Ieu 5 quirks jalma pinter

John Brown 19-10-2023
John Brown

Lamun urang mikirkeun jalma pinter, urang mindeng museurkeun kana kamampuhan akademikna atawa prestasi anu luar biasa. Sanajan kitu, quirks jeung paripolah sapopoé ogé bisa nembongkeun loba ngeunaan poténsi kognitif individu urang. Kacerdasan mangrupa kapasitas méntal anu ngalibetkeun kamampuh pikeun ngarti, diajar, nalar, ngaréngsékeun masalah, nyieun kaputusan jeung adaptasi jeung situasi anyar.

Éta ngawengku sababaraha widang, saperti pamikiran logis, kréativitas, memori, basa, rarancang. jeung kaahlian sosial. Ku kituna, teu diwatesanan ukur dina Intelegence Quotient (IQ), tapi ngawengku sababaraha aspék anu terus diulik ku élmu. Tingali sababaraha di handap ieu.

5 ciri jalma pinter

1. Maca

Salah sahiji mania anu paling umum di kalangan jalma pinter nyaéta maca. Gairah pikeun buku sareng milarian pangaweruh anu tetep mangrupikeun ciri anu luar biasa pikeun jalma-jalma ieu. Prakték ieu nawiskeun kasempetan pikeun ngalegaan kosakata, kéngingkeun inpormasi énggal sareng ngajalajah ideu anu inovatif.

Ku kituna, jalma-jalma anu poténsial kognitif anu ageung sering gaduh haus anu teu kaampeuh pikeun diajar sareng, janten, nyéépkeun jam-jaman dina buku, artikel sareng anu sanés. bahan. Maca ogé ngaktifkeun uteuk, ngarangsang kréativitas sareng ningkatkeun kamampuan pikeun nganalisa kritis, ngajantenkeun éta akabiasaan anu pohara produktif.

2. Ngagigit kuku

Ngigel kuku dianggap kabiasaan anu teu séhat sareng henteu pikaresepeun pikeun seueur. Nanging, sababaraha panalungtikan nunjukkeun yén mania ieu tiasa aya hubunganana sareng intelegensi.

Studi nunjukkeun yén jalma anu ngegel kuku condong nunjukkeun sipat perfeksionisme, kahariwang sareng kritik diri. Hubungan ieu tiasa dikaitkeun kana kanyataan yén individu intelektual sering langkung peka kana rangsangan luar sareng condong langkung sadar diri.

3. Permén karét

Kabiasaan mamah ogé umum di kalangan jalma pinter. Sanajan prakték ieu mindeng ditempo salaku kabiasaan kasual atawa malah ngaganggu, aya studi anu nunjukkeun yén tindakan mamah karét bisa ngaronjatkeun konsentrasi jeung kognisi.

Mamah merangsang aliran getih kana otak, nu bisa ningkatkeun mental. kajelasan jeung kapasitas memori. Sajaba ti éta, éta bisa mantuan ngaleungitkeun setrés jeung kahariwang, sahingga anjeun bisa leuwih fokus kana tugas.

4. Ngobrol ka diri sorangan

Sanaos sigana aneh atanapi malah ngaganggu ka sabagian, ngobrol ka diri sorangan mangrupikeun craze umum di kalangan jalma pinter. Prakték ieu bisa jadi cara pikeun ngolah informasi, ngatur pikiran, jeung ngajawab masalah.

Tempo_ogé: Panggihan mana 5 tanda anu paling sangsara pikeun cinta

Dina ulikan di University of Wisconsin jeung University of Pennsylvania, panalungtik nanya.pamilon pikeun nginget sarta manggihan objék. Aranjeunna langkung tiasa nginget daptar barang anu dipilarian upami aranjeunna namina masing-masing barang.

Ku kituna, ku nyarios nyaring, anjeun tiasa ngaevaluasi hal-hal anu langkung jelas, nganalisa sudut pandang anu béda sareng mendakan solusi kreatif. . Ku kituna, dialog internal bisa jadi hiji mékanisme berharga pikeun ngaronjatkeun pamikiran kritis tur merangsang kecerdasan.

Tempo_ogé: TOP 5 konser pangbadagna di dunya; tingali catetan kahadiran

5. Ngadamel kacau

Jalma pinter sok kabiasaan nyieun kacau. Disorganisasi anu katingali tiasa janten hasil tina prosés pamikiran anu rumit sareng kreatif. Panaliti nunjukkeun yén lingkungan anu pabalatak tiasa ngadorong kréativitas sareng ngarengsekeun masalah anu teu konvensional.

Tapi, penting pikeun dicatet yén organisasi sareng kabersihan ogé maénkeun peran anu penting dina produktivitas sareng karaharjaan sadayana, janten, milarian kasaimbangan penting pisan.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.