Harti emojis: kumaha aranjeunna janten bagian tina téks urang?

John Brown 19-10-2023
John Brown

Ngan ukur jalma anu hirup sapanjang hirupna di guha anu henteu terang naon emojis. Desain karakteristik ieu kapanggih dina platform digital béda jeung ngawula ka komunikasi. Aranjeunna dasarna mangrupikeun ikon dimana urang tiasa nganyatakeun émosi urang ngalangkungan pesen téks. Nyatana, kecap emoji asalna tina basa Jepang, diwangun ku "e", ngagambar dina basa Jepang, sareng "moji", anu hartosna karakter. Tingali di handap kumaha aranjeunna muncul sareng kumaha aranjeunna janten bagian tina téks urang.

Naon emojis?

Emoji nyaéta piktogram atanapi ideogram anu dianggo pikeun ngémutan émosi, ekspresi wajah, objék sareng rupa-rupa. konsép dina pesen tinulis. Éta diwangun ku kombinasi karakter Unicode, sahingga tiasa dipintonkeun dina alat sareng platform anu béda.

Sajaba ti éta, aranjeunna janten cara komunikasi anyar dina jaman digital ieu. Nada sora, basa awak atawa ekspresi raray urang téh bagian tina éksprési manusa sarta sarua pentingna jeung kecap lisan atawa tulisan, ngaliwatan nu urang ngirimkeun informasi kognitif atawa afektif.

Iraha emojis muncul?

Emoji dijieun dina ahir 1990-an ku Shigetaka Kurita, insinyur di perusahaan Jepang NTT DoCoMo. Kurita ngembangkeun sakumpulan 176 emoji kanggo dianggo dina pager, anu populer di Jepang waktos éta. Éta emojis munggaran étadiideuan ku simbol jeung ideogram Jepang saperti kanji jeung kawaii.

Nanging, kakara taun 2010 emojis meunang popularitas global nalika diasupkeun kana standar Unicode. Ieu ngamungkinkeun emojis cocog sareng sistem operasi sareng alat anu béda-béda, ngamungkinkeun aranjeunna diadopsi sareng dianggo di sakumna dunya.

Naon bédana antara emoji sareng emoticon?

Sanaos istilah "emoji" sareng "emoticon" sering dianggo silih ganti, aranjeunna gaduh hartos anu béda. Émotikon nyaéta répréséntasi tina émosi atawa ekspresi raray anu dijieun maké karakter ASCII, kayaning 🙂 pikeun seuri jeung 🙁 pikeun ekspresi sedih. Éta utamana diwangun ku simbol tanda baca jeung hurup, sarta gumantung kana orientasi layar pikeun nyieun hiji gambar.

Di sisi séjén, emojis nyaéta gambar grafik nu rendered salaku ikon atawa gambar berwarna. Éta henteu gumantung kana oriéntasi layar sareng gaduh rupa-rupa pilihan pikeun ngagambarkeun sajumlah émosi sareng konsép anu langkung lega.

Tempo_ogé: Parios warna anu tiasa narik artos sareng kamakmuran pikeun 2023

10 emojis sareng hartosna

1. 😂 Beungeut seuri ku cimata

Emoji ieu loba dipaké pikeun ngébréhkeun seuri anu kuat sarta mindeng dipaké dina pesen lucu atawa situasi pikaseurieun. Ieu mangrupikeun cara anu pikaresepeun pikeun nunjukkeun yén aya hal anu lucu, naha dina kontéks paguneman santai atanapi ngabagi meme sarengbobodoran dina jaringan sosial.

2. ❤️ Haté beureum

Emoji haté beureum nyaéta simbol universal ngeunaan kanyaah, kaasih jeung kaasih. Biasana dipaké pikeun ngébréhkeun parasaan romantis, tapi ogé bisa némbongkeun kanyaah ka babaturan, kulawarga, jeung hal-hal nu dipikanyaah. Ieu cara basajan tur langsung pikeun nepikeun émosi positif sarta némbongkeun pangajén.

3. 😍 Beungeut ku panon jantung

Emoji ieu sering dianggo pikeun nganyatakeun kagum sareng katarik ka batur atanapi hiji hal. Panon ngawangun jantung nunjukkeun yén aya hiji hal anu nyababkeun minat sareng pesona. Bisa ogé ngébréhkeun karep, sumanget atawa karesep kana hiji jalma, selebritis, objék atawa kaayaan.

4. 😊 Beungeut seuri ku panon seuri

Emoji ieu ngagambarkeun rasa bagja jeung kabungah. Hal ieu dipaké pikeun némbongkeun seuri ramah tur nepikeun sikep positif. Bisa ogé ngébréhkeun kasugemaan, kasugemaan atawa pikeun nyiptakeun suasana anu hampang tur ramah dina paguneman.

Tempo_ogé: Naha anjeun tiasa nahan nyeri? 5 tempat anu paling nyeri dina awak pikeun tato

5. 😎 Nyanghareupan kacamata hideung

Emoji ieu pakait sareng sikep kapercayaan, gaya sareng kasegaran. Hal ieu dipaké pikeun nganyatakeun penampilan tiis, kapercayaan diri atawa nepikeun rasa "kadali", kitu ogé bisa dikirim dina konteks patali fashion, luang atawa pikeun némbongkeun sikep riang jeung rileks.

6. 😢 Beungeut ceurik

Emoji ieu ngagambarkeun kasedih jeungkuciwa. Hal ieu dipaké pikeun nganyatakeun kasedih, kuciwa, kaduhung atawa frustasi. Bisa dikirimkeun dina kaayaan dimana aya kajadian anu hanjelu atawa nyeri, atawa pikeun ngabagi rasa kasedih atawa karunya.

7. 😘 Beungeut niup ciuman

Emoji ieu dipaké pikeun ngébréhkeun rasa sayang jeung kaasih ku cara nu lucu. Hal ieu mindeng dipaké pikeun ngirim ciuman maya atawa pikeun némbongkeun kanyaah jeung kanyaah ka batur, ogé pikeun ngucapkeun sukur atawa pamitan sayang.

8. 🤔 Beungeut wijaksana

Emoji ieu ngagambarkeun pamikiran, réfléksi atawa pertimbangan. Biasana dianggo pikeun nunjukkeun yén batur mikirkeun atanapi muhasabah hiji hal. Bisa dipaké pikeun ngébréhkeun karaguan, kateupastian atawa pikeun nanyakeun retorika.

9. 🎉 Balon pésta

Balon pésta mindeng dipaké pikeun ngagambarkeun hajatan jeung momen gumbira. Ku kituna, éta fungsi pikeun nganyatakeun hajatan, festivity atawa pikeun nepikeun suasana fest.

10. 👍 Jempol

Ahirna, emoji ieu dianggo pikeun nunjukkeun persetujuan, kasapukan atanapi kapuasan. Ieu mangrupikeun sikep anu diakui sacara universal pikeun nepikeun "jempol" atanapi masihan sora kapercayaan. Éta ogé tiasa ngawakilan dukungan, persetujuan atanapi nunjukkeun yén aya anu saé. Ieu mangrupikeun emoji anu serbaguna sareng seueur dianggo pikeun nganyatakeun positip.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.