6 rasa panasaran ngeunaan pilem 'O Auto da Compadecida'

John Brown 19-10-2023
John Brown

"Kuring henteu terang, kuring terang yén éta sapertos kitu". Ieu kalimah kawentar bioskop Brasil ceuk Chicó ka sobatna João Grilo, dina "O Auto da Compadecida". Panjang, komedi-drama, debut dina layar badag dina 1999 sarta éta kasuksésan badag dina waktu éta. Pikeun masihan anjeun ide, produksi anu paling ditingali dina taun 2000, nyandak 2,1 juta jalma ka bioskop. Sarta nepi ka poé ieu, judulna terus diaku ku publik - sarta ku kritik.

Filem ieu dumasar kana lakon nu ngaranna sarua ku panulis Brasil Ariano Suassuna. Di jerona, urang nuturkeun petualangan João Grilo (Selton Mello) sareng Chicó (Matheus Nachtergaele), dua jalma miskin ti Northeast anu hirup ku scamming jalma pikeun salamet. Aranjeunna sok nipu jalma-jalma di hiji désa leutik, kalebet anu takwa cangaceiro Severino de Aracaju (Marco Nanini), anu ngudag aranjeunna di sakumna daérah. Fitur ieu diarahkeun ku Guel Arraes.

Ayeuna, langkung ti dua puluh taun saatos debutna, "O Auto da Compadecida" bakal kéngingkeun sekuel. Pengumuman ieu nembe dilakukeun ku aktor Selton Mello sareng Matheus Nachtergaele dina jaringan sosialna. Produksi anyar ogé bakal dumasar kana klasik ku Ariano Suassuna, sareng bakal diarahkeun ku Guel Arraes sareng Flávia Lacerda. Sanajan kitu, éta ngan kedah debut dina layar badag dina 2024.

Tapi bari "O Auto da Compadecida 2" teu ngahontal bioskop, kumaha upami remembering fitur munggaran nyaho 6 curiosities.tentang éta? Kawas ide? Teras parios ieu di handap.

Parios 6 kapanasaran ngeunaan pilem "O Auto da Compadecida"

1. Adaptasi tina miniseri "O Auto da Compadecida"

Pilem "O Auto da Compadecida" saleresna mangrupikeun adaptasi tina miniseri tina nami anu sami anu dipidangkeun dina 1999 ku Rede Globo. Produksi televisi, satuluyna, mangrupa adaptasi tina sandiwara homonim ku panulis Ariano Suassuna.

2. Kostum dalapan kilo

Bayangkeun make kostum dalapan kilo. Janten, éta mangrupikeun beurat anu kedah ditanggung ku aktor Nanini nalika syuting fitur pikeun maénkeun cangaceiro Severino de Aracaju anu takwa. Watekna ngawengku wig, maké latex dina beungeutna jeung panon kaca.

3. Komposisi soundtrack

Skrip "O Auto da Compadecida" ditulis ku Guel Arraes, Adriana Falcão jeung João Falcão. Anu terakhir tetep opat dinten di Recife pikeun nyusun soundtrack pikeun miniseri sareng, pikeun éta, anjeunna ngagaduhan bantosan musisi ti Pernambuco. Para panyusun merhatikeun dina ngarang lagu luyu jeung ciri-ciri tokoh jeung merhatikeun adeganana.

4. Langkung ti sabulan syuting

Unggal bab "O Auto da Compadecida" nyandak kirang langkung salapan dinten kanggo dirékam, jumlahna 37 dinten syuting. Rékamna didamel di Paraíba sareng ogé di Rio de Janeiro.

Tempo_ogé: Diajar kumaha ngabersihan beusi baju anjeun tanpa ngaruksak

5. Kota Cabeceiras étarobah

Bagian tina rekaman dijieun di kota Cabeceiras, di sertão Paraíba. Pikeun nampi tim, kotamadya dirobih, sabab jabatanna dirobih, garéja lokal dicét, fasad imah diadaptasi, kabel telepon nyamar, teu saeutik sabab film lumangsung dina taun 1930-an.

Pikeun nampung tim 65 urang jeung nu matak, dilaksanakeun operasi mega di kota. Produksi nyéwa 12 imah, dua kebon jeung ogé sakabéh kamar di hotél anu 20 km ti lokasi syuting.

Tempo_ogé: Indra Kagenep: Panggihan Lamun Anjeun Boga Naluri seukeut

6. Pilem anu meunang pangajén

“O Auto da Compadecida” meunang sababaraha panghargaan. Manéhna meunang kategori Best Right, Best Actor (Matheus Nachtergaele), Best Skenario jeung Best Release dina Grand Prix of Cinema Brasil.

Dina taun 1999, taun dirilis, manéhna meunang Grand Prix of the Kritikus, dipasihkeun ku Paulista Association of Arts Critics (APCA). Leuwih ti sapuluh taun ti harita, dina 2015, "O Auto da Compadecida" dipilih ku Abraccine salaku salah sahiji 100 pilem Brasil pangalusna sepanjang waktos.

Tapi fitur ieu henteu ngan meunang panghargaan di Brazil. Produksi meunang hadiah juri populér di Festival Film Brasil di Rajana. Aktor Matheus Nachtergaele sakali deui meunang pangajén pikeun aktor pangalusna, kali ieu dina Festival Film Internasional Viña del Mar, di Chili.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.