TOP 5 konser pangbadagna di dunya; tingali catetan kahadiran

John Brown 19-10-2023
John Brown

Ayeuna, pasar hiburan neruskeun investasi dina konsér internasional, festival musik jeung pintonan artistik dina panggung sakuliah dunya. Dina hal ieu, aya daptar 5 konsér panggedéna di dunya, dumasar kana catetan pemirsa anu dimeunangkeun ku seniman salami pagelaran sajarah karirna.

Sacara umum, kuantitas ieu diukur dumasar kana jumlah ti tiket dijual, tapi ogé ku téknologi lianna dirojong ku wristbands aksés, contona. Ku alatan éta, éta bagian tina trend anu ngagabungkeun tumuwuhna konser jeung adherence fans leuwih taun. Pilarian inpormasi langkung seueur di handap:

5 acara panggedéna di dunya dumasar kana catetan hadir

1) Rod Steward di Pantai Copacabana, taun 1994

Pikeun ngamimitian daptar, catetan utama dileler di Brazil, on Copacabana Beach. Dina kasempetan éta, presentasi lumangsung gratis, sareng rocker Inggris Rod Steward ngalaksanakeun pagelaran anu paling hébat dina karirna sareng ngaresmikeun tempat éta salaku salah sahiji tahap nasional anu paling ditéang ku seniman ti sakumna dunya.

Numutkeun inohong dina waktos éta, diperkirakeun langkung ti 3,5 juta jalma anu ngahadiran éta pagelaran. Ayeuna, Steward dianggap salah sahiji rujukan utama rock, pop, disko, blue-eyed soul, blues rock, folk rock jeung genre rock lemes di dunya. Jeungkarir saprak 1960, anjeunna salah sahiji legenda musik di Britania Raya.

2) Jean-Michel Jarre di Universitas Moscow taun 1997

Numutkeun Q Magazine, konsér Jean -Michel Jarre , diayakeun di Moskow dina 6 Séptémber 1997, mangrupa konsér pangbadagna di dunya sabab miboga leuwih ti 3,5 juta panongton, tapi aya controversies ngeunaan jumlah ieu. Kanggo sababaraha, itungan anu dilaksanakeun ogé dianggap para karyawan acara, sareng sanés ngan ukur fans anu ngiringan pagelaran.

Dina waktos éta, seniman nyanyi di kampus Universitas Negeri Moskow nalika perayaan éta. ulang 850th kota. Partisipasi éta bagian tina tur global album Oxygen, dianggap kasuksésan pangbadagna dina karir penyanyi urang.

Katelah salah sahiji panaratas genre umur anyar, Jarre nyaéta artis Perancis kalawan lagu di lapangan. tina ambient, éléktronik, trance jeung progressive rock. Salaku tambahan, anjeunna mangrupikeun salah sahiji instrumentalis utama ayeuna, kalayan pangaweruh ngeunaan moog, keyboard, theremin, akordion sareng synthesizer. Dina kurikulumna ogé aya komposisi albeum pikeun pameran ngeunaan supermarket di Perancis.

Tempo_ogé: Kumaha ngabersihan layar TV tanpa ngaruksak? Tempo 5 tips pikeun nyegah noda

3) Jorge Ben Jor di Basisir Copacabana taun 1993

Dina pésta Taun Baru 1993, sohor di Basisir Copacabana, Jorge Ben Jor tampil di hareupeun 3 juta jalma saméméh pintonan kembang api bersejarah anu dimimitian taun 1994. presentasi éta bagian tinakadua Show da Virada di ibukota Rio de Janeiro, salaku bagian tina strategi ku walikota harita Cesar Maia pikeun nahan publik sanggeus kembang api.

Saméméhna, Malem Taun Anyar dilaksanakeun dina 1992 miboga aliran badag jalma-jalma ninggalkeun pantai pas saatos kembang api, anu ngarugikeun perdagangan wisata sareng kagiatan komersial anu diayakeun ku organisasi. Kalayan investasi dina acara ku Jorge Ben Jor sareng Tim Maia, éta mungkin pikeun ngontrol aliran pamilon anu langkung saé.

Artis ti Rio de Janeiro dianggap salah sahiji musisi Brasil pangageungna, tapi ogé ngagaduhan pangakuan global. pikeun karyana di samba-rock, samba-funk, samba jazz jeung sambalanço. Salaku panaratas musik, anjeunna ngadegkeun gaya dumasar kana unsur rock, samba, bossa nova, maracatu, funk komo hip hop Amérika Kalér.

4) Jean-Michel Jarre di Paris taun 1990

Kalayan leuwih ti 2,5 juta panongton, pintonan Jean-Michel Jarre dina Poé Nasional Perancis miboga pintonan unik, cahayana ku 65 ton kembang api di ahir presentasi. Dina kasempetan éta, Poé Bastille ogé dirayakeun, anu miéling épisode bersejarah Storming of the Bastille sareng Revolusi Perancis.

5) Monsters of Rock di Moskow dina taun 1991

Ahirna, Monsters of Rock festival mangrupa acara tina genre logam diayakeun taunan di bagian nu sejen dunya. Dina 1991, éta sohor diRusia, kalayan asupna gratis pikeun umum, anu tungtungna ngahijikeun 1,6 juta jalma pikeun lalajo pintonan seniman sapertos Metallica, AC/DC sareng Pantera.

Tempo_ogé: Kaluaran hareup: ngartos naon item ieu dina pernyataan bank Anjeun

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.