Kaéndahan alam: minuhan 9 tutuwuhan anu mekar sapanjang taun

John Brown 19-10-2023
John Brown

Gaduh taman anu seueur kembang mangrupikeun impian pikeun anu mikaresep spésiés pepelakan anu mawa kaéndahan alam, mekar sapanjang taun. Beda jeung spésiés séjén, ieu ngajamin kembang dina sagala musim.

Kaseueuran pepelakan gaduh waktos kembangan dina sataun, disarankeun pikeun ngarawat sababaraha bulan supados kaéndahan alam mangrupikeun hasil tina sagala Kade. Sanajan kitu, spésiés tutuwuhan séjén nangtung kaluar pikeun mekar sapanjang taun, nawarkeun pintonan nyata pikeun pencinta tutuwuhan.

Dina raraga mantuan Anjeun nu hayang ngajaga well-diteundeun jeung mekar taman sapanjang taun, kami geus nyiapkeun. hiji artikel kalawan 9 tutuwuhan jawab mekar sapanjang taun, mere penampilan warni tur husus sapanjang taun.

9 tutuwuhan anu mekar sapanjang taun

Kaseueuran pepelakan gaduh waktos taun nalika mekar. , sareng waktos sanés nalika pepelakan henteu kembangan. Sabalikna, spésiés séjén nangtung kaluar pikeun pangabisana mekar sapanjang taun, nyadiakeun lingkungan kalawan exuberance sarta loba kaéndahan alam.

Tempo_ogé: 'Sosis' atanapi 'sosis': tingali upami anjeun ngucapkeunana leres

Jadi, mikiran sakabéh pencinta kembang, kami geus mawa anjeun hiji artikel kalawan 9 pepelakan anu aranjeunna kembangan sapanjang taun sareng gaduh kaéndahan alam anu ageung. Pariksa deui:

1 – Geranium

Tutuwuhan ieu asalna di Afrika Kidul sarta némbongkeun bentuk exuberant, salian ti pisan.has jeung nu metot loba perhatian. Geranium parantos adaptasi pisan ka Brazil, tiasa mekar sapanjang taun. The exuberance kembangna ngamungkinkeun geranium jadi sumber kaéndahan alam jeung kasaimbangan pikeun lingkungan salila sakabéh bulan dina sataun.

2 – Lavender

Ieu spésiés séjén sanggup kembangan sapanjang taun. taun, masihan langkung kageulisan ka kebon tempat aranjeunna kapanggih. Seungitna anu pikaresepeun tiasa ngawangikeun lingkungan, ku kituna pepelakan ieu ogé seueur dianggo pikeun produksi produk kabersihan sareng kosmétik. Kalayan nada violet sareng lilac, lavender mangrupikeun pepelakan anu peryogi perawatan, sapertos nyiram dua kali saminggu sareng pruning bulanan anu dijadwalkeun.

3 - Begonia

Kalayan kembang ageung sareng alit, begonia mangrupikeun Spésiés anu kembangan sapanjang taun, ngeusian lingkungan kalayan warna anu béda. Begonia mangrupikeun tutuwuhan anu peryogi sababaraha perawatan kalayan cahaya, ngabutuhkeun cahaya anu seueur supados tiasa mekar sapinuhna.

Tempo_ogé: Kumaha carana ngadamel whey homemade? Tingali ukuran anu leres

4 – Verbena

Supaya pepelakan ieu mekar sapanjang taun sareng ngeusian rohangan. spasi kalayan kelir sarta kaéndahan alam na hébat, éta perlu narima sinar panonpoé terus, kalawan watering poean sedeng. Malah ngajamin kembang sapanjang taun, Verbena nangtung kaluar dina periode ti tungtung cinyusu nepi ka ahir usum panas, nalika eta manggihankaayaan iklim pangalusna pikeun ngembangkeun.

5 – Cyclamen

Tutuwuhan ieu boga kelir caang pisan jeung kembang na muncul salila 12 bulan sataun. Tapi, fase dimana kembangna langkung seueur lumangsung antara musim semi sareng usum panas, sareng tiasa gaduh spésiés cyclamen sanés anu mekar dina usum tiis. Pikeun ngokolakeunana ku cara nu panghadéna, siram ku cai panas sarta jauhkeun pepelakan tina panonpoé.

6 – Krisan

Krisan nyaéta tutuwuhan anu dipikawanoh résistansi badagna. ka suhu anu langkung luhur sareng ekstrim. Kembangna némbongan sapanjang taun sareng kaéndahan alamna tanggung jawab pikeun ngeusian kebon tempat aranjeunna dipendakan ku warna. Tutuwuhan peryogi cai sedeng sareng periode kembanganna antara Maret sareng Juni.

7 – Abélia

Tutuwuhan ieu tahan sareng adaptasi kana suhu anu paling variatif. Kalayan waktos kembangan anu panjang, tampilan kembang puncakna aya dina musim semi. Kalawan ukuranana bisa ngahontal hiji satengah méter, éta idéal pikeun ngawarnaan lingkungan éksternal.

8 – Clavelina

Clavelina nyaéta spésiés séjén tutuwuhan anu mekar sapanjang taun, sarta bisa. bisa tumuwuh di kebon atawa dina pot, dina lingkungan leutik. Kalayan kembang anu lincah sareng riang, clavelina peryogi nyiram unggal dinten sareng paparan ka panonpoé sahenteuna sahenteuna genep jam.

9 – Gerbera

Tutuwuhan ieu ngagaduhankembang vibrant jeung riang, dina nuansa konéng atawa oranyeu, sarta sababaraha spésiés bisa boga petals kalawan sababaraha kelir dina waktos anu sareng. Supados aranjeunna mekar sapanjang taun, aranjeunna kedah dina kaayaan nyiram sareng cahaya anu optimal.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.