caket atanapi caket: kumaha cara nyerat anu leres?

John Brown 19-10-2023
John Brown

Ulah sering aya mamang antara kecap-kecap anu sami dina sora sareng éjahan, sapertos eminent sareng caket. Tip basajan pikeun ngabédakeun dua kecap nyaéta émut yén "eminent" aya hubunganana sareng hal anu kasohor, disorot (sareng dimimitian ku E pikeun "Spesial"), sedengkeun "caket" aya hubunganana sareng hal anu bakal kajadian, caket ( tur dimimitian ku I pikeun "Geura"). Tapi, salian ti éta, anjeun kedah terang langkung jero ngeunaan kecap paronymous sareng homonim pikeun ngartos panggunaanana sakali sareng sadayana sareng henteu ngabingungkeun deui. Tingali di handap.

Tempo_ogé: Kungsi sumping atanapi parantos sumping: kumaha cara anu leres pikeun nyarios?

Naon ari paronim jeung homonim?

Istilah eminent jeung imminent mah sarua dina cara nulisna, tapi hartina beda-beda: hartina mangrupa paronyms. Paronim jeung homonim nya éta istilah anu digunakeun dina linguistik pikeun ngagambarkeun kecap anu sarua wangun atawa sorana, tapi béda hartina atawa asal-usulna.

Istilah-istilah ieu bisa ngabalukarkeun kabingungan dina komunikasi tinulis atawa lisan, sabab nu gampang bingung alatan kamiripan maranéhanana. Paronim nyaéta kecap-kecap anu sasaruaan fonétis (sora) jeung/atawa grafik (tulisan), tapi hartina béda.

Singgetna, nya éta istilah anu wangunna sarua, tapi hartina béda. Contona: "ragaji" (dipotong ku ragaji) jeung "cercer" (deukeut lengkep), "deskripsi" (kalakuan ngajéntrékeun) jeung "kawijaksanaan" (prudence,reservations).

Homonim, sabalikna, nya éta kecap anu wangun atawa sorana sarua, tapi hartina béda. Éta bisa digolongkeun kana dua kategori utama:

  • Homonim homograf: nya éta kecap-kecap anu wangun tulisanna sarua, tapi bisa mibanda lafal anu béda jeung harti anu béda. Contona: "konsér" (pertunjukan musik) jeung "konsér" (perjangjian, kombinasi).
  • Homonim homofon: ieu kecap-kecap anu lafalna sarua, tapi éjahan béda jeung harti anu béda. Contona: “mas” (kumaha oge) jeung “mais” (dina kuantitas nu leuwih gede).

Kade ati-ati lamun ngagunakeun paronim jeung homonim dina nulis jeung nyarita, ulah aya salah paham jeung salah harti dina. komunikasi. Perlu gaduh pamahaman anu hadé ngeunaan hartos sareng kontéks panggunaanana supados tiasa dianggo kalayan leres.

Naon bédana antara eminent sareng caket?

Naon hartosna eminent?

"Eminent" nya éta kecap sipat anu nuduhkeun hiji hal atawa jalma anu kasohor, pinunjul, penting pisan atawa gengsi. Hal ieu dipaké pikeun ngajelaskeun hiji hal anu nangtung kaluar di wewengkon na kaahlian, nu boga pangakuan atawa notoriety. Sajaba ti éta, bisa dipaké pikeun ngajelaskeun jalma, hal, tempat, gagasan, antara séjén.

Tempo_ogé: Tingali tanda zodiak mana anu ngajantenkeun pasangan anu pangsaéna

Conto pamakéan:

  • Anjeunna élmuwan kawentar, dipikawanoh sacara internasional.
  • Éta guru téh spesialis unggul dina sastra Brasil.
  • Pianis mérépréstasi di éta balai konsér.

Naon anu dimaksud caket?

Kecap sipat anu nuduhkeun hiji hal anu bakal kajadian, anu geus deukeut kajadian, anu geus rék jadi kanyataan. Digunakeun pikeun nuduhkeun kaayaan anu bakal kajadian sakeudeung deui, hiji hal anu katunda atawa bakal kajadian, sarta bisa ogé dipaké pikeun ngagambarkeun kaayaan, kajadian, ancaman, antara séjén.

Conto pamakéan:

  • Badai geus deukeut, urang kudu nyiapkeun hujan badag.
  • Tugas ahir pangiriman proyék geus caket, urang kudu finalize rinci panungtungan.
  • Putusan tina hakim dina pasualan anu caket, urang ngantosan putusan.

Kacindekan, anu ngabédakeun antara imminent sareng imminent perenahna dina harti sareng konteks panggunaan. "Dekat" nujul kana hiji hal atawa jalma kasohor, pinunjul atawa penting pisan, sedengkeun "caket" nujul kana hiji hal anu bakal kajadian, nu geus deukeut ka kajadian.

Penting pikeun ngarti hartina jeung kontéks husus unggal kecap ieu ngagunakeun éta leres dina komunikasi tinulis atawa lisan anjeun. Salawasna konsultasi kamus nalika ragu ngeunaan pamakean kecap anu leres pikeun mastikeun kajelasan sareng akurasi dina komunikasi anjeun.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.