Ningali 30 ngaran awéwé paling geulis di dunya nurutkeun Élmu

John Brown 19-10-2023
John Brown

Ti acara TV paporit nepi ka baraya tercinta jeung ngaran nu nyieun daptar nu pang populerna, aya loba hal nu mangaruhan kolotna lamun datang ka milih ngaran orok maranéhanana. Tapi cara ngaran disada ogé boga peran dina pilihan moms jeung dads-to-be.

Sanaos rada subjektif mana ngaran urang resep sora, tétéla aya elmu tangtu balik naon ngaran. disada kawas. dianggap "geulis" lamun diucapkeun kalawan tarik.

Peneliti linguistik anu nalungtik iconicity, atawa simbolisme sora, geus manggihan yén sababaraha kecap, sarta ku kituna sababaraha ngaran, disada hadé ka ceuli urang ti batur.

Panalungtikan dumasar kana téori linguistik

Sanaos panemuan ieu henteu universal, aranjeunna tiasa dianggo pikeun masihan sababaraha wawasan ngeunaan nami orok anu nyababkeun réaksi anu paling positip pikeun jalma.

Pikeun panalungtikan. , ramatloka kado orok My 1st Taun teamed up kalawan Dr. Bodo Winter, associate professor of cognitive linguistics di University of Birmingham, pikeun nganalisis ratusan ngaran orok di Inggris jeung AS pikeun manggihan nu mana nu paling geulis.

Ieu panalungtikan dumasar kana téori yén sababaraha Kecap-kecap nimbulkeun réaksi anu leuwih positip ti batan nu lian alatan raketna patalina antara sora jeung harti kecap babarengan jeung nu lianaspék indrawi kayaning rampa jeung bau.

Ngaran Paling Éndah Sadunya

Di Inggris, Zayn top daftar salaku ngaran lalaki paling geulis, sanggeus naek daptar pang populerna salila leuwih dasawarsa. , hatur nuhun ka anggota One Direction Zayn Malik.

Tempo_ogé: Naon liang dina segel on soda kaléng bener keur?

Jesse sareng Charlie caket di tukangeun, sedengkeun seueur nami budak di kulawarga karajaan dianggap sora anu saé, sareng Louie, William sareng George sadayana dina sapuluh luhur. .kahiji. Harry heureut sono dina 10 luhur, ranking ka-17 dina ngaran lalaki paling ganteng di Inggris.

Lamun datang ka ngaran awéwé, elmu mertimbangkeun Sophia geulis, Zoe jeung Rosie toppping daptar. Ngaran séjén ditungtungan ku sora 'e', ​​kaasup Sophie, Ivy jeung Phoebe, rengking ogé dina posisi opat nepi ka genep, dituturkeun ku Violet, Willow, Hannah jeung Ellie. Pariksa ranking kalawan 30 ngaran awéwé di handap:

  1. Sophia
  2. Emma
  3. Olivia
  4. Ava
  5. Isabella
  6. Mia
  7. Charlotte
  8. Amelia
  9. Harper
  10. Emily
  11. Abigail
  12. Elizabeth
  13. Victoria
  14. Grace
  15. Aria
  16. Lily
  17. Aurora
  18. Elena
  19. Carmen
  20. Sofia
  21. Maria
  22. Aurora
  23. Jade
  24. Zoe
  25. Emilia
  26. Baca
  27. Maya
  28. Kira
  29. Noelle
  30. Layla

5 tips pikeun milih ngaran orok anjeun

1. Mertimbangkeun harti jeung asal

Harti jeung asal ngaran bisa nambahanharti jeung jero kana identitas anak anjeun. Anjeun tiasa milarian hartos sareng asal-usul nami poténsial pikeun ningali naha éta cocog sareng anjeun sareng pasangan anjeun. Contona, Anjeun bisa milih ngaran nu ngagambarkeun budaya kulawarga Anjeun atawa ngaran nu boga harti husus keur anjeun.

2. Pikirkeun kumaha ngaran éta disada

Sora hiji ngaran bisa nyieun béda gedé dina cara ditanggap. Anjeun tiasa nyebatkeun nami kaluar sababaraha kali kanggo ningali kumaha kaluarna.

Sababaraha ngaran tiasa sesah pisan diucapkeun atanapi tiasa gaduh rima ganjil sareng nami tukang. Ogé, pertimbangkeun naha nami anu anjeun pilih bakal gampang atanapi sesah pikeun budak anjeun ngeja atanapi ngucapkeun nalika mimiti diajar maca.

3. Pertimbangkeun Panjang Ngaran

Ngaran anu panjang tiasa katingali éndah sareng hébat dina kertas, tapi tiasa hésé nalika nyerat sareng nyarioskeunana. Ngaran pondok tiasa gampang diinget sareng gampang disebatkeun. Oge, pertimbangkeun kumaha ngaran bakal pas kana ngaran tengah jeung tukang.

4. Pikirkeun ka hareup

Inget yén orok anjeun bakal dewasa, sareng nami anjeun bakal tetep sareng anjeunna salami hirup. Pertimbangkeun naha nami anu anjeun pilih bakal cocog sareng cocog pikeun aranjeunna nalika aranjeunna dewasa sareng berpotensi nyandak karir profésional.

Tempo_ogé: 5 tanda nu leungit minat dina sakedapan panon

5. Ulah buru-buru putusan

Ahirna milih ngaran nyaeta aIeu mangrupikeun kaputusan anu ageung, janten penting pikeun anjeun nyandak waktos anjeun.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.