Kembang anu resep ngiuhan: tingali 9 spésiés anu aya di bumi

John Brown 19-10-2023
John Brown

Taman tempat teduh mangrupikeun rohangan anu dirancang pikeun pepelakan anu tumbuh subur dina kaayaan anu sakedik sinar panonpoé langsung. Dina hal ieu, ngembang kembang dina rohangan rindang nawiskeun kauntungan éstétis, sapertos kaéndahan sareng warna, ogé ngeusian rohangan kosong. Éta ogé narik pollinator, ngabantosan ngawétkeun spésiés asli, sareng nyayogikeun kapuasan sareng rélaxasi pribadi. Nanging, penting pikeun milih spésiés anu cocog pikeun tempat anu henteu terang, sapertos kembang ieu anu resep ngiuhan, di handap ieu.

9 spésiés kembang anu resep ngiuhan

1. African Violet (Saintpaulia spp.)

African Violet dipikanyaho ku kaéndahanana anu alus tur mangrupakeun pilihan anu saé pikeun lingkungan anu teduh. Daunna héjo poék jeung kembang dina rupa-rupa kelir kayaning wungu, biru, pink, jeung bodas.

Kembang ieu mekar dina tempat teduh parsial atawa cahaya teu langsung, sabab paparan panonpoé langsung bisa ngaduruk daun maranéhanana. Éta ogé resep kana taneuh anu lemes, rada beueus.

2. Peace lily (Spathiphyllum spp.)

Peace lilies mangrupakeun tutuwuhan ngiuhan luar biasa anu hargana pikeun daun anu subur sareng kembang bodas anu elegan. Éta gaduh kasabaran anu luar biasa pikeun kurangna cahaya sareng idéal pikeun daérah jero ruangan kalayan sakedik cahaya alami.

Salian nambihan sentuhan kaanggunan kana lingkungan anu teduh, lili perdamaian ogé ngabantosanngabersihkeun hawa ku ngaleungitkeun racun tina lingkungan. Aranjeunna resep kana taneuh anu beueus tapi henteu beueus sareng tiasa mekar sanajan dina kaayaan anu rada baseuh.

3. Anthurium (Anthurium spp.)

Tutuwuhan tropis ieu diapresiasi ku kembang-kembangna anu aheng tur caang. Kembang anthurium saleresna leutik sareng gugus dina spike.

Spésiés ieu ngahargaan tempat teduh parsial sareng lingkungan lembab, janten pilihan anu saé pikeun daérah anu rindang di kebon atanapi di jero ruangan. Anthurium ngabutuhkeun taneuh anu subur sareng nyiram teratur pikeun ngajaga pertumbuhan anu séhat.

4. Marigold (Calendula officinalis)

Sanaos langkung milih sinar panonpoé langsung, calendula ogé tiasa ditumbuh di tempat anu sahadé parsial. Kelopakna dina nuansa oranyeu, koneng sareng krim nambihan percikan warna kana lingkungan anu teduh. Kembang ieu tahan banting sareng gampang tumuwuh, janten pilihan anu populer di kalangan para pekebun.

Sajaba ti éta, marigold dipikanyaho narik serangga anu mangpaat sapertos nyiruan sareng kukupu, janten pilihan anu saé pikeun kebon anu lestari . Ieu tolerates tipena béda taneuh, tapi prefers well-draining taneuh sarta merlukeun watering sedeng.

5. Primrose (Primula spp.)

Primulas mangrupakeun kembang iklim tiis anu hade pisan di lingkungan shaded. Éta idéal pikeun tumuwuh dina vas jeung planters, bringing warna lemes jeung hipu ka lingkungan.

Tempo_ogé: 13 Hal Aneh Anu Anjeun Henteu Kudu Di Google

6.Kembang macan tutul (Iris domestica)

Tutuwuhan taunan ieu mangrupikeun pilihan anu saé pikeun daérah anu teduh padet. Kembangna ngagaduhan kelopak dina nuansa oranyeu, koneng sareng coklat, sareng bintik-bintik poék anu nyarupaan bintik-bintik macan tutul.

Éta langkung milih daérah anu rindang atanapi sawaréh tanpa cahaya, dimana éta tiasa ngajaga diri tina sinar anu parah. panonpoe. Kembang macan tutul meryogikeun taneuh anu subur sareng cai anu sedeng supados henteu soak akarna.

7. Anggrek (Orchidaceae)

Anggrek mangrupa salah sahiji kembang anu paling dipikaresep, alatan kaéndahanana jeung kageulisanana anu luar biasa. Sanajan loba spésiés anggrek resep cahaya teu langsung atawa disaring, sababaraha variétas adaptasi ogé ka lingkungan shaded.

Tempo_ogé: Pembaruan pikeun kompetisi: tingali topik naon anu tiasa katutupan dina tés

Éta sampurna pikeun tumuwuh dina pot gantung atawa di kebon ngiuhan, nyadiakeun touch canggih pikeun lingkungan. Nanging, anggrek peryogi perawatan khusus, sapertos nyiram anu cekap sareng kalembaban anu dikontrol, salian ti substrat anu cocog pikeun budidayana.

Ku sabab kitu, penting pikeun nalungtik spésiés khusus anggrek anu anjeun hoyong tumbuh sareng ngajamin. kaayaan anu cocog pikeun kamekaranana anu séhat.

8. Camellia (Camellia spp.)

Camellia mangrupikeun semak kembangan anu subur anu langkung milih lingkungan anu rindang atanapi kalayan sinar panonpoé anu disaring. Kembang-kembangna anu énténg jeung elegan ngajadikeun tambihan anu saé pikeun kebon sareng kebon.

9. Hydrangea (Hydrangeaspp.)

Kalayan inflorescences ageung sareng rupa-rupa warna, hydrangea mangrupikeun kembang anu adaptasi saé pikeun sahadé parsial. Éta populér di kebon sareng tiasa dipelak boh dina pot sareng ranjang.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.