Barina ogé, naon lowongan sésana? manggihan naon hartina

John Brown 19-10-2023
John Brown

Urang Brasil anu ngimpi asup ka lembaga pendidikan tinggi umum atanapi swasta ayeuna gaduh sababaraha kamungkinan. Salian ujian asup, aya ogé program pamaréntah féderal, kayaning Sisu, Prouni jeung Fies, nu nawarkeun tempat di kursus paguron luhur.

Pikeun nempatan salah sahiji lowongan ieu, calon nyokot ujian asup atawa Ujian Sakola Menengah Nasional (Enem), dina kasus program pamaréntah féderal. Kalayan skor anu dihontal dina salah sahiji prosés seléksi ieu, aranjeunna gaduh kasempetan pikeun ditelepon dina telepon anu munggaran.

Tempo_ogé: 7 tanda yén jalma éta bogoh ka anjeun

Nalika henteu ditelepon dina telepon anu munggaran, calon masih gaduh kasempetan kadua pikeun asup ka lembaga publik atanapi swasta. atikan luhur. Kasempetan kadua ieu dipasihan hatur nuhun kana anu disebut lowongan sesa.

Tapi naon deui lowongan sesa? Kumaha calon direkrut pikeun ngeusian lowongan ieu? Pariksa, di handap, pituduh lengkep anu Concursos no Brasil disiapkeun dina subjek.

Naon anu sésana lowongan?

Sésa lowongan nyaéta jalma anu teu dieusian dina panggero munggaran pikeun prosés seléksi ku calon suksés. Calon-calon ieu tiasa waé henteu ngeusian lowongan kusabab ditarikna atanapi kakurangan dokuméntasi, contona.

Ku kituna, hatur nuhun kana lowongan sésana, calon-calon disatujuan dina prosés seléksi sareng anu henteu ditelepon heula.nelepon, boga kasempetan anyar pikeun meunangkeun lowongan nu geus lila ditunggu-tunggu di lembaga pendidikan tinggi publik atawa swasta.

Iraha lowongan sésana disadiakeun pikeun calon disatujuan dina prosés seleksi?

The vacancies sésana dijieun sadia pikeun calon disatujuan anu teu disebut dina panggero munggaran sanggeus lembaga publik jeung swasta paguron luhur ascertained sabaraha siswa enrolled, nyaeta, ngeusi vacancies ditawarkeun. Ku jumlah ieu, instansi-instansi saterusna nepikeun jumlah lowongan anu henteu ditempatan, nya éta kekosongan sesana.

Sanggeus éta, paguron luhur muka periode panggero anyar pikeun calon séjén anu disatujuan ku kituna. aranjeunna tiasa aranjeunna tiasa ngeusian lowongan, upami aranjeunna kabetot.

Nanging, cara lumangsungna panggero ieu béda ti hiji lembaga ka lembaga sejen, lamun urang ngobrol ngeunaan ujian lawang, sarta ogé ti hiji sistem pikeun lain, lamun urang ngobrol ngeunaan program pamaréntah féderal, kayaning Sisu, Prouni jeung Fies.

Kumaha calon disatujuan dina ujian lawang diondang pikeun nempatan lowongan sésana?

Dina hal. tina ujian lawang, prosés pikeun nelepon calon disatujuan pikeun nempatan vacancies sésana gumantung kana unggal lembaga publik atawa swasta paguron luhur. Pikeun ménta inpo ieu, éta patut ngahubungan lembaga pikeun manggihanfungsi tina lowongan sésana.

Kumaha panggero pikeun calon pikeun ngeusian lowongan Sisu sésana?

Sistem Seleksi Bersatu (Sisu) nyaéta program pamaréntah federal anu milih calon pikeun nempatan lowongan di lembaga pendidikan tinggi féderal jeung nagara sakuliah nagara. Jang ngalampahkeun kitu, ngagunakeun peunteun Ujian Nasional (Enem).

Teu lila sanggeus hasil Enem, Sisu muka pendaptaran siswa pikeun ngalamar salah sahiji lowongan nu sadia ku lembaga pendidikan umum luhur. Calon tiasa nerapkeun dua pilihan kursus. Lamun teu disatujuan salah sahijina, anjeun bisa némbongkeun minat dina daptar antosan, dimana aya lowongan sésana.

Ku kituna, siswa nu enrolled di Sisu kudu merhatikeun jadwal program. Taun hareup, pendaptaran pikeun Sisu bakal dilaksanakeun antara 28 Pébruari sareng 3 Maret. Hasil ahir bakal diumumkeun dina 7 Maret.

Kumaha panggero pikeun calon pikeun nempatan lowongan sésana di Prouni?

Program Universitas pikeun Sadayana (Prouni) nyaéta program pamaréntah hibah federal. anu masihan beasiswa pinuh atanapi parsial di lembaga paguron luhur swasta ka calon anu berpendapatan rendah. Pikeun tujuan ieu, kawas Sisu, ngagunakeun skor Enem.

Di Prouni, lowongan sésana disadiakeun sadia.sanggeus ahir periode daptar antosan. Calon disebut dina urutan pendaptaran sarta henteu dumasar kana peunteun pangluhurna.

Taun hareup, pendaptaran pikeun Prouni bakal lumangsung antara 7 Maret jeung 10 Maret. Hasil telepon kahiji bakal dileupaskeun tanggal 14 Maret, sarta hasil telepon kadua bakal dirilis dina tanggal 28 Maret.

Kumaha panggero pikeun calon pikeun nempatan lowongan Fies sésana?

Dana Pembiayaan Siswa (Fies) nyaéta program pamaréntah féderal anu ditujukeun pikeun masihan dana ka mahasiswa anu rutin ngadaptar dina kursus pendidikan tinggi di tempat di lembaga pendidikan tinggi.

Tempo_ogé: Nyetir dina arah nu lalawanan ngahasilkeun denda dina CNH; tingali nilai infraction nu

Di Fies, lowongan sésana ditempatan ku ranking umum calon nurutkeun skor Enem maranéhanana.

Taun hareup, pendaptaran pikeun Fies bakal lumangsung antara 14 Maret jeung 17 Maret. Hasilna bakal diumumkeun dina 21 Maret.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.