Anjeun kedah wani: pariksa 7 profési anu paling bahaya di dunya

John Brown 19-10-2023
John Brown

Upami ide anjeun damel nyaéta gaduh dinten anu pondok sareng penghasilan anu saé, anjeun panginten badé mertimbangkeun sababaraha padamelan anu mayar pangsaéna di dunya. Ngan aya hiji detil, daftar ieu ogé salah sahiji pagawéan anu paling bahaya di pangeusina.

Tempo_ogé: Ti Kalér ka Kidul: pariksa kaluar 15 kecap slang Brasil sarta harti maranéhanana

Tangtu, ku ngaronjatna resiko dina posisi, gaji naek beuki loba sabab beuki gede resiko, kirang calon anu disiapkeun jeung daék nampa aranjeunna. Sanajan kitu, hal anu penting pikeun dicatet yén bahaya ieu, pakasaban-mayar tinggi utamana pakait sareng kaayaan gawé teu aman. Tingali sababaraha di handap ieu.

7 profési paling picilakaeun di dunya

1. Mine Defuser

Teu diragukeun, pikeun ngalaksanakeun pagawéanana, aranjeunna résiko kaleungitan nyawa. Di jerona, hal-hal ngan ukur tiasa kajantenan ku dua cara: anjeun ngaleungitkeun bom atanapi maot nyobian. Ayeuna, langkah-langkah kaamanan parantos dilaksanakeun pikeun ngirangan résiko, sapertos jas sareng alat khusus.

Nanging, nalika Perang Dunya Kahiji sareng Perang Dunya Kadua, teu aya ukuran kaamanan anu saé sareng bom-bom éta kedah dilakukeun. cacad bae, jadi loba korban jiwa.

2. Pembersih jandela skyscraper

Jalma anu sieun jangkung teu tiasa ngalakukeun jinis padamelan ieu. jalma ieu maréntahkeun ambéh maranéhanana bisa praktis ditunda dina hawa, meresihan jandéla badag tinagedung pencakar langit. Teu diragukeun, éta mangrupikeun salah sahiji padamelan anu paling bahaya di pangeusina.

3. Nelayan Laut Jero

Mancing laut jero dianggap pagawean anu bahaya alatan sababaraha faktor anu matak bahaya nalayan unggal poe. Sajaba ti éta, pelaut ieu kudu nungkulan cuaca goréng iraha wae maranéhna indit ka laut.

Pagawe kapal perikanan biasana dina dek pikeun mantuan fishing, dina kaayaan pisan gencatan. Badai, atawa malah ombak badag ngagambarkeun resiko gede pikeun jalma ieu bari maranéhna ngalakukeun pagawéan maranéhanana.

Jadi, tina kacilakaan jeung mesin, cuaca goréng, entanglement dina jaring atawa ragrag overboard, profési ieu, nu kudu éksklusif. pikeun nu gagah, nyabut nyawa ampir 116 pagawe per taun.

Di antarana, pamayang keuyeup téh jalma anu paling nyokot resiko, sabab kudu digawé di cai tiis, jauh ti darat jeung dina kaayaan cuaca hésé. . Biasana dianggo terus-terusan sakitar 21 jam sadinten.

4. Panambang

Ieu jalma ngabahayakeun kahirupan sapopoe. Sanaos janten profési anu picilakaeun, seueur di antarana henteu gaduh cara sanés pikeun salamet. Diperkirakeun di sakuliah dunya aya ngan leuwih 40 juta jalma dedicated ka karya ieu.

Ku kituna, masalah engapan jeung cardiac mangrupakeun kasakit jeung kaayaan paling kambuh kayaning kakurangan oksigén,kawas suhu luhur, aranjeunna micu pikeun kasakit nu bisa ngabalukarkeun maot dina umur pisan dini. Di tambang batubara Cina, contona, 37 urang maot pikeun unggal 100 juta ton bijih.

5. Tukang kayu

Ieu pagawean teh salah sahiji anu pang hesena, sabab katarajang katebak ku tangkal gede. Di Amérika Serikat, 104 tina unggal 100.000 tukang kayu tiwas dina padamelan. Sajaba ti éta, maranéhna kudu ngagunakeun parabot pisan bahaya, nu, lamun teu diatur kalawan prudence, bisa ngabalukarkeun kacilakaan pisan serius.

6. Pilot maskapai

Pakasaban salaku pilot leuwih picilakaeun tibatan bahaya. Pilot kedah ati-ati pisan nalika ngapungkeun pesawat. Tugas anu paling hese pikeun pilot nyaéta angkat sareng badarat pesawat. Sajaba ti éta, pilot kudu mastikeun yén sakabéh instrumen, kadali hiber jeung mesin jalan bener saméméh takeoff.

Malah kasalahan leutik bisa nyieun kaayaan goréng. Ninggalkeun resiko dina pakasaban maskapai ieu, pilots earn gaji median tinggi, gumantung kana parusahaan jeung tipe pesawat aranjeunna beroperasi.

7. Pulisi

Nurutkeun survéy ngeunaan mortalitas pulisi di Brazil anu dilakukeun ku Monte Castelo Institute, 136 aparat kapulisian tiwas di Brazil dina 2021. Ieu ngagambarkeun turunna hubunganana sareng 2020, nalika 176 agén kaamanan tiwas.dibunuh dina merangan kajahatan terorganisir di nagara urang.

Tempo_ogé: Ati-ati sareng aranjeunna: pariksa 5 tanda zodiak anu paling bohong

Nanging, ieu tetep profési bahaya, sabab profil padamelan pulisi kalebet moro sareng nangkep penjahat. Éta ogé kedah patroli jalan-jalan, ngeureunkeun kekerasan sareng ngabantosan ngajaga perdamaian. Tapi, perwira pulisi bakal salawasna ngagunakeun kakuatan, lamun perlu, ngajaga jalma polos tina jalan ngarugikeun.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.