Kecap atawa frasa naon anu bisa kuring dipaké dina awal karangan? Tempo 11 conto

John Brown 19-10-2023
John Brown

Tes nulis dina acara naon waé éliminasi sareng condong ngantunkeun calon. Pikeun ngaronjatkeun kasempetan persetujuan anjeun, artikel ieu bakal némbongkeun Anjeun 11 conto kecap atawa frasa dipaké dina awal karangan.

Pastikeun maca nepi ka ahir, sabab dewan examining bakal niténan gampang anjeun pikeun nungkulan subjek diperlukeun, kitu ogé kamampuhan pikeun ngajawab kalawan kecap basa urang. Hayu urang parios deui?

Kecap atanapi frasa anu dianggo dina awal karangan

1) "Sering nyarios yén ..."

Ieu mangrupikeun conto anu saé ngeunaan kecap atawa frasa anu digunakeun dina awal karangan. Upami anjeun milih ngamimitian téks anjeun nganggo kecap-kecap ieu, pastikeun teu aya spekulasi ngeunaan topik anu bakal dibahas. Saenyana, nu ngalamar kudu nepikeun fakta-fakta kongkrit nu ngabalukarkeun diskusi dina media.

2) “Numutkeun historiografi, dicatet yén...”

Conto lain kecap atawa frasa nu digunakeun. dina awal karangan. Di dieu, éta bakal hadé pikeun calon dumasar kana data sajarah nu bisa ngabuktikeun argumen na salila téks. Anjeunna malah tiasa ngadugikeun aranjeunna upami leres, sabab ieu nambihan kredibilitas.

3) Kecap atanapi frasa anu dianggo dina awal karangan: "Néngingkeun pamandangan..."

Di dieu, kontestan peryogi. jantenkacida alusna informed ngeunaan subjék jeung konteks nu bakal dibahas dina karangan. Pikeun ngajantenkeun téks anjeun langkung saé, disarankeun, di awal, anjeun dilengkepan inpormasi anu ngabuktikeun sudut pandang anjeun.

4) "Ayeuna seueur didebat yén ..."

Dina hal ieu, calon kudu kontekstualisasi skenario sajarah atawa sosial di mana anjeunna diselapkeun. Tip di dieu nyaéta tetep katala dina subjek anu sering dibahas dina média, supados gaduh dasar argumentatif anu saé.

5) "Historiografi ngajarkeun yén..."

Anjeun ogé tiasa nganggo fakta. atanapi data bukti sajarah anu ngabuktikeun naon anu anjeun badé ngabantah dina téks. Upami topikna ngamungkinkeun, tiasa disebatkeun kapribadian anu gaduh pangaruh anu aya hubunganana sareng topik anu bakal dibahas dina karangan.

6) "Ieu penting pisan..."

Nalika éta. datang ka kecap atawa frasa dipaké dina awal karangan, conto ieu teu bisa leungit. Di dieu, calon bisa nepikeun sawangan kritis kana topik anu bakal dibahas, asal ideu anu koheren jeung nyambung, tangtu.

7) “Bertentangan jeung kapercayaan umum…”

Conto séjén kecap atawa frasa anu digunakeun dina awal karangan. Di dieu, calon kedah ngabantah tesis anu nunjukkeun yén pamikiran populér leres, anu henteu leres. Inget yén anjeun kedah angkatan sareng data statistikkonkret, sangkan sudut pandang Sadérék bisa ngayakinkeun.

Tempo_ogé: Déjà vu: naha éta kajadian jeung naon hartina

8) “Numutkeun (anu dipikawanoh tur penting), konsép…”

Calon ogé bisa ngamimitian karanganna ku nangtukeun hiji konsép (anu aya patalina jeung topik nu rék diguar), dumasar kana téori ngeunaan jalma nu kasohor tur penting di masarakat. Hubungan ieu ngabuktikeun yén anjeun sadar naon anu anjeun badé bahas sapanjang téks.

9) "Numutkeun survey Amérika Kalér anu dilakukeun dina (taun), para ilmuwan mendakan yén virus…"

Ieu ogé conto kecap atawa frasa séjén pikeun dipaké dina awal tulisan, boh keur Enem atawa kontes. Di dieu, calon kudu dilengkepan ku data kapanggihna panalungtikan ilmiah, pikeun dijadikeun dadasar arguméntasi dina naskah.

10) “Naha manusa bener-bener ngagunakeun 10% otakna...? ”

Dina hal ieu, calon ogé bisa ngamimitian éséy ku cara nanyakeun pertanyaan anu ngahudang rasa panasaran nu maca. Perlu diinget yén anjeunna kedah ngandelkeun inpormasi anu ngabuktikeun téorina sareng ngajawab patarosan anu ditaroskeun dina awal téks. Anu henteu patut nyaéta ngantunkeun anu maca.

11) " Tilelepna Kapal Titanic dina taun 1912 ngarobih cara kapal-kapal ageung..."

Ahirna, conto kecap atanapi kecap anu terakhir. frasa anu digunakeun dina awal karangan. Kontestan bisa ngamimitian téks na ku commenting onfakta sajarah, sinematografi atawa karya sastra. Émut yén anjeun kedah gaduh dasar téoritis anu saé supados koméntar anjeun masuk akal sareng, tangtosna, janten argumen pikeun subjek anu bakal dibahas.

Kecap atanapi frasa pikeun ngamimitian nyerat: téknik anu tiasa dipaké

Dina bubuka karangan Enem Anjeun atawa tender umum, éta desirable nu ngagunakeun sababaraha téhnik di handap:

Tempo_ogé: Infallible: 3 téknik diajar ieu ngabantosan anjeun lulus tés naon waé
  • Nepikeun tesis anjeun;
  • Mimitian kalayan patarosan anu masuk akal;
  • Inpormasi sajarah tiasa dianggo;
  • Dumasar konteks sosial ayeuna;
  • Data statistik wilujeng sumping;
  • Allusions atawa tanda petik sajarah bisa dipaké;
  • Némbongkeun pandangan kritis ngeunaan subjék anu bakal dibahas;
  • Usulan campur anjeun dina topik kudu diantisipasi.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.