, anu ayeuna disebut Goiás Velho.

Sanajan kitu, nyokot ampir 10 taun pikeun réngsé, kalawan pangaruh gaya Art Deco dina proyék jeung keur diwangun salila kapersidenan Getúlio Vargas, nuKota Goiânia mimitina direncanakeun pikeun populasi 50.000 jiwa, tapi kiwari geus boga leuwih ti 1,3 juta.

2. Belo Horizonte

Kota Belo Horizonte direncanakeun ku insinyur Aarão Reis sareng didamel taun 1987. Proyék pangwangunan kota ieu, anu mangrupikeun ibukota Nagara Minas Gerais, nampi pangaruh Éropa.

Belo Horizonte ngan diresmikeun dina taun 1897. Tujuan tina insinyur sareng perencanaan kota Aarão Reis nya éta pikeun nyiptakeun daérah pakotaan modéren anu bakal janten "kota masa depan".

Ku cara kieu, kota ieu terstruktur nyokot inspirasi tina rekonstruksi Paris anu dilaksanakeun ku George-Eugène Haussmann, nu, dina proyék na, jalan heubeul diganti ku jalan lega.

Ku sabab kitu, Ibukota Minas Gerais miboga jalan anu lega pisan anu ngamungkinkeun arus jalma jeung barang-barang sacara cukup sarta misahkeun antara pakotaan jeung padésaan. Perlu disebatkeun yén ayeuna Belo Horizonte ngagaduhan langkung ti 2,7 juta jiwa.

3. Salvador

Kota Salvador, anu diciptakeun ampir 500 taun ka tukang dina taun 1549 sareng dianggap ibu kota munggaran Brasil, ogé mangrupikeun salah sahiji kota Brasil anu direncanakeun. Salvador dirarancang ku arsitek Portugis Luís Dias, anu hoyong kotana diciptakeun pikeun fungsina salaku pusatadministratif jeung militér kuat.

Kota, anu mangrupa ibukota nagara bagian Bahia, direncanakeun dina konstruksi géométri jeung pasagi dumasar kana gaya arsitéktur Renaissance jeung Lusitanian. Kiwari, éta boga leuwih ti 2,9 juta pangeusi, kadua ukur pikeun puseur kota badag, kayaning Rio de Janeiro jeung São Paulo.

4. Aracaju

Aracaju, ibukota Sergipe, ogé kota Brasil séjén anu direncanakeun. Proyék ieu dilakukeun ku insinyur Sebastião José Basílio Pirro sareng kota ieu diresmikeun dina 1855. Sanajan kitu, Aracaju diwangun dina buru-buru sareng éta ngagaduhan rupa bumi anu henteu teratur sareng rawa, anu nyababkeun dampak negatif dugi ka ayeuna, ieu kusabab ngabahekeun.

Tempo_ogé: Ti Kalér ka Kidul: pariksa kaluar 15 kecap slang Brasil sarta harti maranéhanana

Sanajan aya irregularities dina pangwangunan, tata kota boga dampak positif kana aktivitas palabuan jeung aliran produksi gula. Éta alatan Aracaju ngaliwatan periode alus pertumbuhan ékonomi jeung sosial. Ayeuna, Aracaju ngagaduhan langkung ti 600 rébu pangeusi.

Tempo_ogé: 'Kuring datang ngaliwatan ieu': Naha ngagunakeun ekspresi ieu dina korespondensi leres?

5. Palmas

Ahirna, kota Palmas, ibu kota Tocantins, dianggap salah sahiji wewengkon pakotaan pamungkas anu direncanakeun di Brazil. Éta dirancang ku arsiték Luiz Fernando Cruvinel Teixeira sareng Walfredo Antunes de Oliveira Filho.

Kota ieu diwangun ku cara nyieun jalan gede tur lega kalayan perenah pasagi pikeun ngaoptimalkeunfungsi kota; eta masih boga loba wewengkon héjo sarta leuwih ti 300.000 pangeusi.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.