3 tanda ieu nunjukkeun yén anjeun gaduh kecerdasan émosional anu seukeut

John Brown 19-10-2023
John Brown

The kecerdasan émosional nyaéta widang investigasi anu boga tujuan pikeun ngalegaan gagasan naon anu sabenerna dipikaharti salaku kecerdasan. Numutkeun ka psikolog rumah sakit Ketlin Monteiro, konsép éta nyertakeun "aspék anu aya hubunganana sareng dunya émosi". Prakték-prakték poé-poé nuduhkeun kamampuhan pikeun ngawangun kacerdasan émosional anu hadé.

Kusabab hal éta dihubungkeun jeung gagasan pikeun ngarti, méré ngaran jeung ngébréhkeun émosi – diri sorangan jeung jalma-jalma di sabudeureun. "Domain kecerdasan ieu aya hubunganana sareng interaksi antara émosi sareng kognisi, ngalangkungan kapasitas persépsi émosional sareng kontrol diri sareng batur", psikolog ngajelaskeun ka tim kami.

Sababaraha tanda ngagaduhan poténsi pikeun nunjukkeun. upami anjeun gaduh kecerdasan émosional anu seukeut . Dina artikel kami, anjeun tiasa mendakan langkung rinci ngeunaan topik ieu.

Anjeun empati ka jalma-jalma di sabudeureun anjeun

Henteu, empati sanés ngan ukur konsép lucu anu meunang. ukur dina kertas. Ngenalkeun diri anjeun dina anu sanés sareng ngartos masalah anu dilalui ku jalma éta ngabantosan ngawangun hubungan anu langkung jujur. Henteu ngan ukur éta: empati di lingkungan perusahaan mangrupikeun dasar pikeun ngawangun dinamika koléktif anu langkung manusiawi sareng épisién.

Malah kusabab, pikeun ngarengsekeun masalah di tempat kerja, peryogi ngartos asal-usul éta. Urang ngan bisa ngalakukeun ieu kumeunteun big picture sareng ieu ngalibatkeun jalma anu aya hubunganana sareng "plot".

Anjeun tabah sanajan dina kaayaan anu sigana rumit teuing

Kerentanan mangrupikeun titik anu penting pikeun urang ngahontal rasa, ngakuan faults kami sarta gawé bareng kemungkinan anu aya dina tabél. Salian ti daya tahan , kami gaduh kombo anu suksés anu tiasa ngabantosan anjeun dina kaayaan anu béda dina kahirupan.

Sareng kasabaran sanés ngan ukur milarian kamungkinan di tengah-tengah huru-hara. Ngaliwatan masalah tina sagala urutan dina kahirupan tur pindah ka hareup, bringing sareng anjeun bagasi anjeun meunang tina pangalaman. Éta henteu nyerah kana kasieun kasalahan sareng titajong sapanjang jalan.

Tempo_ogé: Urang Sunda $ 1 koin kalawan cacad langka patut R $ 3.000; tingali mun anjeun boga model

Kalayan kasabaran, kacerdasan émosional langkung seukeut sareng anjeun malah tiasa gumbira saatos ngalangkungan sababaraha masalah anu mangaruhan anjeun dina cara anu tangtu. Mustahil pikeun henteu titajong kana masalah tina waktos ka waktos, tapi anu bédana nyaéta kumaha urang tiasa bangkit sanaos sagala kaduhung.

Anjeun tiasa nyandak kaputusan anu cekap

Nyieun saé. kaputusan salian ngan saukur ngarengsekeun masalah anu ditangguhkeun. Pikeun ngahontal jawaban, anjeun kedah ningali panorama umum, ngadiagnosis panyababna sareng milarian jalan anu masuk akal - dina jangka pondok, sedeng sareng panjang.

Kanggo ieu, jalma kedah ngalaksanakeun empati. , resilience, kapercayaan diri jeungkegigihan. Kautamaan sapertos kitu, numutkeun psikolog Monteiro, "aya dina jalma anu ngembangkeun kecerdasan émosional anu hadé".

Tempo_ogé: Anu dilahirkeun di Goiás téh naon? Panggihan naturalness unggal kaayaan

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.