Naha tuang roti leres-leres ngajantenkeun anjeun gendut? Tempo mitos jeung truths ngeunaan subjek

John Brown 19-10-2023
John Brown

Roti mangrupikeun salah sahiji tuangeun anu pang populerna di méja Brasil sareng di sakumna dunya. Sanaos satuju, pasti anjeun parantos naros ka diri anjeun: naha tuang roti leres-leres ngajantenkeun anjeun gendut? sapotong tiasa sesah.

Dina diet, salah sahiji hal anu mimiti diatur ku seueur nyaéta nyobian ngeureunkeun tuang roti. . Sikep kitu, bisa jadi teu sakumaha perlu sakumaha sababaraha pikir.

Naha ngadahar roti bener-bener ngajadikeun anjeun gendut?

Pikeun ngaguar misteri kadaharan ieu, kami ngawawancara ahli gizi Hortência Kettelen Souza Luz, dilatih dina gizi ku Goias Federal University. Ayeuna, Hortência mangrupikeun warga di Perawatan Intensif di Rumah Sakit das Clínicas Universitas Federal Goiás (HC/UFG), sareng parantos damel di kantor.

Numutkeun ahli gizi, no. Dahar roti teu ngagemuk. Dahareun teu bisa disalahkeun pikeun kaleuwihan beurat: "anu bakal ngajadikeun anjeun gain beurat nyaéta kaleuwihan kalori nu dikonsumsi sapopoe pikeun poé dina urutan".

Di sisi séjén, usaha pikeun motong roti bodas. dahareun boga kualitas na. Barina ogé, dibandingkeun integral, pasti leuwih loba ngarugikeun. Luz nambihan: "Roti coklat, tanpa ragu, dianggap pilihan anu paling séhat, tapi kedah ati-ati kana bacaan.labél".

Tempo_ogé: Kapercayaan mangrupikeun sadayana: tingali mana 5 tanda zodiak anu paling teu cemburu

Dina hal ieu, ahli gizi ngoméntaran bédana antara labél kadaharan. Pikeun roti anu dianggap gandum utuh, bahan anu munggaran nyaéta tipung gandum.

Tempo_ogé: Barina ogé, naon istilah EAR dina CNH? Panggihan di dieu

Jumlah gula anu aya ogé kedah dipariksa. "Mindeng gula tungtungna ditambahkeun kaleuwihan ku industri, sahingga jadi kamuflase dina labél."

Masih dina gula, mitos hébat sejen ngeunaan dahareun tungtungna unraveled: henteu, dahar roti teu goréng pikeun anjeun ogé. gula getih. "Roti mangrupikeun karbohidrat sareng, sapertos sadayana karbohidrat nalika didahar nyalira, éta tiasa ngarobih kadar gula getih anu nyababkeun paningkatan gula getih." nyaéta pikeun nyingkahan roti bodas. Konsumsi na kedah salawasna dilakukeun kalawan sumber protéin jeung lipid, preferably ngaliwatan roti sakabeh gandum.

Exaggeration dina dahareun

Hortencia ogé ngagambarkeun on kaleuleuwihan dina dahareun, bahaya hébat sejen pilarian pikeun tuangeun langkung séhat sareng gaya hirup énggal. Pikeun dirina, rusiah gizi ditangtoskeun jeung kahirupan leuwih sehat nyaéta kasaimbangan.

"Anjeun pasti pernah ngadéngé yén "sagala kaleuwihan éta goréng". Dina dahareun, kaleuleuwihan bisa boga dampak negatif kana kaséhatan masarakat.gram per poé, contona, bisa hartosna hiji résiko malah leuwih gede tina ngamekarkeun kasakit cardiovascular jeung hipertensi. Ku cara kieu, overeating tiasa nyababkeun seueur masalah sanés salian kaleuwihan beurat.

"Ayeuna sacara ilmiah kabuktian yén kaleuwihan beurat sareng obesitas aya hubunganana langsung sareng seueur panyakit sapertos steatosis hépatik, diabetes, kardiovaskular. panyakit, antara séjén", nerangkeun Luz.

Bisa kitu, jalma anu boga mamang ngeunaan subjek ayeuna bisa unconcerned. Gagasan yén roti ngajadikeun anjeun gendut ngan ukur mitos. Konsumsi pangan anu diatur, kitu ogé anu sanés, moal nanggung jawab kana paningkatan beurat. Tapi kaleuleuwihi, ulah diteruskeun, supaya kasehatan tetep kajaga.

Emut yen teks simkuring teh ngan saukur informatif. Kanggo inpo nu diluyukeun jeung realitas anjeun, ulah poho pikeun nyieun janjian jeung ahli gizi nu dipercaya.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.